Yüceer, İlçe Teşkilatı'nı miting alanına çevirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve 7 Haziran genel seçimlerinde tekrar Milletvekili Aday Adayı olan Candan Yüceer, partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, katılımcılardan destek istedi

Yüceer, İlçe Teşkilatı'nı miting alanına çevirdi
24 Şubat 2015 Salı 19:56

 SANDIKTAN KİM ÇIKARSA ADAY ODUR

Yaklaşık 500 kişi gibi kalabalık bir katılımla gerçekleşen ziyarette Candan Yüceer’e başarılar dileyen Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, ilçe binasının toplantı salonunda; “Cumhuriyet Halk Partisi Ailesi, hoş geldiniz. Cumhuriyet Halk Partisi, 7 Haziran seçimlerine çok hızlı bir şekilde hazırlanıyor. Bildiğiniz gibi 8 Mart’ da milletvekili adaylarımızı belirlemek için sandık konulacaktır. Genel başkanımız iki gün önce Tekirdağ’da örgütlerini ziyaret etti. Orada ilçe başkanlarıyla, milletvekillerimizin de katıldığı bir toplantı yaptık. Genel başkanımız şunu söyledi: ‘ 8 Mart’ da sandıktan çıkan adayımızdır. Sonra değişiklik olacaktır falan bunları geçin. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, AKP değiliz.’ Bunun için sağda solda bazı konuşmalar duyuyorum, adayların değişeceği yönünde. Genel başkanımız bu konuyla ilgili tavrını ortaya koymuştur. Bunu da sizinle paylaşmak istedim. Cumhuriyet Halk Partisi aday adayları sahada çalıştığı sürece bu parti iktidara daha hızlı gidecektir. CHP sahada olduğu zaman daha hareketli oluyor. Bunları her zaman söylüyorum. Yerel seçimlerde bunu çok güzel yaşadık. Bir tanesi hariç bütün aday adaylarımızla beraber hepsiyle tek yumruk sahada çalıştık ve iktidarı kazandık. Şimdi hedef 7 Haziran’da tüm milletvekili aday adaylarıyla beraber iktidara yürümek. Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. CHP iktidarında çok şeyler farklı olacaktır. Bugün gelinen noktada görüyorsunuz Türkiye’nin halini. Kadın cinayetleri, insanların çok kolay kesilip atılması, bunların bir an önce önüne geçilmesi gerekiyor. Bir yandan polis devleti olma yolunda AKP ciddi uğraşlar veriyor. Mecliste kavgalar ediliyor, milletvekillerimiz darp ediliyorlar. Bunların önüne geçilebilmesi için CHP iktidarına ihtiyacı var bu ülkenin. Milletvekilimiz Candan Hanım da bu süreçte bizlere, sahada yapacağı çalışmalarla büyük katkı sağlayacağını biliyorum ve hayırlısı olsun diyorum” açıklamalarını yaptı.

ZİYARETİMİ MİTİNGE DÖNÜŞTÜRDÜNÜZ

Birol Öztürk’ün açıklamalarının ardından konuşmasına başlamak isteyen Milletvekili Candan Yüceer, ilçe binasından taşan destekçilerinin konuşmalarını duyamayacağını belirterek açıklamalarını yapmak için ilçe binasının önüne çıktı ve yaklaşık 500 kişilik katılımcıya seslenerek; “Değerli Çerkezköylü hemşerilerim, parti emekçileri, yol arkadaşlarım, yoldaşlarım, ablalarım, kız kardeşlerim, hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Ben yeni binanın açılışına komisyon görevlerimden dolayı katılamamıştım. Bugün buraya hem ilçe örgütümü ziyaret etmek hem de yeni ilçe binasına hayırlı olsun dileklerimi iletmek için geldim. Ve sizler de bunu bir mitinge dönüştürdünüz. Hepinize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Her zaman da hep beraberiz” dedi.

ŞEHİDİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

Katılımcıları selamladıktan sonra geçtiğimiz günlerde Şah Fırat Operasyonu’nda şehit düşen muharebe astsubayımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyen Yüceer; “Bir şehidimiz var. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Tabi nasıl şehit düştüğüne dair bilgiler net değil. Vatan toprağı dediğimiz Süleyman Şah’da maalesef istenmeyen olaylar yaşandı. Ve maalesef hiçbir savunma yapmadan o vatan toprağı terk edilerek, arkamızda bir şehit bırakılarak kaçıldı. Süleyman Şah’ın türbesi başka yere götürüldü. Ve bunu maalesef zafer olarak ilan ediyor mevcut hükümet. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kaybettiğimiz vatan toprağı. Ve maalesef bu da kendilerini Yeni Osmanlı diye tarif eden bu hükümete nasip oldu. Bu ayıp bunlara yeter. Şehidimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

HÜKÜMET KORKAK

Demokrasi şehidimiz Uğur Mumcu’dan bir alıntıyla sözlerine devam eden Candan Yüceer “Rahmetli Uğur Mumcu’nun bir sözü var. Diyor ki: ’Cesur bir kere, korkak bin kere ölür.’ Önemli olan insanın böyle bir durumda mezar taşı gibi susmamasıdır, korkmamasıdır, güce boyun eğmemesidir. Önemli olan mağdurdan mazlumdan yana durmasıdır. Bu özellikle bugünümüzde çok önemli. İşte bu korkakların nasıl vatan toprağını terk edip gittiğini ki biz bunu Musul’da, konsolosluğumuz basıldığı zaman da yaşadık, takip ettik. Göz göre göre oradaki çalışanlarımız, orada o teröristlerin eline terk edildi. Günlerce mağdur oldu, kayıtsızca kurtarılmayı beklediler” diyerek hükümeti eleştirdi.

HEPİMİZİN VİCDANINDA MAHKUM OLDULAR

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonuna değinen Yüceer; “Günümüzde ağzı olup konuşamayan, eli olup yazamayan, bırakın bunları soru bile soramayanların olduğu; mecliste yolsuzluğun bu kadar görünür, işitilir olup ortaya saçıldığı bir dönemde 40-50 arası AKP milletvekilini hariç tutarak ifade ediyorum. Çünkü onlar ‘evet’ dediler, yolsuzluğu gördüler. Onların dışındaki herkes bunu görmezden geldi ve akladı. 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları ve sonuçları hiç kimsenin, hiçbirimizin, bu toplumun hafızasından silinmeyecek. Ama onlar 17 Aralık’tan bir gün önce dosyayı kapatarak, yargının önünden işadamlarını, bakan çocuklarını kaçıracak mevzuatları yaparak ya da minareyi çalanlar parmak çoğunluğuyla yüce divandan aklanacağını sanarak bence büyük bir yanlışın içindeler. Çünkü o sıfırlanamayan eurolarla, ortaya saçılan milyarlarca dolarla bu toplumun, hepimizin vicdanında mahkum oldular” sözleriyle konuşmalarını sürdürdü.

 YÜCE DİVANDA HESAP VERECEKLER

Anayasa Komisyonu Başkanı’nın yolsuzluk operasyonları hakkında bir televizyon programında yaptığı açıklamalarla ilgili görüşlerini belirten Milletvekili Candan Yüceer; “Anayasa Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, televizyona çıktığında aynen şu cümleleri kullandı: ‘Biri partimin genel başkanı, diğerleri kankam, bir kısmı dünürüm, birçoğu arkadaşım. Oğlan bizim kız bizim.’ dedi. ‘Bu muhalefete uyup ben bunları yüce divana mı göndereyim?’ dedi. ‘O zaman benim siyasetim biter” dedi. Bunu diyen kim? Anayasa Komisyonu Başkanı. Anayasa profesörü, hukukçu, hoca. Ders vermiş öğrencilerine, anayasa hukuk dersi vermiş. Adalet dersi vermiş. Hadi geçtim milletvekilliğini. Ama bunun yeminini etmiş, yani adalete, anayasaya yemin etmiş, bağlılığını bildirmiş bir hukukçunun bu cümleleri, hiçbirimizin hafızasından silinmemelidir. Silinmeyecek de. Muhakkak da o insanlar ortaya saçılan paralarla beraber yüce divanda hesap verecekler” diyerek tepkisini dile getirdi.

ÖZELLEŞTİRME PARALARIYLA NE YAPILDI?

AKP Hükümeti’nin, Cumhuriyet tarihinde yapılmayanları yaptıklarını belirttikleri konuşmalara dikkat çeken Yüceer; “ AKP diyor ki ben 90 yılda yapılmayanı yaptım. Doğru, 90 yıldır yapılmayan harcamayı, borçlanmayı yapmışlar. Bütün hükümetlerin yaptığından bir trilyon dolar daha fazla borçlanmışlar. 90 yılda bütün elde ettiğimiz limanları, tersaneleri, fabrikaları, yolları, köprüleri satmışlar. Bakın 1986’dan bugüne kadar 65 milyar dolarlık özelleştirme yapılmış. Bunun yüzde 87’si yani 60 milyar doları AKP hükümeti döneminde yapılmış. Peki ne yapıldı bu paralarla? Biz sanayi bölgesinde yaşıyoruz. Burada yaşam mücadelesi veriyoruz. Allah aşkına, istihdamı mı arttırdılar? Üretim alanı mı yarattılar? Gelir eşitsizliğinizi mi giderdiler? Bakın dünyada gelir eşitsizliğinde ikinci ülkeyiz.  Bu ne demek? Zenginlerimiz var, sayıları bir avuç kadar. Ama gelirimizin yüzde 80 ini bu bir avuç kadar zenginimiz götürüyor. Bize ne kalıyor? Onlardan arta kalan. Ve biz milyonlarız. Şu an ülkemizde 20 milyondan fazla açlık sınırında yaşayan insan var. 30 milyon insanımız yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Diyorlar ki biz yolsuzlukla mücadele edeceğiz. Allah aşkına yolsuzlukla mücadele edenler yolsuzlukla beslenenler yolsuzluğu bitirebilirler mi? Soruyorum size. Bitirmezler. Yolsuzluktan beslenirler büyürler gelişirler gürbüzleşirler.

GEZİ’DE YAVRULARIMIZ ACIMASIZCA KATLEDİLDİ

AKP Hükümeti’nin getirdiği yasaklara vurgu yaparak, " Yasakları kaldıracağız dediler. Bize darbeci dediler. AKP son 4-5 yılda 155 yasak getirdi. Nelere gelmiş? Almanya’nın 100 yıllık yolsuzluk dediği Deniz Feneri’ne yasak geldi. Uludure’ye yasak geldi. Soma katliamına yasak geldi. KPSS soruları çalındı, yasak geldi. Aktütün Şemdinli’de 17 şehidimiz oldu, yasak geldi. Biliyorsunuz tapeler ortaya saçıldı. Dışişleri’nin Suriye ve Ortadoğu tasarruflarıyla ilgili… Yasaklar geldi. Bunları bırakıyorum, vatandaşın parka girmesi de yasaklandı. Gezi parkını hatırlıyorsunuz. Çevirdiler, dediler ki bu parka giremezsiniz. Oysaki o park bizimdi. O parka girmek isteyen çocuklar ne dedi? Biraz ağaç biraz da özgürlük dedi. Daha özgürlük istedi. Biraz daha nefes alabilmek istedi. Kendini ifade edebilmek istedi. Başlarına gelenleri biliyorsunuz. Yavrularımız acımasızca katledildi.” diyen Yüceer, sitemlerine devam etti.

GENÇLERİMİZ İŞSİZLİKLE MÜCADELE EDİYOR 

Yoksulluk derseniz durumumuz içler acısı diyerek konuşmasına devam eden Candan Yüceer, “Bunu en iyi de Çerkezköylü hemşerilerim bilirler. Biz asgari ücretle burada yaşam savaşı verirken, bugün açlık sınırı bin 247, asgari ücret ise 949 lira. Borçlarımız 57 kat arttı. Ama ne diyor maliye ve ekonomi bakanımız? Biz IMF’ye borcumuzu ödedik. 22.5 milyar dolar borcumuz vardı diyorlar ama kimse ödemedi. Oysaki başka yerden borç alıp, borcun sadece adresini, kalemini değiştirerek, bu yalanları söyleyerek bizim yaşadıklarımızın üzerini örtemezler. Diyorlardı ya biz dünyanın en büyük 16. ekonomisiyiz. Bugün Türkiye dünyanın 19. ekonomisine geriledi. Gelir eşitsizliği artıyor. İstihdam yok. İşsizliği siz yaşıyorsunuz. Genç işsizliği bugün ülkemizde yüzde 20lerde. Üniversite mezunlarında yüzde 30. Gençlerimiz bir yandan uyuşturucu batağında bir yandan işsizlikle mücadele ediyor” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARIMIZA AYNI KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ

Yüceer üretime, istihdama dayalı bir ekonomi yaratacağız diyerek şunları söyledi; “Bu ekonomiyi hakça bölüşeceğiz. Bunlar gibi faturayı vatandaşa ödetmeyeceğiz. Birileri servet yaparken hesabı birileri ödemeyecek. Eşit üreten, hakça bölüşen bir düzeni inşallah biz 2015’de kuracağız. Onun ilk adımını biz Tekirdağ’da attık. Diğer partilerin kongrelerini nasıl yaptıklarını biliyorsunuz. Biz kongremizi yaptık. Demokratik bir şekilde adaylarımızı belirledik. Şimdi de 55’e yakın ilimizde önseçim yaparak, 9’a yakın ilimizde de eğilim yoklaması yapacağız. Diğerlerinde de yine merkez atama ve beraberinde seçimlerle adaylarımızı belirleyeceğiz. 8 Mart’ta önseçime seçime giriyoruz. Tabii ki biz Tekirdağ Örgütü olarak kontenjan olmamasını istedik. Çünkü biz önseçime alıştık. Önseçimin adaletine, güvenilirliğine, dinamizmine ve sonuçlarına güveniyoruz. O yüzden de kontenjansız önseçim istedik. Ama birinci sıra kontenjan geldi. Tabii ki genel merkezimizin, parti meclisimizin takdiridir. Biz çalışmalarımıza aynı şekilde aynı kararlılıkta devam edeceğiz”

12-0 SİZLERİN EMEĞİ İLE OLDU

2011 genel seçimlerinde Çerkezköy Örgütü sizlerin desteğiyle, çalışmalarıyla çok güzel bir ivme yakaladı diyerek konuşmasını sürdüren Candan Yüceer, “2009 yerel seçimlerinde ucu ucuna kaçırdık. Ondan sonra referandumda yüzde 52 ile biz ‘hayır’ çıkardık Çerkezköy’de. Sonra hedefler koyduk kendimize. Dedik ki milletvekilliği seçimlerinde oyumuzu arttıracağız. Milletvekili seçeceğiz ve milletvekilliği sayımızı arttırarak bölgemizden milletvekili gönderdik. Beni gönderdiniz. Ondan sonra dedik ki bu da yetmez önümüzde bir yerel seçim var. Yerel seçimde ne yapıp edip Cumhuriyet halk Partisi bayrağını burada dalgalandıracağız. Sizlerin katkısıyla, desteğiyle onu da elde ettik. Allah razı olsun Tekirdağ örgütümüzden, sizlerden. 12-0 yaptırdınız bize. Gerçekten sizlerin emeğiyle, alın teriyle oldu bu. Biz de meclisse gittiğimizde böbürlene böbürlene yürüdük. 12-0 yapmanın, o zaferi kazanmanın haklı onuru ve gururuyla daha bir göğsümüzü gerek gere yürüdük. Ama bu da yeter mi bize? Yetmez. Yerelde iktidarız” açıklamasında bulundu.

BU SÜREÇTE DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM

2015 genel seçimlerinde iktidar olmak istediklerinin altını çizen Yüceer, “Bizim Tekirdağ’da sloganımız hep şuydu. Herkes kendi evini süpürecek. Benim evim, benim bölgem Tekirdağ. Ben Tekirdağ’ı süpüreceğim. Bizim katkımız muhakkak bu şamada buradan olacak. Sizlerin desteğiyle inanıyorum ki biz Tekirdağ’ı süpüreceğiz. Üzerimde hakkınız emeğiniz çoktur. Bir önseçime giriyoruz. Önseçimde her şey çıkabilir bunu da biliyoruz. Hepinizden hakkınızı helal etmenizi istiyorum öncelikle. Allah razı olsun. 4 yıl boyunca  sizin güveninize layık olmaya çalıştım. Muhakkak bilmeden istemeden eksiklerimiz deneyimsizliklerimiz sizi kırmışlıklarımız olmuştur. O yüzden hakkınızı helal edin. Emin olun ki bilere isteyerek hiçbir partilime hiçbir vatandaşıma asla yanlış yapmam. Ama muhakkak eksiklerim olmuştur hepinizin affına sığınıyorum. Şimdi bir süreç var bu süreçte de Pazar günü Tekirdağ ilimizde adaylığımızı açıklayacağız. Bu süreçte desteklerinizi bekliyorum” dedi.

4 YIL DAHA SİZLERLE OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEKTEN GURUR DUYARIM

CHP olarak herkes alın teriyle emeğiyle katkısıyla bir mücadele vermelidir diyen Candan Yüceer, “ve bu  mücadelenin karşılığını almalıdır. Tıpkı benim vatandaşlarım gibi  tıpkı benim halkım gibi. Biz de bunun için mücadele ediyoruz.  Bu mücadeleyi de önseçimle başlatıp devamını getireceğiz haziran seçimlerinde ama biz şuna inanmıyoruz. Hiçbir partilimizin kaderi hiçbir partilimizin geleceği kimsenin iki dudağı arasında olamaz. Nerede oldur? Alın teriyle, katkısıyla, niteliğiyle, çabasıyla olur. Biz her türlü emeğin çabanın bu anlamda başarılı olması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Allah nasip ederse sizler destek olursanız sandıktan çıkarsak bir 4 yıl daha  sizlerle omuz omuza mücadele etmekten ben gurur duyarım onur duyarım. Bundan sonra da adımız ne olursa olsun her zaman bu mücadelenin içinde sizlere yoldaşlık yapacağıma sizlere yoldaşlık yapacağıma hiçbir şüpheniz olmasın. Allah yardımcımız, yolumuz açık olsun” diye konuştu.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nihat Yılmaz - 9 yıl önce
keske miting alanının fotorafı da olsaydı da! gorseydik