Yüceer: Kadın Bakanlığı kuracağız

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Adayı Candan Yüceer, 24 Haziran seçimleri öncesi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Hayrabolu’da ve Şalgamlı Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Yüceer, fabrikalarda kadın işçilerle buluştu. Yüceer, CHP iktidarında asgari ücretin net 2200 TL, haftalık çalışma saatinin ise hiçbir ücret kaybı yaşanmadan 40 saat olacağını kaydetti. Yüceer, “Eşit işe eşit ücret ilkesini hayata geçireceğiz. 25 Haziran’da işçinin, emekçi kadınların sorunlarının çözüleceği bir Türkiye kuracağız” dedi.

Yüceer: Kadın Bakanlığı kuracağız
08 Haziran 2018 Cuma 11:21

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Adayı Candan Yüceer, seçim çalışmalarına Hayrabolu’da devam etti. Hayrabolu İlçe Örgütü ile bir araya gelen Yüceer, esnaf ziyareti yaptı. Esnaf ve vatandaşlara partisinin seçim bildirgesini anlatan Yüceer, CHP’ye ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye destek istedi. Yüceer, “Türkiye 16 yıldır kötü yönetiliyor. Ekonomi kötü, dış politika iflas etmiş durumda. Ülkemizin bir değişime ve dönüşüme ihtiyacı var. Biz bu değişimi ve dönüşümü gerçekleştireceğiz. 25 Haziran sabahı huzurlu bir Türkiye’ye uyanacağız. OHAL kalkacak, ayrıştırma, ötekileştirme, yoksulluk, işsizlik son bulacak” dedi.

EMEKÇİ KADINLARLA BULUŞTU
Hayrabolu Sesi Gazetesi’ni ziyaret eden ve gündem değerlendiren Yüceer,  Oyal Chocalate, Lider İplik ve Şimşek Tekstil fabrikalarında emekçi kadınlarla buluştu. CHP iktidarında, yurttaşlarımızı iyi bir yaşam düzeyi ve ücrete kavuşturacaklarını kaydeden Yüceer, çalışma hayatında eşitliği sağlayacak, her türlü ayrımcılıkla mücadele edeceklerini söyledi. Çalışanları sendikal haklarına ve örgütlenme özgürlüklerine kavuşturacaklarını ifade eden Yüceer,  hak arama yollarının önündeki bütün engelleri kaldıracaklarını bildirdi.

KADIN BAKANLIĞI KURACAĞIZ
Partisinin kadınlara yönelik vaatlerini de anlatan Yüceer, “Kamuda yönetim kademelerinde % 33 kadın kotası uygulayacağız.  Kadın Bakanlığı kuracağız. Kadın Bakanlığı’nda, tüm düzeylerde % 70 oranında kadın istihdam edeceğiz. Denetim yoluyla, eşit işe eşit ücret ilkesini hayata geçireceğiz. Kadınların sendikal hayata katılımını artırmak için 6 ay süreyle sendika aidatını bütçeden karşılayacağız. Emzirme iznini 2 saate çıkaracağız. 25 Haziran’da işçinin, emekçi kadınların sorunlarının çözüleceği bir Türkiye kuracağız” dedi.

ŞALGAMLI’DA ESNAF ZİYARETİ
Hayrabolu Şalgamlı Mahallesi’nde seçim çalışmalarını sürdüren Yüceer, esnaf ziyaret yaptı.  Vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Yüceer, çözüm yollarını anlattı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.