Yüceer: Adli personel açığı ne zaman giderilecek?

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’daki adli personel açığını Meclis gündemine taşıdı. Adli memur eksikliğinin işlerin ivedilikle yapılamamasına neden olduğunu belirten Yüceer, “Tekirdağ için Adalet Bakanlığı’nın kadro verdiği ancak Maliye Bakanlığının onayında beklediği doğru mudur?” diye sordu.

Yüceer: Adli personel açığı ne zaman giderilecek?
17 Ocak 2018 Çarşamba 18:04

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Adliyesi’nde ve ilçe adliyelerinde yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Yüceer, Çerkezköy Adliyesi’nin, Kapaklı’da adliye bulunmadığından dolayı yaklaşık 250 bin kişiye hizmet verdiğini kaydetti.
KARARLAR YAZILAMIYOR
Adliye bünyesinde sadece 2 tane Asliye Hukuk Mahkemesi olduğuna ve ilave mahkemelere gerek duyulduğuna dikkat çeken Yüceer, “Gerek mahkemelerin gerekse hakim, savcı sayısının az olmasından dolayı duruşmalar uzak tarihlere verilmekte, adli personel eksikliğinden dolayı ivedi bir şekilde tebligatlar çıkarılamamakta, ilgili kamu kurumlarıyla yazışmalar yapılamamakta, kararlar yazılamamaktadır” dedi.
MAĞDURİYET YARATIYOR
Benzer durumun Çorlu’da da yaşandığını kaydeden Yüceer, Çorlu Adliyesi’nin de, Ergene’de adliye bulunmadığından dolayı yaklaşık 315 bin kişiye hizmet vermek zorunda kaldığını belirtti. Adli personel eksikliğinin Süleymanpaşa’da da yaşandığını kaydeden Yüceer, söz konusu durumun mağduriyet yarattığını ifade etti.
BAKAN’A SORDU
CHP’li Yüceer, Bakan Gül’ün yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
•Tekirdağ’ın ve ilçeleri ayrı ayrı belirtilmek üzere adli personel açığı ne kadardır?
•Tekirdağ ve ilçelerindeki personel açığı ne zaman giderilecektir?
•Özellikle Tekirdağ il genelinde, Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy’de ilave mahkemeler açılması yönünde Bakanlığınızın bir tasarrufu var mıdır?
•Tekirdağ için Bakanlığınızın kadro verdiği ancak Maliye Bakanlığının onayında beklediği ifade edilmektedir? Söz konusu iddia doğru mudur? Doğruysa Maliye Bakanlığı’nın onay vermeme gerekçesi nedir?
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.