Yüceer: 23 Nisan diriliştir, teslim olmayı reddediştir.

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 98. kuruluş yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yüceer: 23 Nisan diriliştir, teslim olmayı reddediştir.
23 Nisan 2018 Pazartesi 16:14

23 NİSAN, ATEŞTEN GÖMLEK GİYMİŞ ANADOLU İNSANININ DİRENİŞİNİN ADIDIR.
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer: “Ulusal egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. yılını kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı 23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalizme karşı verilen savaşın ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tescil edildiği gündür.

Barış ve kardeşlik gibi evrensel değerlerin paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına aracılık eden 23 Nisan, ulusal egemenliği baş tacı yapacak kadar halkına güvenen, egemenliğin en son ferdine kadar ulusun olduğuna inanan büyük bir ruhun eseridir.

23 Nisan ateşten gömlek giymiş Anadolu insanının direnişinin adıdır.

23 Nisan diriliştir, teslim olmayı reddediştir.

Doksan sekiz yıl önce ülkemiz kendine biçilmiş karanlığı yırtarak, kendi iradesiyle kaderini değiştirmiş, çağdaş dünya ülkeleri arasında hak ettiği onurlu yeri almıştır.

İKTİDAR TEK ADAM DİKTASI PEŞİNDE KOŞMAKTADIR
Ancak, son yıllarda ulusumuzun içeride egemenliğinin, dışarıda bağımsızlığının simgesi olan Cumhuriyet değerleri ve kazanımları siyasi iktidar tarafından bilinçli bir şekilde yok edilmektedir.

İktidar 23 Nisan’ın ruhunu oluşturan ‘Ulusal egemenlik’ kavramıyla bağdaşmayan tek adam diktası peşinde koşmaktadır.

Kimsenin kuşkusu olmasın ki Cumhuriyetin kazanımlarına göz dikenlerle mücadelemiz daha fazla azim ve kararlılıkla devam edecektir.

KUTLU OLSUN
Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurucusu Gazi Milletvekillerimiz başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.

Büyük Atatürk’ün en büyük eserim dediği Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 98’inci yılında çocuklarımızın ve tüm ulusumuzun, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.