Yüceer: Atatürk sevgisini azaltmayı başaramayacaklar

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ak Partili TBMM Başkanlık Divanı üyelerinin “Çocuklar merdivenleri çıkamıyor’ gerekçesi ile Dolmabahçe Sarayı’na çocuk ziyaretçi alınmamasına yönelik önerisine sert tepki verdi. Yüceer açıklamasında “Bu değişiklik isteği çocukları düşündükleri için değil, İktidara geldiği günden bu yana Cumhuriyet değerleri ve Atatürk ile bir hesaplaşma içinde olan AKP’nin hazımsızlığıdır.” dedi

Yüceer: Atatürk sevgisini azaltmayı başaramayacaklar
29 Mayıs 2017 Pazartesi 11:25

ÇOCUKLARIN DOLMABAHÇE SARAYI’NA ALINMAMA TEKLİFİNİ DEĞERLENDİRDİ
CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, merdiven çıkamayacakları gerekçe gösterilerek TBMM’ye bağlı Milli Saraylar bünyesinde olan Dolmabahçe Sarayı’na çocukların alınmamasına yönelik Ak Partili TBMM Başkanlık Divanı üyelerinin teklifini değerlendirdi.
BU HAZIMSIZLIKTIR
“Bu teklif, çocuklar gerekçe gösterilerek Atatürk ile halk arasındaki bağı koparma isteğinden başka bir şey değildir” diyen Yüceer, söz konusu teklifi, “İktidara geldiği günden bu yana Cumhuriyet değerleri ve Atatürk ile bir hesaplaşma içinde olan AKP’nin hazımsızlığı” olarak tanımladı.
ATATÜRK’Ü UNUTTURMAK İSTİYORLAR
Atatürk’ün ömrünün son yıllarını geçirdiği ve vefatının gerçekleştiği Dolmabahçe Sarayı’nı her yıl yüz binlerce vatandaşın ziyaret ettiğini belirten Yüceer, “halkımızın Ata’sına olan saygısını ifade ettiği Dolmabahçe Sarayı’na çocuk ziyaretçi alınmama teşebbüsünün ardında yatan, Atatürk’ü unutturma isteğidir” dedi.
SAMİMİYETSİZLİKTİR
 “Çocuk istismarlarını görmezden gelen, çocuk işçilerin sorunlarına kafasını çeviren, yurtlarda çocukların yanarak can vermesine sesini çıkarmayan AKP’nin, konu Dolmabahçe Sarayı’nda merdiven çıkmak olunca birden bire çocukları düşünür hale gelmesi samimiyetsizliktir” diyen Yüceer, “Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, halkımızın, çocuklarımızın içindeki Atatürk sevgisini, Cumhuriyetimizin kurucusuna olan saygılarını azaltmayı başaramayacaklar” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.