100 kalemden oluşan destekleme tutarları açıklandı

Çerkezköy İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, 2015 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar ile 2015 yılında yetiştiricilere ödenecek olan ve yaklaşık 100 kalemden oluşan destekleme tutarları açıklandı

100 kalemden oluşan destekleme tutarları açıklandı
14 Nisan 2015 Salı 18:54

YETİŞTİRİCİLERE DESTEKLEME TUTARLARI AÇIKLANDI

İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, 8 Nisan 2015 tarihli ve 29320 sayılı resmi gazetede 
yayımlanan karar doğrultusunda 2015 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar ile 2015 yılında yetiştiricilere ödenecek olan ve yaklaşık 100 kalemden oluşan destekleme tutarlarının açıklandığı ifade edildi.

DESTEKLEME PRİMİ ÖDENECEK

Yetkililer yaptıkları açıklamada, “Söz konusu karara göre, İlçemizde genel olarak yetiştiriciliği yapılan buğday için 4,85 TL/da mazot ve 6,60 TL/da gübre olmak üzere toplam 11,45 TL/da, ayçiçeği için 7,90 TL/da mazot ve 8,25 TL/da gübre olmak üzere toplam 16,15 TL/da mazot-gübre desteği;

Yetişticilerimizin 2015 yılı içerisinde üretip belge karşılığı satmış olduğu buğday için 5 krş/kg, ayçiçeği için 30 krş/kg destekleme pirimi ödenecektir” denildi.

BUĞDAY VE ARPA YETİŞTİRİCİLERİNE 8,50 TL ÖDEME

Bununla birlikte sertifikalı tohumluk kullanarak buğday, arpa ekimi yapan yetiştiricilere 8,50 TL/da, tritikale, yulaf, çavdar ekimi yapan yetiştiricilere 6,00 TL/da ek bir ödeme gerçekleştirileceğinin ifade eden yetkililer, “Kuru şartlarda silajlık mısır üretimi yapan yetiştiricilere 35,00 TL/da, sulu şartlarda silajlık mısır üretimi yapan yetiştiricilere ise 75,00 TL/da yem bitkisi desteklemesi alacaktır. Bitkisel üretime yönelik desteklemeler dışında suni tohumlamadan ve etçi ırklardan doğan buzağılar için 75,00 TL/baş, hastalıktan ari işletmelere 375,00 TL/baş destekleme ödemesi de açılanan desteklemeler arasında yer almaktadır” ifadeleri kullanıldı.

KAYITLI BULUNDUKLARI MÜDÜRLÜKLERE BAŞVURACAKLAR

Desteklemeler konusunda ayrıntılı bilgi almak ve desteklemelerden faydalanmak isteyen üreticilerin kayıtlarının bulunduğu İl veya İlçe Müdürlüklerine başvurmalarının gerektiği belirtildi. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.