Çerkezköy’ün festivali başlıyor!

30 Ağustos Zafer Bayramı bu yıl gerçekleştirilecek olan Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Festivali ile ilçede karnaval havasında kutlanacak. Toplam 4 gün sürecek olan festivalde Canan Şimşek, Manuş Baba, Yeni Türkü ve Sıla en güzel şarkılarını Çerkezköylüler için seslendirecek

Çerkezköy’ün festivali başlıyor!
29 Ağustos 2018 Çarşamba 10:25

FESTİVALİN İLK GÜNÜNDE SILA SAHNE ALACAK
Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri 30 Ağustos Perşembe günü saat 20.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndan pazar yeri alanına kadar gerçekleşecek olan Fener Alayı yürüyüşü ile başlayacak. Festivalin ilk günü, Fener Alayı yürüyüşünün ardından saat 21.30’da başlayacak olan ünlü sanatçı Sıla’nın muhteşem konseri ile devam edecek. Kapalı pazar yeri yanında gerçekleşecek olan konserde ünlü sanatçı Sıla, seslendireceği birbirinden güzel şarkılarla Çerkezköylülere muhteşem bir gece yaşatacak. 

YENİ TÜRKÜ ŞARKILARIYLA COŞTURACAK
Festivalin ikinci günü ise Çerkezköy Belediye Hizmet Binası önünde Resim, Çini Sergileri ve Ebru Workshop çalışmaları ile başlayacak. Etkinlikler kapsamında Tepe Piknik Alanı’nda saat 18.00’da Şubadap konseri verilecek. Tepe Piknik Alanı’ndaki etkinliklerde Çerkezköy Belediyesi tarafından sünnet ettirilen çocuklar için çeşitli aktiviteler gerçekleştirilecek. Etkinlikler boyunca çocuklara patlamış mısır ve dondurma ikramında bulunulacak. Festivalin ikinci günü, ünlü müzik grubu Yeni Türkü’nün saat 21.30’da kapalı pazar yeri yanındaki alanda vereceği muhteşem konser ile sona erecek.

KADINLAR MATİNESİ DÜZENLENECEK
Kültür ve Sanat Festivali’nin 3’üncü günü ise saat 10.00’da 29 Ekim Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek olan geleneksel 30 Ağustos Zafer Kupası Taekwondo Şampiyonası açılış töreni ile başlayacak. Etkinlikler, 13.00–17.00 saatleri arasında yine Belediye Hizmet Binası önünde gerçekleşecek olan Resim, Çini Sergileri ve Ebru Workshop çalışmaları ile devam edecek. Festival kapsamında Veliköy Kapalı Düğün Salonu’nda saat 15.00’da Kadınlar Matinesi yapılacak. Keşkek ikramında bulunulacak olan Veliköy Düğün Salonu’ndaki etkinlikte saat 16.00’da Canan Şimşek sahne alarak birbirinden güzel şarkılarını Çerkezköylü kadınlar için seslendirecek. Veliköy Düğün Salonu’ndaki program çeşitli yarışmalar, hediye dağıtımı ve çekilişlerle sona erecek. Festivalin 3’üncü gününde kapalı pazar yeri yanındaki alanda saat 21.30’da Manuş Baba konseri gerçekleştirilecek.

FESTİVAL BİSİKLET VE UÇURTMA ŞENLİKLERİ İLE RENKLENECEK
Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Festivali’nin 4’üncü günü ise saat 14.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndan start alacak olan geleneksel Bisiklet Şenliği Korteji ile başlayacak. Bisiklet Kortejinin Kuşbahçe Mevkii’nde toplanmasının ardından etkinlikler saat 16.00’da başlayacak olan geleneksel Uçurtma Şenliği ile devam edecek. Burada katılımcılara ücretsiz uçurtma dağıtılacak ve sucuk ekmek ikramında bulunulacak. Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Festivali, 30 Ağustos Zafer Kupası Taekwondo Şampiyonası’nda dereceye giren sporcular için düzenlenecek olan ödül töreni ile sona erecek.

SOKAK BASKETBOLU TURNUVASI YAPILACAK
Festival kapsamında 31 Ağustos ve 2 Eylül tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanı’nda Çerkezköy Şehir Orkestrası tarafından konser verilecek. Ayrıca yine 31 Ağustos – 2 Eylül tarihleri boyunca Atatürk İlkokulu bahçesinde Streetball (Sokak Basketbolu) maçları oynanacak.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.