Yüzbaş Sokak park düzenlemesi tamamlandı

Çerkezköy Belediyesi tarafından Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Yüzbaş Sokak’ta bulunan bin 700 metrekarelik yeşil alanda yapılan park ve bahçe düzenlemesi tamamlanırken, Fevzipaşa Mahallesi Kulalar Sokak’taki 4 bin 400 metrekarelik yeşil alanda yapılacak olan düzenlemenin de çalışmalarına başlanıldı

Yüzbaş Sokak park düzenlemesi tamamlandı
20 Temmuz 2016 Çarşamba 16:03

ÇALIŞMALARI AKTARDI
 
Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Yüzbaş Sokak’ta bulunan ve daha önce bir bölümü kapalı alan olarak kullanılan yeşil alanın komple yıkılarak tamamen vatandaşın kullanabileceği şekilde yeniden düzenlendiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yüzbaş Sokak’taki yeşil alan ve üzerindeki yapılar tamamen yıkılarak halkımızın ve çocuklarımızın rahatça kullanabileceği bir yeşil alana dönüştürüldü. 52 adet muhtelif ağacın, 500 adet çalı bitkisinin ve mevsimlik çiçeklerin ekiminin yapıldığı Yüzbaş Sokak’taki yeşil alanımıza 1 adet çocuk oyun grubu monte edildi, 2 adet fitness alanı oluşturuldu, 130 metre kiremit zeminli yürüyüş yolu yapıldı, ahşap oturma grupları konuldu, kalan yeşil alanın tamamına rulo çim serildi, bahçesi ile birlikte toplam 140 metrekarelik (Kapalı alanı 12x12 m2) bir büfe alanı oluşturuldu” dedi.
 
“HALKIMIZIN KULLANIMINA SUNDUK”
 
Yüzbaş Sokak yeniden düzenlenen ve modern bir görünüm kazanan yeşil alanın otomatik sulama ve aydınlatma sistemlerinin de yapıldığını kaydeden Başkan  Akay, ayrıca parkın bir köşesine iki adet de tuvalet yapılacağını belirterek, “Vatandaşlarımızın rahatça oturup sohbet edeceği, yürüyüşünü ve sporunu yapacağı, çocuklarımızın da güven içinde oyun oynayabileceği bir alan oluşturarak halkımızın kullanımına sunduk” dedi.
 
KULALAR SOKAK’TA YEŞİL ALAN DÜZENLENMESİNE BAŞLANILDI
 
Yüzbaş Sokak’taki incelemesinin ardından Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir ile birlikte Fevzipaşa Mahallesi Kulalar Sokak’ta bulunan 4 bin 400 metrekarelik yeşil alanda yapılan park ve spor alanı çalışmalarını inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kulalar Sokak’ta birbirine yakın 5 ayrı noktada bulunan yeşil alanlarımızı halkımızın ve çocuklarımızın kullanımına kazandırmak için çalışmalara başladık.” dedi.
 
2 ADET MİNİ SAHA YAPILACAK
 
Açıklamalarına devam eden Başkan Akay, “Toplam 4 bin 400 metrekarelik yeşil alanımıza birer adet mini futbol ve basketbol sahaları yapacağız. Yeşil alanımıza 6 adet ahşap oturma grubu koyacağız ve 2 adet kauçuk zeminli çocuk oyun alanı yapacağız. Halkımızın spor yapmalarını sağlamak için iki adet fitness alanı yapıp, yeşil alanlar çimlendirilip, ışıklandırıldıktan sonra Eylül ayı içerisinde Fevzipaşa halkımızın ve çocuklarımızın kullanımına sunacağız” ifadelerini kullandı.
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.