Hanımeli Sokağı yeni görünümüyle faaliyete girdi

Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliği ile ev hanımlarının evlerinde el emeği ve göz nuru ile ürettikleri işlerin satışını yapacakları Hanımeli Sokağı Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi - Çerkezköy Kent Konseyi ile KİPA AVM arasında kalan sokakta bugün düzenlenen tören ile açıldı

Hanımeli Sokağı yeni görünümüyle faaliyete girdi
06 Mart 2017 Pazartesi 18:15

MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Hanımeli Sokağı’nın açılışında konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, iki sene önce bu zamanlar aynı heyecan ile hayata geçirdikleri Hanımeli El Ürünleri Sokağı’nı bugün kalıcı olarak ve daha gelişmiş hali ile devam ettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ
“Bize bugüne kadar her zaman destek veren Belediye Başkanımız Vahap Akay’a kendi şahsım ve sizler adına teşekkürlerimi sunuyorum” diyen Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, “Biz Çerkezköy Kent Konseyi olarak Meclisimiz ve tüm çalışma gruplarımız ile birlikte yaşadığımız kentimize sosyal anlamda 'nasıl fayda sağlarız, nasıl projeler önerebiliriz?' üzerinde, durmadan çalışıyoruz. Bu çalışmalara katılan, bizimle olan, fikirlerini paylaşan, önerilerde bulunan herkese çok teşekkür ediyoruz.
KATILIMCI VE KATKI VERİCİ OLMALARINI ÖNEMSİYORUZ
Biz, Yönetim Kurulu olarak tüm gücümüzü onlardan alıyoruz. Çerkezköy’de de Belediye Başkanımızın her zaman, her yerde dile getirdiği gibi, bizim de Kent Konseyi olarak aynı fikirde olduğumuz üzere Çerkezköylü hemşehrilerimizin katılımcı, katkı verici olmalarını önemsiyoruz. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimizi kentimize katkı koymaya, üretmeye, yaşadığımız şehri güzelleştirmek için Kent Konseyimize üye olmaya davet ediyoruz. 
BOL SATIŞLAR DİLİYORUM
Hanımeli Sokağımızın ilk etabını bugün, devamını en kısa sürede açabilmek dileği ile tüm el emeği sahiplerine bol satışlar diliyor, Hanımeli Sokağımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu projenin ilk halinde emeği geçen dönemin Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz’e, dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can’a, tüm Çerkezköy Kent Konseyi Üyelerimize ve tabi ki Belediye Başkanımız Vahap Akay’a teşekkürlerimizi sunuyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe’nin ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2 gün sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğunu belirterek, “Ben öncelikle Çerkezköylü hemşehrilerimin, kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Geçmiş dönem Kent Konseyi Başkanımızın fikirleri ile hayata geçirmeye çalıştığı, bugüne kısmet olan bu sokağın açılışını hep beraber yapıyoruz” dedi.
KADINLARIMIZI BİRARAYA GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ
Buradaki ortak hedefin, ortak niyetin 'kadınlarımızın yaşamımıza, üretime nasıl daha fazla katkı sağlayabilir, kendi el emeklerini, hedeflerini ve hayallerini gerçekleştirmede biz daha fazla nasıl katkı sağlarız?' olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Temel hedefimiz, temel çıkış noktamız buydu. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadınlarımızı bir araya getirmek, üretime katkı sağlamak, eğitimleri adına çeşitli kurslar düzenleyerek kadınlarımızı bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bu projeye Veliköy Mahalle Evi ile başladık, ardından Kızılpınar Mahalle Evi ile devam ettik. Daha sonra Çerkezköy’de bütün kurslarımızı bir araya getirerek Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim ve Kültür Sanat Merkezimizde yeniden kurslarımıza başladık. Şimdi Kızılpınar’da yeni Kültür ve Sanat Merkezimizde çok daha güzel fiziki imkanlarımız ile birlikte kurslarımıza katkı sağlamaya, büyüterek geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.
BAĞLIK MAHALLE EVİ HAYATA GEÇİYOR
Bağlık Mahalle Evi Projesi’nin de başladığını ve 60-70 gün içerisinde tamamlanacağı müjdesini veren BaşkanAkay, “Her mahalleye yayılarak, gelişerek, büyüyerek, Çerkezköylü kadınlarımıza ulaşarak, onları üretimin bir parçası haline getirerek, onları geliştirme hedefimize ilerliyoruz.
GENİŞLEYİP, BÜYÜYECEK
Hanımeli Sokağımız kadınlarımızın ürettiklerini, hayata geçirdiklerini, el emeklerinin sunumlarını yapabilecekleri bir sokak haline gelecek. Mahalle Evlerimizde genişlettiğimiz, büyüttüğümüz, bir araya getirdiğimiz üretimin sonucunun mutluluğunu hep beraber yaşayacağız inşallah” ifadelerini kullandı.
HER GEÇEN GÜN ÜZERİNE KOYACAĞIZ
Halk Eğitim Merkezi ve TAMEK ile beraber kadınlarımızı bir araya getirmeye çalıştıklarını belirten Başkan Akay, “İnşallah bu sene de kursların sonunda bir açılış ile bütün emeklerimizi sergileyeceğiz. Bu sokağımız da biraz daha gelişecek ve güzelleşecek. Her geçen gün üzerine koyarak, kadınlarımızı bir araya getirerek, buluşturarak hedeflerine katkı sağlamaya çalışıyoruz.
SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Geçmişten bugüne kadar bu emeğe katkı sağlayan herkese, emek ortaya koyan kadınlarımıza, öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Umut ediyorum daha da güzelleşeceğiz, daha da bir araya geleceğiz, birlikte olduğumuz zaman, beraber olduğumuz zaman, Çerkezköy’ün derdini, tasasını beraber konuşabildiğimiz zaman daha güzel bir Çerkezköy olacak. Bu niyetle Sevdamız Çerkezköy demeye devam edeceğiz. Bir kere daha hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.
AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİ
Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Hanımeli Sokağı’nın açılışı yapıldı ve standlar gezildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.