Minik öğrenciler Ebru yapmayı öğrendiler

Fevzipaşa İlkokulu Öğrencileri Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim ve Kültür Sanat Merkezi’ni ziyaret ederek Ebru Kursu Eğitmeni Gülhis Başaran’ın konuğu oldular. Kurs ziyaretinde Ebru Sanatının öğrenen minik öğrenciler, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’la birlikte Ebru çalışması yaptılar

Minik öğrenciler Ebru yapmayı öğrendiler
27 Şubat 2017 Pazartesi 10:38

EBRU ÇALIŞMASI YAPTILAR
Fevzipaşa İlkokulu 2/F sınıfı öğrencileri ve öğretmeni Fatma İller Çerkezköy Belediyesi’nin açmış olduğu kursları ziyaret etti. Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim ve Kültür Sanat Merkezi’ne gelen minik öğrenciler Hayat Bilgisi dersi müfredatında yer alan Geleneksel Eski Türk Sanatlarından Ebru Sanatını inceledi. Çerkezköy Belediyesi bünyesinde eğitim veren Ebru kursuna katılan öğrenciler Eğitmen Gülhis Başaran ile birlikte Ebru çalışması gerçekleştirdi. Kursa katılan öğrenciler önce eğitmen tarafından Ebru Sanatı konusunda bilgilendirilirken ardından da nasıl çalışma yapıldığını öğrendiler. Daha sonra öğrendiklerini uygulamak için ellerine fırça alan minik öğrenciler Ebru teknesine fırçadaki boyaları damlatarak ayrı figürler oluşturdular. 
BAŞKAN AKAY DA DERSE KATILDI 
Tüm öğrencilerin eğitmen eşliğinde kendi çalışmasını gerçekleştirdiği derste Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay minik öğrencileri yalnız bırakmadı. Derse katılan Başkan Akay öğrencilerin Ebru Teknesinde hazırladığı çalışmaları inceleyerek heyecanlarına ortak oldu.
Haber: Uğur Kılıç
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.