Yüceer: O’nun ışığı yolumuzu aydınlatmaya yeterli olacaktır

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Atatürk'ün Tekirdağ'a ziyareti ve Harf İnkılabı'nın uygulanışının 88. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yayınladı

Yüceer: O’nun ışığı yolumuzu aydınlatmaya yeterli olacaktır
22 Ağustos 2016 Pazartesi 15:00

İLK DURAĞI TEKİRDAĞIMIZ OLMUŞTUR
 
Yayınladığı basın açıklamasında Yüceer; " Modern Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün başlattığı Harf Devrimi, Kuruluş sonrası yapılan  en önemli devrimlerdendir. 88 yıl önce, Atatürk’ün, yeni Türk harflerini halka tanıtıp öğretmek amacıyla çıktığı yurt gezilerinin ilk durağı Tekirdağımız olmuştur. 
 
HER DAİM ÖVÜNÇ KAYNAĞI OLMUŞTUR
 
Büyük devrimlerin öncüsü olan, fikirleriyle ve düşünceleriyle yolumuzu aydınlatan Ulu Önder, kara bir tahta ve bir tebeşirle bir halkın tarihini değiştirecek adımların belki de en önemlisini Genç Cumhuriyetin  başöğretmeni olarak Tekirdağ’da atmıştır.  Bu onurun Tekirdağ ve hemşerilerimize nasip olması her daim övünç kaynağımız olmuştur ve olmaya devam edecektir.
 
O’NUN IŞIĞI YOLUMUZU AYDINLATMAYA YETERLİ OLACAKTIR
 
Bize düşen en büyük görev; Atatürk’ün en büyük eseri ve mirası olan Cumhuriyet’i anlamak, değerlerini korumak, ilke ve devrimlerine sahip çıkmak, gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarmaktır.  O’nun ışığı yolumuzu aydınlatmaya yeterli olacaktır.
 
88. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
 
Bu vesileyle demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan haklarına, barışa ve özgürlüğe olan inancımızla Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anarken, Atatürk’ün Tekirdağ’ı ziyareti ve Harf İnkılabının uygulanışının 88. yıldönümünü kutlarım" ifadelerine yer verdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.