Yusuf Tuna: Yetim ağlıyorsa o devlet, devlet olmamıştır

Çerkezköy İlçe Müftülüğü, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde ‘Koruyucu Aile Hizmetleri’ konulu bir panel düzenledi

Yusuf Tuna: Yetim ağlıyorsa o devlet, devlet olmamıştır
14 Mayıs 2015 Perşembe 16:04

 SALONU DOLDURDULAR

Panele Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları Nurşen Mutlu ve Suzan Kadak, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve çok sayıda müftülük personeli ve vatandaş katıldı.

“KİMSESİZ ÇOKCUK BAKMAK ÇOK SEVAPTIR”

İlçe Müftüsü Yusuf Tuna programın açılış konuşmasında “İslama göre kimsesiz çocuklara bakmak büyük sevaptır. Maun suresinde Yüce Allah bu sevabı bizlere anlatıyor. Peygamber Efendimiz ise hadislerde yetimi himaye altına alan benimle beraber cennette olacaktır diyor. Bunun bilincinde olarak çocuklarımıza, sahipsiz çocuklara, yetime ve öksüze sahip çıkalım.” ifadelerini kullandı.

“ÖZELLİKLE SAHİPSİZ KIZ ÇOCUKLARNA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Yusuf Tuna’nın açılış konuşmalarının ardından panelistler sahneye davet edildi. İl Müftüsü Mahmut Gürlen, İl Müftü Yardımcısı Hızır Yağcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları Nurşen Mutlu ve Suzan Kadak yerlerini aldıktan sonra ilk konuşmayı yapan İl Müftüsü Mahmut Gürlen; “Yetimler ve sahipsiz çocuklar bir devlet çatısı altından gözyaşı içinde ağlıyorsa o devlet henüz daha devlet olamamıştır. Kainatın en mübarek yaratılanı insandır. İnsan’ın gönlü fethedilmediyse o medeniyet uzaya da çıksa, aya’da çıksa sadece makine medeniyeti olarak kalır. Peygamber Efendimiz gözyaşı medeniyetinde yaşadı. İlk olarak diri diri toprağa gömülen kız çocukları için gözyaşı döktü. Ardından yetim çocuklar için gözyaşları döktü. Kainatın efendisi Peygamber Efendimizde yetim büyüyen çocukların arasındadır. Özellikle sahipsiz kız çocuklarına sahip çıkmalıyız. Ayetlerde, hadislerde yetim ve sahip çocuklara sahip çıkmamız açıkca anlatılmaktadır.” diye konuştu.

NURŞEN MUTLU KORUYUCU AİLENİN AMAÇLARINI ANLATTI

Aile ve Sosyal politikalar İl Müdür Yardımcısı Nurşen Mutlu ise yaptığı konuşmada; “Aile içi sorunlu ve karmaşık olan bir dönemi çocuğun örselenmeden atlatarak normal hayatına devam etmesi ve çocuğun korunması şefkatli ve destekleyici bir aile ortamında gerekeli bakımı alması, çocukların olumsuz yaşam deneyimlerinden kaynaklanan duygusal sorunların iyileştirilmesi ve çocuğun geleceği için kalıcı bir plan hayata geçirilmesi bizlerin temel amacıdır.” ifadelerine yer verdi.

KORUYUCU AİLE NASIL OLUNUR?

‘Nasıl koruyucu aile olunur?’ sorusuna cevap veren Nurşen mutlu; “Koruyucu Aile olabilmek için her ilde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvuruda bulunmak yeterlidir. Başvuruda, bekarların yalnız, evlilerin eşleriyle birlikte bulunmaları gereklidir. “Koruyucu Aile” olmak isteyenlerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı/ Müdürlükleri tarafından verilen eğitim programlarına katılarak sertifika almaları gereklidir. Koruyucu Aile olmak isteyen kişiler, İl Müdürlüklerinde görevli Sosyal Çalışma Görevlileri tarafından aşağıdaki kriterler doğrultusunda Sosyal İnceleme ve Değerlendirmeye tabi tutulur.” ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.