10 yıl hizmet etmenin onuru ve gururu ile ayrılıyorum

Çıraklık ve kalfalık döneminin ardından iddialı bir şekilde ustalık dönemine talip olduğunu her platforma dile getiren AKP Adayı Ali Ertem, sandık sonuçlarının açıklanmasının ardından 1979 oy farkla Çerkezköy Belediyesi’ni Vahap Akay'a kaptırdı. Şahsi eşyalarını toplamak üzere Belediyeye gelen Ali Ertem, gazetecilerle bir araya gelerek yaptığı açıklamada, "Çerkezköy gibi bir yerde 10 yıl görev yapmanın, Çerkezköy halkına 10 yıl boyunca hizmet etmenin onuru ve gururu ile ayrılıyorum. Bundan sonrasında hem siyasi yaşamımızı hem özel yaşantımızı inşallah 10 yıl önceki kaldığı yerden devam ettireceğiz. Oy ve oran itibariyle de bundan önceki seçimlerimize göre ciddi anlamda başarı gösterdiğimizi düşünüyorum. Sonucun bu şekilde olmasına şahsım ve partimin vesile olmadığını, olanların bir kez daha düşünmeleri gerektiğini belirtmek istiyorum” dedi

10 yıl hizmet etmenin onuru ve gururu ile ayrılıyorum
31 Mart 2014 Pazartesi 17:08

GÖREVİ VAHAP KARDEŞİME DEVREDECEĞİZ
30 Mart Yerel seçimlerinde CHP Çerkezköy Belediye Başkan adayı Vahap Akay'a 1979 oy farkla kaybederek ustalık görevinden olan Ali Ertem, Başkanlık makamında açıklamalarda bulundu. Saat 14.30'da gazetecilerle bir araya gelen Ertem, yaptığı açıklamada, "Öncelikle seçimlerin Çerkezköy'e ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Neticede demokrasilerde yönetecek kişiler seçimle gelirler. Halkın taktiri bu şekilde tecelli etti. Bizde buna saygı duyuyoruz. 10 sen önce halkın taktiri bizden yanaydı. 10 sene boyunca hizmet etme fırsatı bulduk. 10 senelik hizmetimiz döneminde aldığımız görevi daha ilerilere taşımak adına gayret gösterdiğime inanıyorum. Neticede bugün itibariyle bayrağı ve görevi yeni seçilen Vahap kardeşimize devredeceğiz" diye konuştu.

10 YIL BOYUNCA HİZMET ETMENİN ONURU VE GURURUNU YAŞIYORUM
Belediye Başkanlığı ve vatandaşa hizmet görevinin ne denli güç ve zor olduğunu bizzat yaşayanların bildiğini ifade eden Ertem, "90 bin insanın sorumluluğunu taşımak ve halka layıkıyla hizmet etme çabasını ne denli güç bir iş olduğunu ancak yaşayanlar bilir. Netice itibariyle bu görevi samimi bir şekilde ve hizmet ederek götürdüğüme inanıyorum. Vicdanen müsterihim. Bu görevi alacak olan arkadaşımızın da aynı samimiyet ve görev aşkıyla görevi ifa etmesini diliyorum. Çerkezköy gibi bir yerde 10 yıl görev yapmanın, Çerkezköy halkına 10 yıl boyunca hizmet etmenin onuru ve gururu ile ayrılıyorum. Bundan sonrasında hem siyasi yaşamımızı hem özel yaşantımızı inşallah 10 yıl önceki kaldığı yerden devam ettireceğiz" açıklamasında bulundu.



TEK BAŞIMA MÜCADELE ETMEK ZORUNDA KALDIM
10 yıllık görev süresi içinde kalbini kırdığı insanlardan da helallik isteyen Ali Ertem, "Eğer kalbini kırdığım ve üzdüğümüz insanlar varsa ki vardır hepsinden helallik istiyoruz. Bu süreç içerisinde bizi de üzen insanlar olmuştur hepsine hakkımı helal ediyorum. Makamlar gelip geçicidir. Her şeyin bir sonu olduğu gibi böylesi bir mukaddes görevinde bir sonu olacağını zaten biliyordum. Tevekkül sahibi bir insan olduğum için durumu kabullenmek benim için çok daha kolay olmuştur. Seçimle ilgili bir değerlendirme yapacak olursa da biz beklentimiz olan arzumuz olan desteğe ulaştık. Alınan oy itibariyle tahmin ettiğimiz oya ulaştığımızı düşünüyorum. Ama seçimlerdeki siyasi partiler dikkate alındığında AKP adayı olarak ben bütün diğer rakiplerle mücadele etmek zorunda kaldım. Dolayısıyla tek başına bir mücadelenin de alınan sonuçlar itibariyle baktığımızda başarı olarak görüyorum" dedi.

ARKADAŞLIKLAR VE DOSTLUKLAR KALICI OLUR
Ertem konuşmasının devamında başarının sadece seçim kazanma olmadığını da bilenlerden birisi olduğunu belirterek şunları söyledi; "Oy ve oran itibariyle de bundan önceki seçimlerimize göre ciddi anlamda başarı gösterdiğimizi düşünüyorum. Sonucun bu şekilde olmasına şahsım ve partimin vesile olmadığını, olanların bir kez daha düşünmeleri gerektiğini belirtmek istiyorum. Ama neticede siyasi bir yarış olması dolayısıyla bunun hayatımızın diğer alanlarına etki etmemesi gerektiğini bundan sonrasında hep birlikte yine Çerkezköy'de yaşayacağımıza göre bütün olanların önümüzdeki hayat çizgisi içerisinde gereksiz engel veya rezerv olarak dikkate alınamaması gerektiğini belirtmek istiyorum. Her şey biter arkadaşlıklar ve dostluklar kalıcı olur. Bu mücadele içindeki bütün arkadaşlara yollarının ve bahtlarının açık olmasını temenni ediyorum."

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
Ali Ertem konuşmasını teşekkür ederek tamamlarken, "Benimle birlikte mücadele eden bütün dostlarıma, arkadaşlarıma, partililerime ve seçim günü beklentimiz doğrultusunda desteklerini veren tüm halkıma şükran borçluyum hepsine teşekkür ediyorum. 10 yıl boyunca hizmet etme şerefini paylaştığım tüm belediye personelime yürekten teşekkür ediyorum. Sonuç itibariyle ben buradan mutlu ayrılıyorum, çünkü söz verdiklerimi yapmış olmanın rahatlığı ve her kesime hiç ayrım yapmadan hizmet etmenin onuru ve gurulu ile ayrılıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Herkesinde yolunu açık etsin. Bu süreç içinde beraber çalıştığımız bütün kurum ve kurum amirlerine ve her şeyi paylaştığımız değerli yerel basınımıza da burada teşekkür ediyorum" dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN-Uğur Can AVCILAR

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mühendis - 10 yıl önce
mühendis oldu ama "usta" olamadi
Avatar
ak gençlik - 10 yıl önce
ali ertem kendinle beraber ak partiyide sattın sevilmediğini bile bile o makamı işgal ettin remzinin kucağına oturttun herkesi yazıklar olsun ben hakkımı helal etmiyorum
Avatar
.................... - 10 yıl önce
sonuç:çerkezköy de ak parti nin içine ettiniz...siyasi hırs ve ihitraslarınız yüzünden..sen,sait yazı ve ahmet kambur..bir gaün gelir bunun hesabını genel merkeze verirsiniz..yazıklar olsun size de sizin siyasi ihtirslarınıza da..sayenizde siyasetten soğuduk..
Avatar
mert olgaç - 10 yıl önce
yar saçların lüle lüle ali sana güle güle
Avatar
cerkezkoylu genç - 10 yıl önce
yanına remziyi almasaydın oyları sana verecektik. ama yanlış ata oynadın.
Avatar
usta - 10 yıl önce
başbakan'a özenip ustalık dönemi dedin ama olmadı. neden? çünkü ben usta oldum demekle usta olunmuyor.demek ki bu millet senin çıraklık ve kalfalık dönemlerini beğenmediği için sana ustalık sertifikası vermedi.eğer gerçekten hizmet etmiş olsaydın emin ol bu aziz millet ustalık sertifikanı verirdi.çünkü bizim milletimiz çok adaletlidir.