Yüceer termik santral iddialarını meclise taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, geçtiğimiz yıl ihaleye çıkan ancak bir arpa boyu yol alınmayan Çerkezköy Ambardere Regülatörü’nü Meclis gündemine taşıdı. Ambardere mevkiinde termik santral yapılacağına yönelik iddialar olduğunu söyleyen Yüceer, “Çerkezköy’ün geleceği, termik santrale kurban edilemez” dedi

Yüceer termik santral iddialarını meclise taşıdı
02 Kasım 2016 Çarşamba 16:51

BAKAN’IN TALİMATINA RAĞMEN YAPILMADI
 
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, geçtiğimiz yıl ihaleye çıkan Çerkezköy Ambardere Regülatörü’nü Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım’ım yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, Çerkezköy’ün sanayileşme ve buna bağlı olarak artan nüfus oranının birçok ihtiyacı da beraberinde getirdiğini söyledi. Türkiye’nin en çok göç alan ilçelerinden biri olan Çerkezköy’ün yer üstü su kaynaklarını kullanamadığını kaydeden Yüceer, bu yılın Ocak ayında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun regülatörün bir an evvel devreye alınması için Devlet Su İşleri’ne talimat vermesine rağmen, hala yapılmadığını bildirdi.
 
BİR ARPA BOYU YOL ALINMADI
 
Yüceer, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 2015 yılının Temmuz ayında ihaleye çıkacağı söylenen regülatör için 1 yılı aşkın süredir herhangi bir adım atılmadığını, bir arpa boyu yol alınamadığını kaydetti. Yüceer, Ambardere Regülatörü’nün bir an önce yapılmasının hem olası bir içme suyu sıkıntısının bertaraf edilmesi hem de sık sık sel baskınlarına, taşkınlara maruz kalan Çerkezköy’ün bu sorununun da ortadan kaldırılması açısından yerinde olacağını belirtti.
 
ÇERKEZKÖY’ÜN GELECEĞİ, TERMİK SANTRALE KURBAN EDİLEMEZ
 
CHP’li Yüceer, Ambardere Mevkii’nde bulunan linyit rezervleri nedeniyle regülatör projesinin planlama işleri üzerinde çalışıldığı ancak planlama işleminin ardından proje ve inşaat aşamalarına geçilmene tehlikesi olduğunu bildirdi. Yüceer, “İlgili kurumlar tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında yazışmaların sürdüğü bölgede linyit rezervine göre termik santral kurulacağı belirtilmektedir. Çerkezköy için hayati önem taşıyan regülatör ve Çerkezköy’ün geleceği, termik santrale kurban edilemez” dedi.
 
BAKAN'A SORULAR
 
-Çerkezköy Ambardere Regülatörü’nün olduğu yere termik santral yapılacağı iddiaları doğru mudur? 

-Çerkezköy’e termik santral kurma yönünde yapılan bir çalışma mevcut mudur/Hangi aşamadadır?

-Çerkezköy’e kömüre dayalı termik santral kurulması için herhangi bir başvuru yapılmış mıdır? Bu başvuru hangi aşamadadır?
 
ETKİLERİ NASIL BERTARAF EDİLECEK?
 
-Söz konusu termik santral günde kaç ton kömür yakacaktır? Bu kömürün çevreye ve insan sağlığına yönelik etkileri nasıl bertaraf edilecektir?

-Özelde Tekirdağ, genelde Tekirdağ’ın hangi ilçelerinde linyit rezerv araştırması yapılmaktadır? Hangi ilçelerde linyit rezervine rastlanmıştır?

-Linyit rezervlerine göre Tekirdağ’ın ve Trakya’nın hangi ilçelerine termik santral kurulma yönünde çalışma yapılmaktadır?
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.