Yüksek Seçim Kurulu’nu eleştirdi

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Yüksek Seçim Kurulu'nun yurt dışı oy kullanımında uyguladığı sistemi eleştirerek "Yüksek Seçim Kurulu çuvalladı, yurt dışında oy kullanımında başarısız oldu" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu’nu eleştirdi
05 Ağustos 2014 Salı 07:30

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Yüksek Seçim Kurulu'nun yurt dışı oy kullanımında uyguladığı sistemi eleştirerek "Yüksek Seçim Kurulu çuvalladı, yurt dışında oy kullanımında başarısız oldu" dedi. Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun babasının CHP iktidarından kaçtığını iddia eden Şentop, "CHP yüzünden yurt dışına çıkmak zorunda kalmış Mehmet İhsan Efendi. Onun oğlu Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu. Yani CHP ile uyuşan hiçbir yanı yok" diye konuştu.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, partisinin Tekirdağ İl Başkanlığınca düzenlenen kahvaltıda muhtarlarla bir araya geldi. Tekirdağ genelinde görev yapan muhtarların katıldığı toplantıda konuşan Şentop, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin engellenmek istendiğini dile getirdi.
Özdemirler Düğün Salonunda gerçekleşen toplantıda muhalefetin Ak Parti'nin yaptığı işlere karşı çıkma siyaseti yaptığını belirten Şentop, şöyle konuştu: "Siyaseti tek bir eksen üzerinden kurulu o da şu: Tayyip Erdoğan'ı destekleyenler, Tayyip Erdoğan'a karşı olanlar. Bunun dışında CHP, MHP falan yok. Bu çatı aday etrafında toplanan 10 tane irili ufaklı partinin bir araya gelmesini sağlayan nedir mesela? Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olmamalıdır, esas siyaset bu. Sadece Ak Parti yapmasın. Ak Parti’nin yaptığına karşı çıkalım siyaset üzerine, istemezük siyaseti, bir hayır siyaseti üzerine muhalefet çalışma sürdürüyor. İcraata gelince olmuyor."
Ana muhalefet partisinin kendi içinde farklı görüşlere sahip olduğuna dikkat çeken Şentop, partinin içinden farklı seslerin yükseldiğini söyledi.
Şentop, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi içinden 3 farklı görüş ortaya çıktığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "MHP’den 1 tane BDP’den 1 tane. CHP kendi içinde de anlaşamıyor. Orada bir Rıza Türmen var. O bir görüş bildiriyor. Süheyl Batum ayrı bir görüş bildiriyor. Atilla Kart ayrı bir görüş bildiriyor. Genel Başkan Yardımcısı bu arkadaş milletvekilleriyle toplantı yapmış. Yine onların MYK'ları var, genel başkan yardımcılarından oluşan bir yönetim orada da hiç kimse Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu ismini telaffuz etmemiş."
İHSANOĞLU'NUN BABASI CHP İKTİDARINDAN KAÇTI
Ekmeleddin İhsanoğlu'nun babasının CHP iktidarından kaçtığını iddia eden Şentop, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun CHP tarafından cumhurbaşkanı adaylığını şöyle eleştirdi: "CHP yüzünden yurt dışına çıkmak zorunda kalmış Mehmet İhsan Efendi. 1924-25 yıllarında Yozgat’tan kaçıyor. Ben Cumhuriyet Halk Partisi idaresinde yaşayamam diyerek. Onun oğlu Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu. Yani CHP ile uyuşan hiçbir yanı yok. Önce MHP dile getirdi bu ismi. Kılıçdaroğlu dedi ki MHP telaffuz ederse bu ismi ben tabanıma kabul ettiremem. Onun için biz getirmişiz gibi olsun diyerek bir senaryo yazdılar millete. Kılıçdaroğlu telaffuz etti ismi, Bahçeli de kabul etti."
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı'nı Çanakkale Şiiri ile karıştırmasını hatırlatarak, cumhurbaşkanı adayının İstiklal Marşı'nı bilmemesinin uygun olmayacağını söyledi. Şentop ayrıca, Ak Parti Gençlik Kolları'nın Ekmeleddin İhsanoğlu'na İstiklal Marşı ve Safahat gönderdiğini söyledi.
Genel Başkan Yardımcısı Şentop, "Bu milletin İstiklal Savaşı sonrası kazandığı bağımsızlığını temsil eden bir şiirdir bir marştır ve ayrıca bir anayasa hükmüdür. Anayasa’nın 3. Maddesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milli marşı İstiklal Marşı’dır yazar" dedi. Cumhurbaşkanı Adayının İstiklal Marşı’nı bilmemesinin uygun olmayacağını anlatan İhsanoğlu, şöyle konuştu:
"Yazıyor mu yazmıyor mu? O, o kadar önemli bir hakikattir ki yazmaya bile gerek görmemişler. Cumhurbaşkanı olacaksın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en üst makamına oturacaksın, devletin ve milletin başı temsili makamına oturacaksın. Bu milletin İstiklal Harbi sonunda zor döneminde yapmış olduğu marşı bilmeyeceksin. Bir de marşı yazan babanın arkadaşı olacak. Bu kadar poh poh olmaz. Daha sonra da kalkıyor. Tabi zırva tevil kabul etmez. Ben onun nereden ilham aldığını söylemeye çalıştım diyor. Safahat göndermişler. Orada da bulamayacak bunu şimdi. Neredeydi bu diye aramaya başlayacak. Onun için bizim gençlik kollarımız Safahat ile birlikte İstiklal Marşı’nın Milli Eğitim Bakanlığı onaylı metnini levha şeklinde kendisine gönderdi. Orada belki bulabilir."
"YÜKSEK SEÇİM KURULU ÇUVALLADI"
Yüksek Seçim Kurulu'nun yurt dışı oy kullanımında uyguladığı sistemi de eleştiren Şentop, "Yüksek Seçim Kurulu çuvalladı" ifadelerini kullandı.
Yurt dışında oy kullanmayla alakalı bazı sıkıntıların olduğunu belirten Şentop, sözlerini şöyle tamamladı: “Sizlerin de yakınları var. Yüksek Seçim Kurulu çuvalladı. Biz en başından beri ikaz ediyoruz kendilerini. Bu randevulu sistem doğru olmaz diye anlatıyoruz kendilerine. Çünkü kanunda mecburiyet yok. Biz zorunlu olursa bu sistem uygulansın dedik. Hemen 103 merkezde 54 ülkede seçim yapılıyor, arkadaşlarımız herkese randevuyu mecburi getirmiş. Kaç kişi randevu almış. 1 milyon 600 bin seçmenden randevu alanların sayısı 176 bin. Nereden bilsin adam randevuyu."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.