Yüceer: Engellilerin sorunları tüm toplumun ortak sorunudur

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yüceer: Engellilerin sorunları tüm toplumun ortak sorunudur
02 Aralık 2017 Cumartesi 12:25

ENGELSİZ BİR DÜNYA YARATMAK MÜMKÜNDÜR
"Engelli vatandaşlarına eşit koşullar altında eşit fırsatlar sunmak, onları toplum içinde görünür kılmak sosyal devlet olmanın gereğidir.

İnsanlık onuruna yakışır bir şekilde yaşamak, engelliler başta olmak üzere tüm yurttaşlarımızın hakkıdır.

Ülkemizin en sessiz ve görünmez çoğunluğunu oluşturan engellilerin sorunları tüm toplumun ortak sorunudur.

Ancak ülkemizde engellilerin eşit birer vatandaş olarak ekonomik, sosyal ve siyasal hayata katılmasının sağlanabilmesi için yapılması gerekenler çok fazladır.

Yaklaşık 10 milyon engelli yurttaşımız toplumda yok sayılmakta, sorunları yalnızca bir sosyal yardım sorununa indirgenmektedir.

Engelli yurttaşlarımız yokluk ve yoksulluğun içine sürüklenmekte sorunları çaresiz, çözümsüz bırakılmaktadır.

Engelli vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik hayatın içine katacak istihdam konusunda da İktidar üzerine düşeni yapmamaktadır.

Memur kadrosunun yüzde 3’ü kadar engelli personel çalıştırmakla yükümlü Devlet kurumlarında, bu kadroların yüzde 20’si boş tutulmaktadır.

2022 Sayılı Kanun’la engelliler bir kez daha mağdur edilmiştir.

Yasayla birlikte engelli maaşı almak neredeyse imkansız hale getirilmiştir.

Engellilik asla bir kader değildir ve engelsiz bir dünya yaratmak mümkündür.

Engellerin kaldırıldığı bir Dünya temennisi ile tüm engelli bireylerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.