Yüceer, Bakan Soylu’yu istifaya çağırdı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer; müsteşarları aracılığıyla valilere ‘CHP’li İl Başkanları’nın şehit cenazelerine katılmamaları’ talimatı gönderen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştirdi. Bakan Soylu’nun açıklamalarının provokatif olduğunu ifade eden Yüceer, “Bu ülkenin bir numaralı iç güvenlik sorunu haline gelen İçişleri Bakanı derhal istifa etmeli ya da görevden alınmalıdır.” dedi.

Yüceer, Bakan Soylu’yu istifaya çağırdı
03 Temmuz 2018 Salı 12:37

“Görevi toplumda huzuru ve asayişi sağlamak olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölücü, ayrıştırıcı söylemleriyle bizzat iç savaş çığırtkanlığı yapmaktadır.

VİCDANSIZLIĞIN VARDIĞI EN DİP NOKTA
Toplumsal barışı, huzuru ve bir arada yaşama kültürünü derinden yaralayan, ülkeyi kargaşa ortamına sürüklemek isteyen bu provokatif açıklamalar asla kabul edilebilir değildir.
Ülkemizin birleştirici unsuru olan şehitlerimiz bu ülkede yaşayan herkesin, 81 milyonun şehididir.
Şehit cenazeleri üzerinden siyasi rant hesapları yapmak ise vicdansızlığın vardığı en dip noktadır.
Dün söylediklerini bugün inkar eden, kendi basiretsizliğini örtmek için partimize saldıran Bakanın işi en kutsal değerimiz olan şehitlerimiz üzerinden toplumu ayrıştırmak değil, şehit cenazelerinin gelmesini önlemektir.

ŞEHİT AİLELERİNİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Biz parti olarak her şeyden önce şehit cenazesine katılmaktan öte bir daha şehit cenazesinin gelmemesini isteriz.
Ancak, yaşanacak acı olaylarda bundan önce olduğu gibi bundan sonra da şehit ailelerinin yanında olmaya devam edeceğiz.
Bizi şehit ailelerinden koparmaya, şehitlerimizi uğurlamaya engel olmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

İSTİFA ETMELİ YA DA GÖREVDEN ALINMALIDIR
Nefret söylemleriyle, kaos çağrısı yapan bu zihniyette bir insan bu ülkenin İçişleri Bakanı olamaz ve olmamalıdır.
Bu ülkenin bir numaralı iç güvenlik sorunu haline gelen İçişleri Bakanı derhal istifa etmeli ya da görevden alınmalıdır.
Aksi takdirde yaşanacak olayların bütün sorumlusu Süleyman Soylu ve koltukta oturmasına izin veren iktidarda olacaktır.”
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.