Kapaklı'da muhteşem Sünnet Şöleni

​Kapaklı Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Sünnet Şöleni, Belediye Meydanında düzenlendi. Bu yıl 130 çocuğun sünnet ettirildiği şölene Kapaklı halkının ilgisi yoğun oldu. Şölen etkinlikleri kapsamında Kazak Gölü mesire alanında Kapaklı Belediyesi tarafından Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenlendi

Kapaklı'da muhteşem Sünnet Şöleni
23 Ağustos 2017 Çarşamba 10:35


MEVLİDİ ŞERİF OKUTULDU VE SÜNNET KONVOYU DÜZENLENDİ

18 Ağustos Cumartesi günü başlayan sünnet şölenin 1. gününde saat 17.30’da Recep Güven Parkı’nda Mevlidi-Şerif okundu, sünnet ailelerine ve davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı sünnet olan çocukları ve aileleri ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi. Saat 18.00’da ise sünnet çocuklarına konvoy düzenlendi. Oluşturulan konvoyda sünnet olan çocuklar araçlar eşliğinde ilçe turu attırıldı. Sünnet şöleni saat 20.00’da Belediye Meydanında Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, çok sayıda davetli ve Kapaklı halkının katılımıyla Arif Şentürk , Sabriye Sayın, Gökhan Meneşe ve Evren Penez konserleri ile devam etti.

ŞÖLENİN 2. GÜNÜNDE ŞEVVAL SAM SAHNE ALDI

Şölenin ikinci gününde etkinlikler eski Belediye Meydanında devam etti. Buradaki programa protokol üyelerin yanı sıra çok sayıda vatandaş ve sünnet olan çocuklar katıldı. Emrah Meloğlu ve Şevval Sam konserleri ile eğlenen Kapaklılılar, Karadenizin müziğinin sevilen sesi Şevval Sam ile bol bol fotoğraf çekildi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı şölende yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “13 yıldır aralıksız olarak düzenlediğimiz Geleneksel Sünnet Şölenimize hepiniz Hoş geldiniz. Üç dönemdir siz değerli Kapaklı halkının takdiri ile güzel ilçemiz Kapaklı’ya, Sosyal Belediyecilik anlayışı ile hizmet verme gayreti içerisindeyiz. Sünnet Şölenimiz de Sosyal Belediyecilik anlayışımızın olmazsa olmazları arasındadır. Hepimizin bildiği gibi sünnet, hem geleneklerimizin hem de dinimizin vazgeçilmezleri arasındadır. Bu nedenle her yıl düzenlediğimiz sünnet şölenimizle erkekliğe ilk adımı atan sevgili çocuklarımız ve onların kıymetli ailelerinin mutluluklarına ortak oluyoruz. Bu vesile ile sünnet şölenimiz kapsamında bu yıl sünnet olan 130 evladımızı ve ailelerini bir kez daha tebrik ediyor, geleceğimizin teminatı olan bu kıymetli evlatlarımızın, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında vatanına ve milletine bağlı bireyler olarak yetişmelerini diliyorum.”

PINARÇAYA ÇOK AMAÇLI SALON YAPILACAK

Başkan Mandalı “Göreve geldiğimiz günden bu yana alt ve üst yapı çalışmalarımızın yanı sıra sosyal faaliyetleri de oldukça önemsiyor, her fırsatta vatandaşlarımızla bir arada olmaya gayret ediyoruz. İnşallah bu özel günlerimizi, yakın zaman içerisinde Kapaklımıza yakışır bir biçimde inşa edilecek olan ve yapımı devam eden çok donatılı Kültür Merkezimizde birlikte icra etmeye devam edeceğiz. Kültür Merkezimizin yanı sıra Pınarça Mahallemizde de vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız çok amaçlı salonumuzun da yapımına en kısa sürede başlıyoruz. Yine Karaağaç, Bahçeağıl, Uzunhacı, Yanıkağıl ve Karlı Mahallelerimizde de alt ve üst yapı çalışmalarımız ile hizmetlerimize devam ediyoruz.” dedi.

YAZ SPOR OKULLARINDAN 700 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRDÜ

Geleneksel hale gelen yaz spor okullarında bu yıl farklı branşlarda olmak üzere toplam 700 öğrencinin eğitim gördüğünü ve sertifikalarını aldıklarını ifade eden Başkan Mandalı, “Yaz spor okullarını başarıyla tamamlayan gençlerimizi, gençlerimizi teşvik eden aileleri ve eğitmenlerimizi de tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Başkan Mandalı konuşmasının devamında, “Daha önce de belirttiğim gibi bizim önceliğimiz Sosyal Belediyecilik anlayışıdır. Bu anlayış ile yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında açtığımız ‘Sevgi Eli Yardım Mağazası’ ile yaklaşık 5 bin ailemize yardımda bulunduk. Bu vesile ile bu güzel hizmetin yapılmasında emeği geçen ve mağazamıza destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

PARKLARIMIZI BİRLİKTE KORUYALIM YAŞATALIM

Başkan Mandalı parkların kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek konuşmasına parklarla ile ilgili ilçe genelinde sürdürdükleri çalışmalardan bahsederek devam ettirdi: “Her platformda dile getirdiğim bir konu var; ‘Kapaklı halkı hizmetin en iyisine layıktır!’ Bizler Kapaklı Belediyesi olarak siz değerli Kapaklı halkına en iyi hizmeti verebilmek adına gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda sizlerin de bildiği gibi ilçemize yeni park ve yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyoruz. Günün stresini atabilmek, ailelerimizle güzel ve kaliteli zaman geçirebilmek adına inşa ettiğimiz parklarımıza sizlerin de yoğun ilgisi olduğunu görüyorum. Ancak kıymetli dostlar, sizler için yapılan bu güzel hizmetlere maalesef zarar veren kötü niyetli insanlar olduğunu gözlemliyoruz. Sizlerden ricam, bu güzel hizmetlere hep birlikte sahip çıkalım, parklarımızı birlikte koruyalım ve yaşatalım.
Artık Kapaklı Belediyesi olarak sizlerin hizmetine sunduğumuz İktisadi ve Sosyal İşletmelerimizle, parklarımızda çayınızı ve kahvenizi içebileceğiniz kafeteryalar açmaya başladık. Bu işletmelerden ilkini Recep Güven Parkında sizlerin hizmetine sunduk. Belirlediğimiz diğer parklarımızda da bu işletmeleri devreye sokarak aileleriniz ve çocuklarınız ile birlikte çayınızı kahvenizi içebileceğiniz sosyal alanları çoğaltmaya devam edeceğiz.”

KAZAK GÖLÜ VE İKİZGÖLLER MESİRE ALANLARI İHALEYE ÇIKIYOR

Konuşmasında Kazak Gölü’nden de bahseden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Trakyamızın göz bebeği ve Kapaklımızın bir simgesi haline gelen Kazak Gölü mesire alanımızda yaşadığımız sorunları hepimiz biliyoruz. Şimdi bu sorunları da ortadan kaldırıyoruz. Yılsonuna kadar Kazak Gölü ve Pınarça Mahallemizdeki ikiz göller mesire alanımızı ihaleye çıkıyoruz. Kazak Gölümüzde ihalemiz ile birlikte kır lokantaları, kır kahveleri, yeni çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, yürüyüş yolları ve spor alanları yapılacak. Güvenliğinden tutun bahçıvanına kadar hepsi mesire alanımızda yer alacak. Hayırlı olsun.” dedi.

TESKİ'DEN KAPAKLI'YA DEV YATIRIM

Kapaklı'nın gelecek yıllarda su sıkıntısı çekmemesi için TESKİ’nin yapacağı yatırımlara değinen Başkan Mandalı, “Güzel ilçemiz Kapaklı, sosyal ve ekonomik anlamda gerçekleştirdiği gelişme ile Türkiye’nin cazibe merkezlerinden biri olmaya devam ediyor. Bu kapsamda ilçemizde yaşanan nüfus artışı, kanalizasyon ve içme suyu gibi bazı problemleri de beraberinde getiriyordu. Yaşanan bu problemlere TESKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılacak olan kanalizasyon ve içme suyu hatları, yeni su depoları ve terfi merkezleri ile inşallah son vereceğiz. TESKİ tarafından Kapaklımıza yapılacak olan yaklaşık 45 milyon liralık dev yatırımın ihalesi Eylül ayında gerçekleşecek ve ihalenin ardından çalışmalara başlanacak. Kapaklımız için bir an önce yapılması gereken bu çalışmalar boyunca sizlerden sabır ve anlayış bekliyoruz. Bu alt yapı çalışmaları Kapaklımızın gelecek yıllarda yaşayabileceği kanalizasyon ve içme suyu problemlerini ortadan kaldıracak. İnşallah çalışmalar bittiği gibi hemen ardından sıcak asfalt çalışmalarına başlayacağız.” açıklamalarında bulundu.

KAPAKLI'DA ASFALTLANMADIK CADDE VE SOKAK KALMAYACAK

Kapaklı'da yollarda yaşanan sorunlara da değinen Başkan Mandalı konuşmasına şöyle devam etti: “Diğer önemli bir konu ise yollarımız. Kapaklımızda geçtiğimiz yıllarda yapmış olduğumuz sıcak asfalt çalışmalarını hepiniz biliyorsunuz. Bu çalışmaları yapmamış olsaydık bugün ilçemizde çok daha sıkıntılı bir durum ile karşı karşıya kalacaktık. Nüfusumuzun hızla artması ve buna paralel olarak inşaat sektörünün de ilçemizde hızla büyümesi ile birlikte yollarımızda alt yapı çalışmaları ile sıkıntılar yaşadık. Ekiplerimiz bu çalışmalar boyunca her zaman yollarımızda bakım ve onarım çalışmalarını sürdürdü. Şimdi size buradan bir müjdeyi daha vermek istiyorum. Hazırlıklarımız tamamlanmak üzere tek tek sokaklarımız caddelerimiz ölçüldü biçildi. İhale hazırlıklarımızda da sona yaklaşıyoruz. İhalemizin hemen ardından ilçemizde sıcak asfaltın olmadığı cadde ve sokak bırakmayacağız. Artık yollarımızdaki bu sorunları da kökten çözüyoruz. Şimdiden Kapaklımıza ve hepimize hayırlı olsun.” dedi.

RÜZGAR GÜLÜ PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Projelerini hayata geçirmek için gece gündüz demeden çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Başkan Mandalı, “Temiz, yenilenebilir ve ekonomik enerji kaynaklarından biri olan ve projelerimiz arasında yer alan, ilçemiz ekonomisine katkı sağlayacak yaklaşık 1000 KW gücünde Rüzgar Gülü enerjisi projemizi de hayata geçiriyoruz. Yüklenici firmamız ile sözleşmemizi imzaladık yapım çalışmaları yakında başlıyor. Bu projemiz ile hem belediyemizin enerji ihtiyacına karşılayacak hem de bu çalışmamız ile ürettiğimiz fazla enerjiyi satacağız. Kapaklımıza hayırlı olsun.” bilgisini verdi.

KAPALI PAZAR YERİ YAPILIYOR

Başkan Mandalı konuşmasının sonlarına doğru kapalı pazar yerinin müjdesini vererek, “Sözlerime son vermeden önce Kapaklımıza yakışan, modern kapalı pazar yerimizin ihalesinin tamamlandığını da belirtmek isterim. İnşallah en kısa sürede tamamlanarak sizlerin hizmetine sunulacak olan kapalı pazar yerimizle Kapaklımız Trakya’da örnek ilçe olma yolundaki yürüyüşüne emin adımlarla devam edecek.” diye konuştu.

EMEĞİ GEÇEN VE KATKIDA BULUNAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Mandalı konuşmasından sonunda, “Bu güzel gecenin yaşanmasında şölenimize desteklerini esirgemeyen başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve ekibine, Belediye personelimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sünnet olan kıymetli çocuklarımızı ve ailelerini bir kez daha tebrik ediyor, şölenimize katılarak bu coşkuya ortak olan tüm vatandaşlarımıza saygılarımı sunuyor ve sizleri o güzel sesi ve yorumlarıyla gönüllerde taht kuran kıymetli sanatçımız Şevval Sam ile baş başa bırakıyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.

KAZAK GÖLÜNDE GÜREŞLER DÜZENLENDİ

Sünnet şöleninin 3. günü 20 Ağustos pazar güzü Kazak Gölü mesire alanında saat 11.00’da Kapaklı Belediyesi tarafından Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenlendi. Güreşlere Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ CHP Milletvekili Candan Yüceer, sivil toplum örgütleri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kıran kırana geçen güreş müsabakalarında Kırkpınar eski Başpehlivanlarından Şaban Yılmaz final müsabakasını kazanarak Kapaklı Er Meydanında Başpehlivan oldu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.