‘Teftişör’ ÇOSB’de sahnelendi

Gogol’ün “Müfettiş” adlı eserinden uyarlanan, kahkahalarla dolu distopik komedi ‘Teftişör’ isimli tiyatro, Tiyatroadam’ın oyuncularının etkileyici performansıyla Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Konferans Salonu’nda sahnelendi

‘Teftişör’ ÇOSB’de sahnelendi
26 Kasım 2018 Pazartesi 13:37

VATANDAŞLARDAN YOĞUN KATILIM
Oyuncuların performansıyla büyük alkış aldığı oyunu izlemeye geniş katılım oldu. Tiyatroyu; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan ile ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra yüzlerce tiyatrosever izledi.

TEFTİŞÖR
Teftişör’ün konusu şöyle: “Gogol’ün müfettiş eseri yolundan çıkarılarak, bulaşık bir yer küreye uyarlanmıştır. Zaman çizelgesinde askıda kalmış bir zaman… Kavramların, dillerin, sınırların ve ulusların birbirine geçtiği bulaşık bir distopya… Tüm kürenin uyum sağladığı ‘Bulaşık Uluslar Meclisi’ yani kısaca ‘BUM’un teftişi altında uyumsuz bir ülke… Bu üçüncü distopya ülkesinin ‘Başımızı’ ve ‘Makamları’, ‘Bulaşık Krallık’tan kimliği gizli bir ‘NewLondonlı’nın kente geldiği istihbaratıyla sarsılırlar ve ‘Bulaşık’ bir otelde konakladığını öğrendikleri bu ‘BUM Teftişör’ünü her şeyin yörüngesinde gittiğine ikna etmek için harekete geçerler.”

TEFTİŞÖR’ÜN KÜNYESİ
Gogol’ün Müfettiş Eserinden; Uyarlayanlar: Irmak Bahçeci, Oğuz Utku Güneş, Ayşe Ayter
Yönetmen: Oğuz Utku Güneş. Oyuncular: Barış Yıldız, Berk Yaygın, Çağdaş Tekin, Çetin Kaya, Deniz Özmen, Ediz Akşehir, Gökhan Azlağ.

OYUNCULARA ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ
Oyunun bitmesiyle birlikte, sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı. Oyunun sonunda protokol tarafından oyunculara çiçek takdim edildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.