1911 fidan toprakla buluştu

Çerkezköy Belediyesi tarafından 1911 adet sedir fidanı Fatih Mahallesi Kalemci Sokak’ta toprakla buluşturuldu. Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen ağaç dikme etkinliğinde geleceğimizin fidanları öğrenciler, 1911 fidanı toprakla buluştururken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Nisan ayının 15’ine kadar dikilecek fidan sayısının 5 bine ulaşacağını açıkladı

1911 fidan toprakla buluştu
25 Mart 2015 Çarşamba 18:21

 1911 fidanın toprakla buluşturulması etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi olarak 2015 yılında 5 bin adet fidanı toprakla buluşturacaklarını belirterek, “Bugün bunun ilk halkası olan 1911 fidanı toprakla buluşturuyoruz” dedi.

 
100 BİN METREKARELİK ALAN AĞAÇLANDIRILACAK


İstasyon Mahallesi ve Fatih Mahallesi’nde belirledikleri 100 bin metrekarelik alanı ağaçlandıracaklarını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Maalesef bugüne kadar bu mevcut yeşil alanlarımız moloz ve inşaat atıkları ile doldurulmuş kötü bir görünüme sahipti. Bugün aynı zamanda bu alanların temizlenme çalışmalarına da başladık” açıklamasında bulundu.


ATIKLARDAN KURTARACAĞIZ


13 Nisan günü düzenleyecekleri etkinlikle yine binlerce fidanı İstasyon ve Fatih Mahallesi’ndeki belirlenen alanlara dikecekleri müjdesini veren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şuan fidan dikimi yaptığımız Kalemci Sokağımızın bu bölgesinde 500 metreküp civarında moloz, inşaat ve çöp atığı vardı ve bunlar temizlendi. Önümüzdeki günlerde diğer mahallelerimizde de moloz, inşaat ve çöp atıkları boş arsalar dahil temizleyeceğiz. Böylece tüm çevreyi bu atıklardan kurtaracağız” müjdesini verdi.


ÇEVREYE DUYARLI HERKESİ ÜYE OLMAYA DAVET ETTİ


Yapılacak olan tüm çevre çalışmalarına tüm Çerkezköy halkının katılmasını umduklarını ve bunun için herkesin Çevre Gönüllüsü olarak yanlarında yer almasını arzuladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye bünyesinde kurulan Çevre Kulübü’ne çevreye duyarlı herkesin üye olmasını beklediğini kaydetti.


ÇEVREYİ KİRLETENLERİ BİZE BİLDİRİN


“Her ne sebeple olursa olsun çevremizi kirletenleri bize bildirin. Daha temiz ve daha yeşil bir Çerkezköy için hep birlikte hareket edelim” diyen Belediye Başkanı Vahap Akay, ağaç dikim yerini hazırlayan ekiplere de teşekkür etti.


BAŞSAVCI’DAN HAYIRLI OLSUN TEMENNİSİ


Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ardından Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı da kısa bir konuşma yaparak yapılan ağaç dikme etkinliğinin Çerkezköy’e hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.


FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİ


Konuşmaların tamamlanmasının ardından Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör, Atilla Can, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, Anadolu Partisi İlçe Başkanı Dr. Nurtekin Erol, Belediye Meclis Üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler hep birlikte fidan diktiler.

 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.