Yüceer'den üniversite teklifi

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çorlu’da “Çorlu Teknik Üniversitesi” adıyla bir devlet üniversitesi kurulması için kanun teklifini yineledi. Çorlu’nun gerek nüfus yapısı ile sosyal yapı, gerekse kültürel aktiviteler ile üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarına rahatlıkla cevap verebilecek olanaklara sahip olduğunun altını çizen Yüceer, üniversite için ilgili tüm kesimlere destek çağrısı yaptı

Yüceer'den üniversite teklifi
28 Temmuz 2015 Salı 16:47

 CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çorlu’da bir devlet üniversitesi kurulması için bir kanun teklifi hazırlayarak, TBMM Başkanlığı’na sundu. 24. Dönemde vermiş oluğu “kadük” kalan teklifi yineleyen Yüceer, üniversite bünyesinde, Namık Kemal Üniversitesi’ne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve rektörlüğe bağlanan Çorlu Mühendislik Fakültesi’ne bağlı; Çevre Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği,  Makine Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği açılmasını talep etti.

BÖLGEYE BÜYÜK FAYDA GETİRECEK

Yüceer gerekçesinde, Çorlu’nun 235 bin 630 nüfusu ile Trakya’nın en büyük yerleşim yerlerinden bir haline geldiğine işaret etti. Yüceer, ilçenin, gerek nüfus yapısı ile sosyal yapı, gerekse kültürel aktiviteler ile üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarına rahatlıkla cevap verebilecek olanaklara sahip olduğunu belirtti.  Yüceer, Tekirdağ’ın ardından Çorlu’da da bir Devlet Üniversitesi kurulması, bölgeye ve ülkemize büyük fayda sağlayacaktır. Kazanan Çorlu ve Çorlu halkı olacaktır” dedi.

ÇORLU’NUN İHTİYACI VAR

CHP’li Yüceer, “Trakya’nın merkezi Çorlu ve hinterlandının bir üniversitenin sağlayacağı araştırma, geliştirme, sosyal ve kültürel hizmetlere oldukça fazla ihtiyaç duymaktadır. 20 yıl önce kurulan Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin mevcut mütevazı kadro ve alt yapısı ile Çorlu’nun üniversite talebine cevap vermesi mümkün değildir.  Ancak; Çorlu Mühendislik Fakültesi sahip olduğu bölümler, konum, alan, kadro, deneyim ve alt yapı itibariyle Çorlu Teknik Üniversitesi’ne dönüşüm için gerekli koşulları taşımaktadır” dedi.

ÇORLU’NUN AVANTAJI

Çorlu’nun, İstanbul gibi bir metropole yakın olmasının avantajına dikkat çeken Yüceer, nitelikli öğretim elemanlarının üniversiteye çekilebilmesi ve İstanbul’da ikamet etmekte olan öğrencilerin Anadolu’daki bir üniversite yerine Çorlu’yu tercih etmesi ve üniversite bölümlerini yüksek puanla, başarılı öğrencilerin tercih etmesi hususunda önemli rol oynayacağını kaydetti. 

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Yeni bir üniversite kurulacak olmasının çok fazla maddi bir yük de getirmeyeceğinin altını çizen Yüceer, “Kurulacak Çorlu Teknik Üniversitesi, konumu, sahip olduğu endüstriyel uygulama potansiyeli, araştırmacı ve akademisyenlere sunduğu olanaklar ile kısa sürede nitelikli bilim adamı ve araştırmacılar için bir cazibe merkezi olacaktır. Üniversite, kısa sürede bölgenin sosyal, ekonomik ve kültürel hayatına açıkça hissedilir katkı yapacaktır” dedi.

İLGİLİ KESİMLERİ DESTEĞE ÇAĞIRDI

Çorlu Mühendislik Fakültesi çevresinde yer alan, yüksekokulların da Çorlu Teknik Üniversitesi’ne bağlanabileceğini kaydeden Yüceer, “Böylece üniversitenin başlangıçtaki toplam öğrenci sayısı 7500’ü aşacak olup, söz konusu rakam yeni bir üniversite için oldukça önemli bir sayıdır” ifadelerini kullandı. Çorlu’nun bu talebinin dikkate alınmasını ve bu konuya gereken desteğin sağlanmasını isteyen Yüceer, ilgili tüm kesimleri de katkı vermeye çağırdı.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.