Yüceer: Çağdışı bir zihniyetin tezahürü

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, eğitim ve öğretimin en üst kademesindeki isim olan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın, zorunlu eğitim çağındaki çocuklara ders kitaplarında okutulan, ‘kadının itaati ibadettir’ sözünü, ‘kadının aile içindeki yerine işaret ediyor’ olarak savunmasının ‘çağdışı bir zihniyetin tezahürü’ olarak yorumladı.

Yüceer: Çağdışı bir zihniyetin tezahürü
21 Aralık 2017 Perşembe 12:00

CİNSİYETÇİ İFADELER DERS KİTAPLARINDAN ÇIKARILMALIDIR
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu zihniyet, kadın ve erkeği eşit görmeyen, kadını birey olarak değil de aile içinde toplumsal rollerine hapseden, sosyal ekonomik ve siyasi hayattan koparan, sadece çocuk doğurmakla sınırlı gören bir anlayıştır.
Yeni müfredatla siyasi çıkarları uğruna bilimsel ve laik eğitimin son kırıntılarını yok eden Bakanlık, Medeni Kanun yerine, toplumsal cinsiyet rollerini dini motiflerle orta öğretim çağındaki çocuklara normalmiş gibi anlatmakta sakınca görmemektedir.
Çağın gerektirdiği nitelikli, çağdaş, bilimsel ve teknik donanıma sahip eğitim alması gereken çocuklarımızın geleceği, gerici uygulamalara kurban edilmektedir.
Öncelikle, bu eğitim sistemiyle yetişen nesillerin toplumsal cinsiyet eşitliğini, özgür-eşit bireyler olduğunu kavrayabilmesi mümkün değildir.
Bu durum eşitliği taahhüt ederek imzaladığımız uluslararası anlaşmalarla da bağdaşmamaktadır.
Bakanlığın görevi kadın-erkek eşitsizliğini savunmak, var olan eşitsizliği pekiştirmek değil, eşitsizliği meydana getiren koşulları ortadan kaldırmaktır.
Bu yönde adımlar atmak, kadını ikinci sınıf olarak gören cinsiyetçi ifadeler ders kitaplarından çıkarmak, toplumsal cinsiyete duyarlı bir ders programı oluşturmaktır.
Aklı ve bilimi referans alarak, çocuklarımızın eşit-özgür bireyler olarak yetişmesini sağlamak için çağdaş eğitime geri dönülmelidir.
Uygar bir geleceği inşa etmenin tek yolu, laik ve bilimsel eğitimdir.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.