2. etapta konsept farklı olacak

Tepe Piknik alanında başlayan yenileme ve düzenleme çalışmalarında 1. Etap sona erdi. 2. Etap çalışmaları için belirli kısımlarda yeni çalışmalar başlarken, piknik alanı içinde bulunan 2 adet çay bahçesinin 2016 yılında sona erecek sözleşmelerinin ardından da farklı bir konsept uygulanacağı ifade edildi. 2.etap projeleri içinde yapay gölet ve kır gazinosu yer alıyor

2. etapta konsept farklı olacak
13 Kasım 2015 Cuma 16:18

OTURMA GRUPLARI DA MONTE EDİLİYOR

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Tepe Piknik alanı birinci etap çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışmalar kapsamında birinci etap kısmında yürüyüş parkuru, yeşil alan, ışıklandırma ve sahaların tadilatı elden geçirildi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “piknik alnının yola bakan köşe kısmında su deposu vardı ve kötü görüntü oluşturmamak arında üzerinde güzel bir düzenleme yaparak hoş bir görüntü ortaya çıkardık. 1.etap da son olarak da oturma grupları geldi. Montaja başladılar ve kısa bir süre içinde de tamamlanmış olacak” denildi.

MANGAL BÖLÜMÜ KISITLI BİR ALANDA OLACAK

1.etap çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2.etap çalışmalarının planlanacağını ifade eden yetkililer, “piknik alanında iki adet çay bahçesi var ve sözleşmeleri 2016 yılında sona eriyor. İki çay bahçesinin de sözleşmesinin sona ermesinin ardından oralar kaldırılacak ve çalışmalarımızı o alana taşıyacağız. Lavobaların arka kısmında kalan kısıtlı bir bölge var ve orasını da mangal alanı olarak dizayn edeceğiz. Spor alanları ve parklar devam edeceğiz” açıklamasında bulunuldu.

YAPAY GÖLET VE KIR GAZİNOSU OLACAK

Yapılan yürüyüş ve koşu parkurunda düzenlemenin devam edeceğini belirten yetkililer, “Parkurun koşu mesafelerini ayarlayacağız ve yanlarında bıraktığımız boş alanlara da spor aletleri koyacağız. Mesela vatandaş 500 metre yürüyecek yapılan spor aletlerinde bir iki hareket yapıp öle devam edecek ve parkuru bu şekilde tamlayacak. Orada ki çay bahçeleri düzenleme yapacağımız alanda kaldı. Mesela orada bir gölet yapma şansımız da var. Bunlar hep orman işletme ile yapmış olduğumuz sözleşmenin içinde yer alan projeler. Ayrıca Kır gazinosu projemizde olacak. 2.etap bunları içeriyor” ifadeleri kullanıldı.

KONSEPT ÇOK FARKLI OLACAK

Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri çalışmaların daha hızlı ve rahat yapılabilmesi adına çay bahçelerinin sözleşmeleri tamamlandığı zaman biran önce boşaltılması gerektiğinin altını çizerek şöyle devam edildi; “Çünkü orada çalışmalara başlayacağız. Altıncı ayda sözleşmeleri sona eriyor. Çalışmalara diğer taraflardan başlarız ve onlar çıkınca da çalışmalarımızı o alana kaydırmaya başlarız. Değişik bir alan tanzim edeceğiz ve konsepti daha farklı olacak. Diğer yerler dinlenme yerleri olacak”

PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN 24 SAAT NÖBET SİSTEMİ OLACAK

Mangal bölümü dışında mangal yakılmasına izin verilmeyeceğini sözlerine ekleyen yetkililer, “Yeşil alanda kimse mangal yakamayacak. Pazartesi gününden itibaren de 24 saat güvenlik olacak. 2 arkadaş 24 saat esasına göre nöbet tutacak. Güreş alanına kadar çalışmalarımız devam edecek. Yapacağımız şeylerin çoğu belli. Her taraf düzenli bir alan haline gelecek” denildi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.