Zafer Bayramı Kapaklı’da da coşku ile kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da yoğun bir katılım ve coşku ile kutlandı. Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından, protokol ve davetliler kendileri için hazırlanan kahvaltı programında bir araya geldiler.

Zafer Bayramı Kapaklı’da da coşku ile kutlandı
02 Eylül 2014 Salı 07:42

KATILIM YOĞUN OLDU
 
30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da yoğun bir katılım ve coşku ile kutlandı. Programa Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Sevgi, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Ferhat Kaanoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyide Yılmaz, AK Parti Kapaklı Eski İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, kurum müdürleri, mahalle muhtarları, dernek başkanları, okul müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
İLK OLARAK ÇELENK SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 
Kapaklı Atatürk Meydanı’ndaki program protokolün yerini almasının ardından başlarken, ilk olarak Kapaklı Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ile Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunuldu. Çelenk sunumunun ardından da bir dakikalık saygı duruşu akabinde de istiklal marşı okundu.
 
TÜRK ASKERLERİ VATANI İÇİN CANLARINI SEVE SEVE FEDA ETMEYE HAZIRDIR

 
Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Astsubay Çavuş Akif Bebek gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden, 30 Ağustos 1922 yılında kazandığımız Büyük Zafer’in 92’inci yılını milletçe kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşadıklarını ifade eden Bebek, “ Türk ulusunun kahramanlarla dolu tarihinde önemli bir aşama olan bu zafer tüm vatan ve bağımsızlığı yok edilmek istenen ulusumuzun kadın erkek genç yaşlı tüm fertleri ile birlikte sarsılmaz azim ve iradesiyle verdiği yaşam mücadelesinin en büyük göstergesidir. Yüreğindeki vatan sevgisi sarsılmaz irade ve üstün cesareti ile milletinin ve ülkenin kanın son damlasına kadar koruyan türk askerleri bugün de aynı inanç ve kararlılık ile vatanı için canını seve seve feda etmeye hazırdır” dedi.
 
DIŞ TEHDİDİ ORTADAN KALDIRMA AZMİ İÇİNDEYİZ
 
30 Ağustos zaferi ile sadece düşmanın mağlup edilmediğini, aynı zamanda Türkiye cumhuriyetinin temellerinin de atıldığını sözlerine ekleyen Akif Bebek, “Ulusumuzun tam bağımsız ve özgür yaşaması için gerekli koşullar sağlanmış, ulusal onur bu zaferle tekrar şahlandırılmış, Türk ulusuna çağdaşlaşma yolunu açan ve ulusu modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal alanda yapılmış bir çok yenilikle buluşturan Türk inkılabının meşalesi yakılmıştır. Bu hareketin başarısında şüphesiz ki Türk ulusunun ve onun değerli ordusunun birlik ve beraberlik içersinde yürümesinin çok önemli bir rolü vardır. Gücünü ulusumuzun sonsuz sevgi ve desteğinden alan Türk Silahlı Kuvvetleri 92.yıl önce olduğu gibi bugün de ulusunun emrinde laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin bekasına, bölünmez bütünlüğüne, üniter ve ulus devlet yapısına ve yüce Türk ulusuna yönelmiş her türlü iç ve dış tehdidi ortadan kaldırma azmi ve kararlılığı içerisindedir” diye konuştu.
 
RAHMET VE MİNNETLE ANDI
 
Astsubay Çavuş Bebek konuşmasının devamında ise, “Türk sancağının şanını canından aziz bilerek Cumhuriyet ve vazife uğrunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağına, gerektiğinde canını seve seve feda edeceğine, and içerek göreve başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları vatan ve millet sevgisi ile çarpan kalpleriyle kendilerine verilen görevleri üstün bir görev anlayışı ile yapmaya devam edecektir. Bize bu zaferi kazandıran, başka ulusumuzun ebedi başkomutanı Atatürk olmak üzere, vatan ve ulusu için bir saniye bile tereddüt etmeden hayatını feda eden aziz şehitlerimizi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm mensuplarını, rahmet minnet ve şükranla anıyoruz. Kahraman gazilerimize de böyle bir ordu yetiştirdiği için yüce Türk milletine ve onları doğuran kutsal analara şükranlarımızı sunuyoruz” açıklamasında bulundu.
 
TÖRENİN ARDINDAN KAHVALTI YAPTILAR
 
Çelenk programının ardından Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Ferhat Kaanoğlu ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Recep Güven Parkı’nda protokol üyelerinin ve vatandaşların tebriklerini kabul etti. Tebriklerin kabulünün ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte kahvaltı yaptılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.