Kurslarımızı halkımızın ayağına götürmeye devam edeceğiz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 16 Ekim Pazartesi günü başlayan 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Kültür ve Sanat Kurslarımıza katılan kursiyerleri ziyaret ederek, kursiyerlerin taleplerini dinledi.

Kurslarımızı halkımızın ayağına götürmeye devam edeceğiz
25 Ekim 2017 Çarşamba 10:47

KURSLARIMIZA OLAN İLGİ HER YIL DAHA DA ARTIYOR
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ilk durağı Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi oldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katıldığı ziyarette, kursiyerlerle sohbet eden Başkan Akay, “Kültür Sanat Kurslarımıza olan ilgi her yıl daha da artıyor. Bu kapsamda biz de gerek kurs merkezlerimizin, gerekse kurs branşlarımızın sayısını artırmaya, kültür sanat kurslarımızı elimizden geldiğince vatandaşlarımızın ayağına götürmeye gayret ediyoruz” dedi.
Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki ziyarette Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Başkan Akay, Kızılpınar Mahallesi’nde devam eden ve planlanan yatırım çalışmaları hakkında da kursiyerleri bilgilendirdi.
2017-2018 DÖNEMİ 20 FARKLI BRANŞTA 1500 KURSİYER İLE BAŞLADI
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, daha sonra Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ile birlikte Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi ile Veliköy Mahalle Evi’ndeki kursları ziyaret etti. Kursiyerlerle sohbet eden Başkan Akay, kursiyerlerin taleplerini dinlemeyi de ihmal etmedi. Kültür sanat kurslarının vatandaşların sosyal, kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını karşılayabilmek, hemşericilik bilincini oluşturmak ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla farklı branşlarla zenginleştirildiğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kültür Sanat Kurslarına olan ilgi her yıl artarak devam ediyor. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda 13 branşta açılan ve yaklaşık bin 200 kursiyer ile tamamlanan Kültür Sanat Kurslarımız, 2017-2018 Dönemi’nde 20 farklı branşta yaklaşık bin 500 kursiyerin katılımı ile başladı” ifadelerini kullandı.
KURS MERKEZLERİMİZİN SAYISINI ARTIRDIK
Göreve geldiğinde kültür sanat kurslarının tek merkezden verildiğini anımsatan Başkan Akay, “İlk iş olarak branş ve kurs merkezlerimizin sayısını artırdık. Kurslarımız 2017-2018 döneminde ise Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi, Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi, Veliköy Mahalle Evi, 29 Ekim Spor Kompleksi ve Çerkezköy Kent Konseyi olmak üzere 5 farklı merkezden veriliyor. Yapımı tamamlanan Bağlık Mahalle Evimizde de Kasım ayı itibari ile Kültür Sanat Kurslarımızı vermeye başlayacağız. Vatandaşlarımız kurslara gidip gelirken ulaşım konusunda sıkıntı yaşamasınlar diye kurslarımızı halkımızın ayağına götürmeye devam edeceğiz” dedi.
KURSLAR UZMAN EĞİTMENLERCE VERİLİYOR
Kurslarda eğitimlerin alanında uzman kişiler tarafından verildiğinin altını çizen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kurslarımızı başarıyla tamamlayan kursiyerlerimize yılsonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Bu sertifikayı almaya hak kazanan kursiyerlerimiz, iş bulma konusunda avantaj elde etmiş olacaklar” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.