Yüceer: 24 Haziran köprüden önceki son çıkış

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Adayı Candan Yüceer, seçim çalışmalarına Malkara’da devam etti. Malkara’da fabrikalarda emekçi kadınlarla buluşan Yüceer, esnaf ziyareti yaptı. Malkara’nın Kürtüllü ve Hemit Mahallelerinde vatandaşlara seçim bildirgesini anlatan Yüceer, “24 Haziran köprüden önceki son çıkış. Ülkemizi tek adam rejimine teslim etmeyeceğiz. OHAL zulmü altında ezilen ülkemizde demokrasiyi, yargı bağımsızlığını yeniden tesis edeceğiz” dedi.

Yüceer: 24 Haziran köprüden önceki son çıkış
08 Haziran 2018 Cuma 13:48

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Adayı Candan Yüceer, seçim çalışmalarını Malkara’da sürdürdü. Malkara İlçe Örgütü ile bir araya gelen Yüceer, “Çocuklarımızın geleceği için, aydınlık yarınlar için gece gündüz demeden çalışacağız. 24 Haziran köprüden önceki son çıkış. Bu sorumlulukla, bu bilinçle mücadele verip, Cumhurbaşkanlığını kazanacağız, meclis çoğunluğunu alacağız. OHAL zulmü altında ezilen ülkemizde demokrasiyi, yargı bağımsızlığını yeniden tesis edeceğiz” dedi.

ÜCRETLER, İNSAN ONURUNA YAKIŞIR OLACAK
Malkara’da Yükay Tarım Makineleri Şirketi ve Alba Makine Fabrikası’nda işçilerle bir araya gelen Yüceer, CHP iktidarında adil çalışma koşullarını, sosyal güvenliği, örgütlenme hakkını ve toplu pazarlık hakkını ILO ve Avrupa Sosyal Şartı’na uyumlu hale getireceklerini kaydetti. Ücretleri, çalışanların aileleriyle birlikte insan onuruna yaraşır bir yaşam sürebilecekleri şekilde düzenleyeceklerini belirten Yüceer, İş Kanunu’nu emeğin korunması ilkesine göre ve bütün çalışanları kapsayacak şekilde yeniden düzenleyeceklerini, sendikal alanı siyasal iktidarların müdahalelerinden arındıracaklarını söyledi.

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET
Malkara’da Denis Giyim, Yağmur Tekstil, WOSR Tekstil, Pameks Giyim ve Altay Kuruyemiş’te emekçi kadınlarla bir araya gelen Yüceer, kadın işçilerle sohbet etti. Kadınların aynı eşi yaptığı halde erkeklerden daha az ücret aldıklarını kaydeden Yüceer, denetim yoluyla, eşit işe eşit ücret ilkesini hayata geçireceklerini bildirdi. Yüceer, “Kadınların sendikal hayata katılımını artırmak için 6 ay süreyle sendika aidatını bütçeden karşılayacağız.  Çalışma hayatında ve ücretlerin belirlenmesinde cinsiyet, etnik kimlik, din, dil, ırk gibi her türlü ayrımcılıkla mücadele edeceğiz” dedi.

ESNAF KADERİNE TERK EDİLDİ
Fabrika ziyaretlerinin ardından Malkara Sanayi Esnafı ile bir araya gelen Yüceer, sıkıntıları dinledi, çözüm yollarını anlattı. Esnafın siftah dahi yapamadan dükkanını kapattığını, Bağkur borçlarını dahi ödeyemediğini kaydeden Yüceer, iktidarın esnafı kaderine terk ettiğini belirtti. Esnafın tüm sorunlarını çözmek için Esnaf Bakanlığı kuracaklarını kaydeden Yüceer, esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracaklarını ifade etti.

SEÇİM BİLDİRGESİNİ ANLATTI
Yüceer, Kürtüllü ve Hemit mahallelerinde de vatandaşlara seçim bildirgesini anlattı. CHP’ye ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye destek istedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.