Yüceer, Şehir Hastanesini sordu

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 4 yıldır yapılması planlanan ancak bir tuğla dahi koyulmayan Tekirdağ Şehir Hastanesi’ni Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na “Seçim öncesi temel atma töreni düzenlenen hastanede neden bir ilerleme yoktur?” diye sordu

Yüceer, Şehir Hastanesini sordu
07 Temmuz 2015 Salı 16:06

 CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 25. Dönemin ilk yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığına sundu. Yüceer, 4 yıldır seçim vaadi olarak kullanılan Tekirdağ Şehir Hastanesi’ni bir kez daha Meclis gündemine taşıdı.

 

TEK BİR ÇİVİ ÇAKILMADI

 

Yüceer, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle vermiş olduğu soru önergesinde, 2011 yılında Tekirdağ’a 400 yataklı Şehir Hastanesi’nin yapılacağının açıklandığını, aradan geçen yıllar içerisinde her sene hastanenin temelinin atılacağının iddia edildiğini, ancak aradan geçen 4 yıl içerisinde tek bir çivi bile çakılmadığını kaydetti.

 

GÖSTERMELİK TEMEL ATMA TÖRENİ

 

Yüceer, “Zaman içerisinde vaatler yenilenerek hastanenin 400 yataklı olarak değil; Kamu Özel İşbirliği modeli ile 401 yataklı genel hastane, 18 yataklı yanık hastanesi, 7 yataklı LDR hastanesi, 14 yataklı yeni doğan yoğun bakım olmak üzere toplam 480 yataklı olarak inşa edileceği açıklandı.  En son yine bir seçim öncesi 2015 yılında Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından göstermelik olarak hastanenin temeli 5 metreye atıldı,  aradan geçen 1 aylık sürede hastane inşaatına tek bir tuğla bile konmadı” dedi.

 

NE ZAMAN BAŞLANACAK?

 

Temel atma töreninin seçimlere yönelik göstermelik bir faaliyet olduğunu kaydeden Yüceer, “Yapılacağı öne sürülen diğer şehir hastanelerinde de durum farklı değil. Yaptık, yapacağız diye sürekli oyalıyorlar. Ancak icraat yok” ifadelerini kullandı. CHP’li Yüceer, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

 

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin yapımına ne zaman başlanacaktır?

 

Tekirdağ Şehir Hastanesi’ne aradan geçen 4 yıllık süre içerisinde tek bir tuğla bile konulmamasının gerekçesi nedir?

 

NEDEN HERHANGİ BİR İLERLEME YOK?

 

Hastanenin temeli 1 ay önce atılmasına rağmen neden herhangi bir ilerleme yoktur?

 

Genel seçimler öncesi bizzat Başbakan Sn Ahmet DAVUTOĞLU gerçekleştirilen temel atma töreni seçimlere yönelik göstermelik bir faaliyet midir?

 

ŞEHİR HASTANELERİNDE SON DURUM NEDİR?

 

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin sözleşmeye göre ne zaman tamamlanması gerekmektedir? Hastane tam kapasite ile ne zaman hizmete açılacaktır?

 

Her şehir ayrı ayrı belirtilmek üzere Türkiye genelinde yapılacağı öne sürülen 35 şehir hastanesinde son durum nedir?

 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.