Gezilere 2 bin 150 kişi katıldı

Çerkezköy Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla Edirne ve İstanbul’a düzenlenen kültür gezilerine bu yıl yaklaşık 2 bin 150 vatandaş katıldı. Çerkezköylüler Ramazan ayının coşkusunu Edirne Selimiye Camii ve İstanbul Sultan Ahmet Camii’nde yaşama imkanı buldu

Gezilere 2 bin 150 kişi katıldı
27 Haziran 2017 Salı 16:21


KÜLTÜR GEZİLERİMİZ RAMAZAN AYI BOYUNCA HER GÜN DÜZENLENDİ
Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen İstanbul Sultanahmet Camii ve Edirne Selimiye Camii gezilerine bu yıl da vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Tarihimizin ve kültürel mirasımızın yoğun olarak hissedildiği mekanları barındıran Edirne ve İstanbul’a düzenlenen kültür gezilerine yaklaşık 2 bin 150 kişi katıldı. Vatandaşlar Ramazan ayı kültür gezilerinde Selimiye Camii ve Sultan Ahmet Camii’nde iftarlarını açma imkanı buldu. Ramazan ayı boyunca her gün düzenlenen İstanbul ve Edirne gezilerine katılan Çerkezköylüler teravih namazının kılınmasının ardından ilçeye geri döndü.
VATANDAŞLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ
Vatandaşların Ramazan ayı coşkusunu tarihi Edirne Selimiye Camii ve İstanbul Sultan Ahmet Camii’nde yaşamalarını istediklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ”Çerkezköy Belediyesi olarak yaklaşık 2 bin 150 vatandaşımızı Edirne Selimiye Camii ve İstanbul Sultan Ahmet Camii’ne götürerek oradaki atmosferi yaşamasını istedik. Geçen yıl da düzenlemiş olduğumuz Ramazan ayı kültür gezilerimize vatandaşlarımız büyük ilgi göstermişti. Gezilerimize katılan tüm vatandaşlarımıza ve gezinin düzenlenmesinde emeği geçen Belediyemiz personelimize böylesine güzel ve anlamlı bir organizasyonda bizlere katkı sağlamalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
ALLAH HERKESE BU TARİHİ MEKANLARI GÖRMEYİ NASİP ETSİN
Çerkezköy Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Ramazan ayı kültür gezileri kapsamında Edirne ve İstanbul’a gitme imkanı bulan; tarihi camilerimizde duygulu anlar yaşayan vatandaşlar ise “Bu gezilere herkesin katılması gerekiyor. Herkesin Edirne Selimiye Camii ve İstanbul Sultan Ahmet Camii’ni görmesi gerekiyor. Allah herkese bu tarihi mekanları görmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı. Gezilere katılan Çerkezköylüler, Ramazan ayında bu tarihi camileri gezme ve görme imkanı sağlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkürlerini iletti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.