‘Kanlı Sırt’ başarıyla sahnelendi

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası tarafından sahnelenen, Besteci Süleyman Alnıtemiz’in savaşlarda şehit düşen Türk ve Anzak askerlerinin anısına ithaf ettiği senfonik şiiri ‘Kanlı Sırt’ Çerkezköy’de izleyiciyle buluştu.

‘Kanlı Sırt’ başarıyla sahnelendi
26 Mart 2018 Pazartesi 13:11

YOĞUN KATILIM YAŞANDI
Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte düzenlediği konser Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konsere Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay’ın yanı sıra Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, gazeteci yazar Oktay Ekşi ve çok sayıda davetli katıldı.
AYAKTA ALKIŞLANDI
Besteci Süleyman Alnıtemiz’in savaşlarda şehit düşen Türk ve Anzak askerlerinin anısına ithaf ettiği senfonik şiiri ‘Kanlı Sırt’ konseri Çerkezköylü izleyicilerden tam not aldı. Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiirinin de bulunduğu eserin sonunda Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934’te Anzak askerlerinin annelerine yazdığı meşhur hitabı da seslendirildi. Konser sonunda İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası dakikalarca ayakta alkışlandı.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.