160 kursiyer sertifikalarına kavuştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi işbirliği ile düzenlenen meslek edindirme kurslarını başarı ile tamamlayan 160 kursiyere sertifikaları Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle takdim edildi

160 kursiyer sertifikalarına kavuştu
21 Mart 2017 Salı 11:17

KURSLARA İLGİ YOĞUN OLDU
1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa açtığımız meslek edindirme kurslarımıza gösterilen yoğun ilgi bizleri çok memnun etti. Yaş Pasta kursumuzdan 11, Takı Tasarım kursumuzdan 20, Ebru kursumuzdan 14, Manikür-Pedikür kursumuzdan 8, Bilgisayar Programı Teknolojileri kursumuzdan 14, İşaret Dili kursumuzdan 18, Satranç kursumuzdan 12, Üç Boyutlu Çizim kursumuzdan 9, Diksiyon kursumuzdan 12 ve Basit İğne Teknikleri kursumuzdan da 42 olmak üzere başarılı olan toplam 160 kursiyerimize sertifikalarını vermek amacıyla bir araya geldik” dedi.
8 KURSUMUZDA 777 KURSİYERİMİZ EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR
Meslek Edindirme Kurslarının dışında Çerkezköy Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi ile Veliköy ve Kızılpınar Mahallle Evlerinde de çeşitli kursların devam ettiğini sözlerine ekleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Halkoyunları kursumuzda 38, Bağlama kursumuzda 88, Gitar kursumuzda 106, Satranç kursumuzda 20, İngilizce kursumuzda 108, Çini kursumuzda 34, Türk Sanat Müziği kursumuzda 53 ve Step-Aerobik kursumuzda da 330 olmak üzere devam eden 8 kursumuzda toplam 777 kursiyerimiz eğitimlerine devam etmektedir. Biz göreve geldiğimizde 20-30 olan kursiyer sayımız, bugün binlerle ifade edilmektedir” diye konuştu.
KADINLARIMIZIN EMEKLERİNİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYORUZ
Çerkezköy Belediyesi olarak kadınların sosyal hayatlarını canlandırmayı ve ev ekonomilerine katkıda bulunmalarına imkan tanımayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Akay, “Bu çerçevede mahalle evlerimiz bizim için büyük önem taşıyor. Ayrıca geçtiğimiz hafta açılışını yaptığımız Hanımeli Sokak projesi ile de kadınlarımızın el emeklerini ortaya çıkarmaya başladık. Kadınlarımızın bunca emeğinin kendilerine gelir olarak dönmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda geçtiğimiz yıl açtığımız sergimizi bu yıl da açacağız ve kadınlarımızın emeklerini gün yüzüne çıkaracağız. Kursiyer sayımızı artırarak kurslarımızı devam ettireceğiz” dedi ve kurslara katılımlarından dolayı tüm kursiyerlere teşekkür etti.
ÇERKEZKÖY AŞIĞI BAŞKANINIZ VAR
Program, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın konuşması ile devam etti. Göreve geldiği ilk günden itibaren eğitime büyük önem verdiğini söyleyen Başkan Albayrak, “11 ilçeye 11 Okul projemiz kapsamında Kızılpınar Mahallemizden sonra bugün de Kapaklı’daki okulumuzu teslim ettik. TEMEK (Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları) kapsamında Çerkezköy Belediyemiz ile ortaklaşa düzenlediğimiz kurslarımız da eğitim alanındaki çalışmalarımıza renk kattı. Çerkezköy halkı böylesine çalışkan bir Belediye Başkanına sahip olduğu için çok şanslıdır. Ben de bir abisi olarak Çerkezköy aşığı olan Belediye Başkanımız Vahap Akay’a elimden gelen desteği vermeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
KURSİYERLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ
Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Meslek edindirme kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kaan Gaytancıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Ayfer Dönmez ve Ali Dede, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Taha Aslanlı ve Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Ümit Zengin’in elinden aldılar. Tören sonunda Çerkezköy Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.