Yüceer: Çerkezköy ihmal edildi

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy’de yaşanan sel felaketi nedeniyle zarar gören yurttaşları ziyaret etti. Çerkezköy TESKİ’de oluşturulan kriz masasından bilgi alan Yüceer, mağdur olan vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti

Yüceer: Çerkezköy ihmal edildi
29 Mayıs 2015 Cuma 17:21

 Çerkezköy’de aniden başlayan ve etkili olan sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle dündü. Yaklaşık 1 buçuk saat aralıksız süren, çok sayıda ev ve iş yerini su altında bırakan sel sonrası acilen Büyükşehir Belediyesi tarafından TESKİ’de kriz masası oluşturuldu. Sel baskınlarına yetişebilmek için acil eylem planı hazırlandı, belediye ekipleri su baskını olan yerlere anında müdahale etti.

 

AYAĞININ TOZUYLA

 

Lüleburgaz’daki Büyük Trakya Mitingi’ne katılan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ayağının tozuyla sağanak yağış sonrası oluşturulan kriz masasına gitti. Çalışmalar hakkında bilgi alan Yüceer, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile sel sonrası mağduriyet yaşayan vatandaşları ziyaret etti. Mağdur yurttaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Yüceer, yaraların bir an önce sarılacağını kaydetti.

 

ÇERKEZKÖY İHMAL EDİLDİ

 

Çerkezköy’ün büyük bir alt yapı sorunu olduğuna dikkat çeken Yüceer, “Bu durum bundan önceki dönemin yanlış uygulamalarının sonucudur. Yıllardır Çerkezköy ihmal edilmiştir. Sel baskınlarını Çerkezköy’ün, Kapaklı’nın kaderi olmaktan çıkaracağız. Gerekli tüm çalışmalar gerek Büyükşehir gerekse Çerkezköy Belediyelerimiz tarafından yapılacak” dedi.

 

SEL ÇERKEZKÖY’ÜN KADERİ OLMAYACAK

 

Geçtiğimiz yıllarda Pınarça ve Çorlu Dereleri’nin taşımasıyla benzer sel baskınları yaşandığını hatırlatan Yüceer, bu kez Pınarça Deresi’nin yapılan çalışmaların etkisiyle yatağından taşmadığını söyledi. Dereler üzerinde ‘Islah’ çalışması başlatan DSİ’nin, yerel seçim sonrası işi ağırdan aldığını kaydeden Yüceer, DSİ’nin yarım bıraktığı işi tamamlamak için geçtiğimiz yıl belediyenin çalışma başlattığını  bildirdi.

 

ACİL EYLEM

 

Sel sonrası kriz masası oluşturarak, acil eylem planı hazırladıklarını kaydeden Yüceer, “En büyük sevincimiz can kaybı yaşanmaması. Ekiplerimiz sel basan iş yerlerine, evlere anında müdahale etti. Hasarın daha az olması için canla başla çalıştı. Bir kez daha selden zarar gören Çerkezköy ve Kapaklılı hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osi - 9 yıl önce
seneye gene sel bastıgında ne diyeceksiniz acaba merak ediyorum.kısaca hep aynı yaralar sarılacak.