1 Temmuz itibariyle geçerli!

Tekirdağ’da il genelinde toplu taşıma hizmeti veren araçlar, yönetmeliğe göre 1 Temmuz 2018 tarihinde ‘Seyahat Kart’ uygulamasına geçiyor.

1 Temmuz itibariyle geçerli!
20 Haziran 2018 Çarşamba 19:11

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince işletilen, işlettirilen, koordine edilen ve denetlenen toplu taşıma sistemindeki tüm araçlarda 1 Temmuz 2018 itibariyle seyahat kart uygulaması başlıyor.

VALİDATÖRLER TAKILIYOR
Edinilen bilgilere göre, araçlara elektronik ücretlendirme sistemi (Validatör) cihazlarının takılması 1 Temmuz 2018’de tamamlanacak ve seyahat kartlar kullanıma geçecek.

SEYAHAT KART VEYA SEYAHAT BİLETİ KULLANILACAK
Toplu taşımada entegre elektronik ücret toplama sistemi bulunan toplu taşıma araçlarında geçerli olacak indirimsiz, indirimli ve ücretsiz kişiselleştirilmiş elektronik seyahat kartları veya toplu taşıma seyahat kartı sahibi olmayan kullanıcıların toplu taşıma araçlarından yararlanırken elektronik olarak biniş ücreti ödeme amacıyla kullanılabilen, üzerine parasal değer yüklenemeyen tek veya birkaç seferlik kullanım hakkı olan kullan at bilet kullanımına geçilmesiyle birlikte vatandaşlar bir hayli rahatlayacak.

BAZI ŞOFÖRLER
Mevcut durumda; şehit yakınları, gaziler, yaşlılar, engelliler, basın mensupları, öğrenciler gibi toplu taşıma araçlarını indirimli veya ücretsiz kullanması gereken vatandaşlar, özellikle ilçe içi taşımacılık yapan bazı dolmuş şoförlerinin gereksiz ve rencide edici tavırlarına maruz kalmadan ulaşım hizmetini alabilecek.

AZARLARCASINA TAVIRLAR SERGİLİYOR
Öyle ki bazı şoförler seyahat kart uygulamasına geçilene kadar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi onaylı indirimli ve ücretsiz kartların hiçbir işlevi olmadığını ifade ederek, kart gösteren vatandaşları azarlarcasına tavırlar sergiliyor. Toplum içinde şoförlerin uygunsuz sözlerine maruz kalan vatandaşlar, uygulamanın başlamasıyla böyle bir dertten kurtulacak gibi görünüyor.   
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.