19 Mayıs coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de törenler ile kutlandı. Çerkezköy'deki kutlamalar saat 10.00'da Belediye Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal'ın çelenk koyması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı

19 Mayıs coşkuyla kutlandı
19 Mayıs 2015 Salı 18:22

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Çerkezköy’de coşkuyla kutlandı. Dün saat 10.00 Cumhuriyet meydanında başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer,  3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mikail Demirci, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, MHP Çerkezköy İlçe Yönetimi ve Kadın Kolları, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör ile Atilla Can, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair ile İrfan Danışmaz, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Aysal, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, AK Parti Tekirdağ 6. Sıra Milletvekili adayı Ahmet Üzgün, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

KUTLAMALAR KAPALI OTOPARK ÜZERİNDE DEVAM ETTİ


Cumhuriyet meydanında başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni daha sonra Çerkezköy Belediyesi Kapalı Otopark’ı üzerinde devam etti. Buradaki kutlamalar Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi'nin gösterileri ile başladı. Programda daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Aysal; “Unutmayınız ki Mustafa kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’a attığı ilk adım Türk milletinin bağımsızlığını, Cumhuriyetin kurulmasında atılmış en önemli adımdır. 19 Mayıs’ın 96. Yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğu içindeyiz. Özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler.

BUGÜNÜ GENÇLERİMİZE ARMAĞAN ETMİŞTİR

19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakanMustafa kemal Atatürk yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşını ona inanan milleti ile sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bugünü gençlerimize armağan etmiştir.

VATAN PAHA BİÇİLEMEZ BİR HAZİNEDİR

Atalarımız, bu milletin geçmişi ise gençlikte geleceğidir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler geleceğe huzur ve güvenle bakabilirler. Gençlerimize düşen en önemli görev ise bu kutsal vatan topraklarını tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Vatan bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinemidir. Bu emanetin bütün güzellikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur.

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ OMUZLARIMIZDA YÜKSELTECEKSİNİZ

Yarının yetişkinleri olan gençlerimize mutlu, huzurlu ve donanımlı olabilmeleri için her türlü desteğin verilmesi hepimizin görevi olmalıdır. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden geleceksiniz. Birlik içinde hareket ederek geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getirerek Türkiye Cumhuriyetini omuzlarımızda yükselteceksiniz. Sizler Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi olarak yetişmeniz için bizler elimizden geleni en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizin de yapacağınızdan şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, ebediyete uğurlanmış şehitlerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Programda Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Metin Aysal’ın konuşmasının ardından şiirler okundu. Törende daha sonra ise 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren okul takımları ve öğrencilere hediyeleri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ CHP Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Garnizon Komutanı Mehmet Ozan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mikail Demirci tarafından verildi.

GÖSTERİLER İLE SONA ERDİ

Ödül töreninin ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu, koro sahne aldı, Güzel Spor Okulu öğrencileri gösteri yaptı ve kutlamalar Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Folklor Ekibi'nin halk oyunları gösterisi ile devam etti. Tören’in sonunda ise Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.