1500 dönüm daha imara mı açılacak?

Yılın ilk toplantısını yapan Kızılpınar Belediye Meclisi 1500 dönümlük alanın imara açılması için konuyu tekrar İmar Komisyonu’na havale ederken, İmar Plan Notları’nda değişiklik yapılması talebini de değerlendirilmek üzere yine İmar Komisyonu’na gönderdi. Toplantıda, Meclis'in tatil günü Ağustos olarak belirlenirken, sözleşmeli personel için de devam kararı çıktı. Toplantıda ayrıca imar plan tadilatında temel öğretim alanı olarak gözüken yerin orta öğretim alanına çevrilmesi için gereken plan tadilatı da kabul edildi.

1500 dönüm daha imara mı açılacak?
06 Ocak 2012 Cuma 00:00

Kızılpınar Belediyesi yeni yılın ilk toplantısını Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında ve tüm Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi. İmar plan tadilatı ve 1500 dönümlük alanın imara açılması ile ilgili önemli kararların alındığı toplantıda ayrıca Meclisin tatil ayı, sözleşmeli personelin durumu, İmar Komisyon kararları da görüşülerek karara bağlandı.
KORKMAZ 2011’İ DEĞERLENDİRDİ
Gündem maddelerine geçmeden önce 2011 yılının kısa bir değerlendirmesini yapan Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Kızılpınar olarak hareketli bir yıl geçirdiklerini ve belediye olarak büyük sıkıntı yaşamadıklarını belirtirken, çok büyük hizmetler yaptıklarını dile getirdi ve bu hizmetlerin gerek vatandaşlar gerekse dışarıdan gelen konuklar tarafından görüldüğünü ifade etti. Korkmaz, çalışmalarının 2012 yılında da devam edeceğini de belirterek, "Çanakkale Şehitleri Anıtı projemiz var. Kaynak bulduğumuz takdirde 40 derslikli okul çalışmasına başlayacağız. Su deposu ve hattının ihalesi bitti. İmam Hatip Lisesi için girişimlerimiz var. Yol çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.
İLÇE OLMAK İÇİN BAŞVURDUK
Konuşmasında ilçe olmak için başvurduklarını da kaydeden Korkmaz, "Umuyorum ki beldemiz bu yeni yapılaşmada mağdur olmaz ve ilçe oluruz. Biz buna adayız" dedi. Korkmaz’ın konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi.
PLAN NOTLARINDA DEĞİŞİKLİK TALEBİ GÜNDEME ALINDI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda ilk olarak Fen İşleri Müdürü Recep Saygın, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Günay, Yavuz Kütük ile Mimar Yıldırım Özkul tarafından verilen ve İmar Plan Notları’nda değişiklik talebinin yer aldığı dilekçe oy birliği ile gündeme alındı.
MECLİS AĞUSTOS’TA TATİL YAPACAK
Toplantının devamında Belediye Meclisi’nin 2012 yılındaki tatil ayı görüşüldü. Yapılan değerlendirmede tatil ayı Ağustos olarak oy birliği ile kabul edilirken Meclis daha sonra atıksu ve katı atık bedellerinin tespitini görüştü.
ATIKSUYA 30 KURUŞ KATI ATIĞA 4 TL ZAM
Yapılan açıklamada, konuyla ilgili kanunun bu yıl çıktığı kaydedilirken, madde oy birliği ile Ücret Tarifeleri Komisyonu’na havale edildi. Açıklamada ayrıca atık suya en az 30 kuruş, katı atık için de 4 TL zam yapılacağı ve bunların faturalara yansıyacağı dile getirildi.
SÖZLEŞMELİ PERSONEL DEVAM EDECEK
Ardından ‘Sözleşmeli personellerin çalıştırılması’ konusunu değerlendiren Meclis Üyeleri, personelin çalışmaya devam etmesini oy birliği ile kabul ederken, ücretlerinin belirlenmesi için de Maliye Bakanlığı’nın Şubat ayında açıklayacağı raporu bekleyeceği ifade edildi. Şuan Kızılpınar Belediyesi’nde üç sözleşmeli personelin çalıştığı belirtilirken, çalışanlar önümüzdeki aya kadar normal maaşlarını alacak. Bakanlığın açıklamasının ardından ücretler belirlenecek.
DENETLEME KOMİSYONU OLUŞTURULDU
2012 yılının ilk Meclis Toplantısı’nda ayrıca Denetleme Kurulu da oluşturuldu. Yapılan seçimin ardından Kurula, Cevdet Öztürk, Nevzat Teker, Ahmet Günay, Ali Kaya Bektaş ve Yavuz Kütük seçildi. Ardından Meclise sunulan dilekçelerin görüşülmesine geçildi.
DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ
İlk olarak SS Yeni Şehir Konut Yapı Kooperatifi tarafından sunulan ve 476 ada 1 parseldeki yeşil alana trafo koyma talebini içeren dilekçeyi görüşen Meclis Üyeleri talebi oy birliği ile kabul etti. Ardından Kamile Sağır’ın sunduğu ve Kültür Merkezi içindeki düğün salonunun kiralanması ile ilgili dilekçeyi görüşen Meclis, talebi reddederken, salonunun fiyatını kesin olarak netleştirmek için konuyu Şubat ayı toplantısında görüşme kararı aldı. Meclis dilekçelerin görüşülmesini devamında, Kenan Özer ile Hüseyin Kıvrıl tarafından sunulan ve ‘628 ada 1-2-3-4 parsellerde 4 kat olan imar planının 7 kata çıkarılması talebini görüştü. Dilekçeyi reddeden Meclis Üyeleri, plan tadilatı yapılması konusunu ise değerlendirilmek üzere İmar Plan Komisyonu’na havale etti. Meclis, Belediye'nin spor alanı olarak ayırdığı 40 dönümlük yerin 4 dönümünü spor tesisi yapıp işletmek üzere 19 yıllığına talep eden Şefik Oğuz’un dilekçesini reddederken, alanla ilgili değerlendirme yapılması için konuyu İmar Komisyonu’na havale etti.
TEMEL ÖĞRETİM ALANI ORTA ÖĞRETİM ALANINA ÇEVRİLECEK
Meclis Üyeleri, dilekçelerinin tamamlanmasından sonra, 716 ada 1 numaralı parselde yapılması düşünülen ve okul yapımını ilgilendiren imar plan tadilatını görüşerek karara bağladı. Yapılan açıklamada, söz konusu alanının temel öğretim alanı olduğu ve bu sebeple lise yapılamayacağı kaydedilirken, yapılması düşünülen imar plan tadilatında alanın temel öğretim alanından orta öğretim alanına çevrileceği ve bu sayede lise yapımına imkan tanınacağı ifade edildi. Madde oy birliği ile kabul edildi.
1500 DÖNÜM ALAN İMARA AÇILACAK
Toplantının son gündem maddesinde ise İmar Komisyon Raporları görüşülerek karara bağladı. Kararlarda en dikkat çekici nokta, Belediye tarafından sunulan ve ‘1500 dönümlük alanda ilave imar talebi’ konulu talep oldu. Okunan raporda, komisyonun 1500 dönümlük alan içinden 484 dönümlük yerin imara açılmasını uygun gördüğü belirtilirken, konuyla ilgili konuşan Başkan Korkmaz, "Kızılpınar’da yeni bir yapılaşma var. Eğer bu beldenin menfaatine olacaksa hepsini açalım. Büyükşehir durumu olursa bir karış bile yeri imara açmamız çok zor olur" derken, Meclis Üyelerinin kararına saygı duyacağını da ifade etti. Talep, yapılan görüşmelerin ardından daha detaylı inceleme yapılması ve alanın tümünü içerek şekilde görüşülmesi için tekrar İmar Komisyonu’na havale edildi.
İMAR PLAN NOTLARINDA DEĞİŞİKLİK KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Toplantıda son olarak, gündeme geçilmeden önce kabul edilen ve İmar Plan Notları’nda değişiklik talebinin yer aldığı dilekçe oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.