Yüceer: İnönü, hiçbir zaman unutulmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Atatürk’ten sonra CHP’nin Genel Başkanlığı’nı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığı’nı yapan İsmet İnönü'nün vefatının 44. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yüceer: İnönü, hiçbir zaman unutulmayacak
25 Aralık 2017 Pazartesi 15:29

ÜLKEMİZİ ÇOK PARTİLİ YAŞAMLA TANIŞTIRDI
 
“Cumhuriyet tarihinde ve siyasette unutulmayacak izler bırakan İsmet İnönü, bağımsızlık savaşımızın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le omuz omuza vererek, milli mücadelede önemli görevler üstlendi.
 
Savaş meydanlarındaki başarısını Cumhuriyetimizin kurulma sürecinde de gösteren İnönü, Lozan’da bir ulusun kanıyla, canıyla bedel ödeyerek kazandığı haklara sonuna kadar sahip çıktı.
 
İnönü, Lozan’da Türkiye Cumhuriyeti’ni bağımsız bir devlet olarak dünyaya kabul ettiren bir anlaşmaya imza koydu.
 
Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde de yadsınamaz katkıları bulunan İnönü, kendi iktidarından bile vazgeçerek ülkemizi çok partili yaşamla tanıştırdı.
 
İnönü, Cumhuriyet’in yükselmesinde, Atatürk devrimlerinin hayata geçirilmesinde ve yaşatılmasında da öncü isim oldu.
 
Halkının mutluluğu, refahı, geleceği için çalışan İnönü, hiçbir zaman unutulmayacak, milletimizin gönlündeki müstesna yerini daima koruyacaktır.
 
Atatürk’ten sonra partimizin Genel Başkanlığı’nı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığı’nı yapan İsmet İnönü'yü aramızdan ayrılışının 44. yılında sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.