Yöresel el sanatlarımıza destek vereceğiz

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Trakya kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Karadeniz Havzası Geleneksel El Sanatları ve Tatları Tanıtım Günleri programına katıldı

Yöresel el sanatlarımıza destek vereceğiz
23 Eylül 2014 Salı 08:11

Sahil dolgu alanda gerçekleşen tanıtım günlerine yurt dışından Yunanistan, Bulgaristan, Ukrayna, Moldovya ve Gürcistan olmak üzere 5 ülke, yurt içinden de Doğu Marmara Kalkınma Ajansına bağlı Düzce, Sakarya, Kocaeli, Yalova ve Bolu illeri katıldı. Trakya Kalkınma ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin bu etkinlikle turizm ve geleneksel ürünlerin tanıtılmasının amaçlandığını söyledi.

MEMNUNİYET DUYUYORUM
Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu’nun yanısıra, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıçıroğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz diğer bürokratlar ve vatandaşların da ilgi gösterdiği tanıtım günlerinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı ve Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Albayrak geniş çaplı ve uluslararası boyutta organize edilen ve sosyo kültürel değerleri paylaşma platformu oluşumuna öncülük edecek olan etkinliğin Tekirdağ’da düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ”Ev sahipliğini yaptığımız bu uluslararası organizasyon ile farklı medeniyetlere ait folklorik ve kültürel değerlerin paylaşımı ve tanıtımının yapılmasının yanı sıra turizmin gelişmesine ve ülkeler arası sınır ötesi işbirliğine de imkan sağlanacaktır.

DESTEK VERECEĞİZ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal etkinliklerle kentlilik bilinci ve kültürünü oluşturmayı hedeflemekle birlikte, bu konularda stratejiler geliştirmek, plan ve programları oluşturmak ve temel politikaların belirlenmesine katkıda bulunmak, Yöresel El Sanatları ev özgün tatlarımızı öncelikle ulusal daha sonra da uluslararası platformlarda tanıtmak, bu amaç doğrultusunda düzenlenecek her türlü etkinliğe destek vermek önceliklerimiz arasında olacaktır” dedi.

3 gün süren etkinlikte Edirne Belediyesi Bandosu konser verdi. Birçok sanatsal etkinliğin yapıldığı tanıtım günlerinde standları da gezen Başkan Albayrak vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.