Yüceer Gazileri ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Candan Yüceer’in Çerkezköy’de yaptığı saha çalışmaları devam ediyor. Yüceer, partisinin İlçe Örgütü ile birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’ne ziyarette bulundu

Yüceer Gazileri ziyaret etti
08 Ekim 2015 Perşembe 19:04

 ÇERKEZKÖY TEMSİLCİLİĞİNDE TOPLANDILAR

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’ne yapılan ziyarete CHP Tekirdağ Milletvekili ve 26. Dönem Milletvekili Adayı Candan Yüceer, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

“SİZLERİ HİÇ UNUTMADIK”

Ziyarette kısa bir konuşma yapan Yüceer, “Gazilerimizi, Şehit yakınlarımızı hiç unutmadık. Yeni seçim beyannamemizde de mevcut eksiklikler üzerine yoğunlaştık. 1 Kasım’dan sonra inşallah iktidarda gerçekleştireceğiz bu çalışmalarımızı.” diye konuştu.

“ANKARA’DAKİ SESİMİZ OLDUNUZ”

Candan Yüceer’in şimdiye kadar kendilerine olan ilgi ve sorumluluk duygusunun üst düzey olduğunu belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, “Siz bizim Ankara’daki sesimiz oldunuz. Çok teşekkür ederim. Size faksla gönderdiğim istek ve şikayetleri mecliste dile getirdiniz, ilgilendiniz bizlerle.” ifadelerini kullandı.

YARLIGAN: “BAŞBAKAN BİZE HİÇBİR ŞEY VERMEDİ”

Ziyaretin bir bölümünde hükümeti eleştiren Yarlıgan, “Başbakan televizyona çıkıp Gazilere yardım ettiğini ve verdiği şeyleri söylüyor. Bize hiçbir şey vermedi. Ne veriyorlarsa İç Güvenlik Gazilerine veriyorlar. Muharip Gazilere bir şey yok. Gazi gazidir. Ayrımcılık yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR’DEN SONRA SU BEDELİ ALINMAYA BAŞLADILAR”

Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra karşılaştıkları olumsuz bir durumu da dile getiren Yarlıgan, “Büyükşehir geldikten sonra Gazilerden su bedeli alınmaya başladılar. Dilekçe verdik ama hala değişen bir şey yok. Gazi ve Şehitlerden alınmaması lazım. İsteseler yaparlar ama yapmıyorlar.” şeklinde sitem etti.

“BU KANINDA ÖNGÖRÜSÜZLÜK VAR”

Yarlıgan’a durumun açıklamasını yapan Candan Yüceer ise, “Yürürlükte olan yasada boşluk var. Bu atlandığı için mecburen bu bedeli sizlerden talep ediyorlar. Kanunda bütün dernekleri içeren hükümler var. Bir öngörüsüzlük var burada. Sizler hariç tutulsaydınız söylediğiniz gibi olabilirdi ama yine de inceleyeceğim. Umarım halledilebilir.” ifadelerini kullandı.

YARLIGAN: “GAZİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNDE OLSUN”

Gazilerin dışarıdan iyi yaşıyor gibi göründüğünü belirten Yarlıgan, “Gazilerin içleri kan ağlıyor. 565 lira Gazi maaşı var. Fazla bir şey istemiyoruz biz. Maaşlarımız asgari ücret düzeyinde olsun ve İç Güvenlik Gazisi – Muharip Gazi ayrımı yapılmasın.” dedi.

“SİZ BİZİM BAŞ TACIMIZSINIZ”

Hasan Hüseyin Yarlıgan’a seçim vaatlerinden bahseden Yüceer, “Bizler aylarca, yıllarca STK, Oda ve Derneklerle toplanıp konuştuk. Bunlar doğrultusunda ince çalışmalar yaparak seçim beyannamemizi hazırladık. Sizin ve Şehit ailelerimizin yeri her zaman ayrı. Siz bizim baş tacımızsınız.” dedi ve ekledi, “Yeni seçim beyannamemizde Gazilerimize yeşil pasaport vereceğimizin sözünü veriyor Sayın Genel Başkanımız. Bizde Gazi ayrımı yok. Gazi gazidir. Şehit ailelerimizle birlikte sizlerin de sağlık hizmetlerinden Milletvekili statüsünde yararlanmanızı sağlayacağız. 3 bin günde emeklilik ve ikinci bir iş imkanı sunuyoruz. Eksikliklerinizi gidermek, sıkıntılarınızı çözmeye çalışıyoruz. Bu beyannamemizi sizlerin talepleri doğrultusunda hazırladık. Sizlerin yeri bizde hep ayrı. Siz bize yadigarsınız, baş tacısınız.” diye konuştu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.