Yusuf Çetin MHP’den istifa etti

Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, yapmış olduğu açıklamayla kendinin ve 53 partilinin üst kurul delegeliğinden ve MHP’den istifa ettiklerini bildirdi

Yusuf Çetin MHP’den istifa etti
26 Temmuz 2017 Çarşamba 11:16

DESTEKLEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR
MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi: “20 Haziran 2017 tarihinde Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin vermiş olduğu karar ile Milliyetçi Hareket Partisi Üst Kurul delegesinin iradesi yok sayılmış ve Genel Merkezin de hukukun yok sayıldığı bu kararı onayladığı görülmektedir. Bu yapılan haksız ve yanlış kararları (TEKİRDAĞ -KAPAKLI İlçesi Seçilmiş ilk Yönetim ve bu süreçte görevden alınmış) desteklememiz mümkün değildir.
CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNE KARŞI ÇIKTILAR
Genel merkezin farklı bir karar alma beklentimiz ve Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında siyaset yaparak Türk Milliyetçilerini hak etiği yerlerde temsil edebilme olanakları da tükenmiş bir duruma geldiğini görmekteyiz. Bu yeni SİSTEM (Cumhurbaşkanlığı) ile eriyerek bitirilme durumuna gelmekte olduğumuzu görmekteyiz.
İHRAÇLAR İLE SORUN ÇÖZÜLMEZ
Mevcut Yönetime muhalefet edenlerin Partiden ihraç edilmeleri sürmektedir. Bizler de yapılmakta olan bu ihraçlar ile sorunların çözülemeyeceği düşüncesini taşımaktayız.
MHP TÜRKEŞ’İN İLKE VE FELSEFELERİNDEN KOPTU
Son olarak; MHP Milliyetçi bir parti olmasına rağmen, kurucusu Merhum Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in ilke ve felsefelerinden koptuğu tarafımızca müşahede edilmiş olup, Üst Kurul Delegeliğinden ve üyesi bulunduğumuz Milliyetçi Hareket Partisinden bugün itibarı ile 53 arkadaşımızla istifa etmiş bulunuyoruz. Ben ve şimdilik 53 arkadaşım istifa dilekçelerimizi ilgili mercilere testlim ettik.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.