2015 yılının ilk toplantısı gerçekleşti

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 2015 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi

2015 yılının ilk toplantısı gerçekleşti
28 Ocak 2015 Çarşamba 18:42

 TEBRİK ETTİ

Salı günü 16.30'da ÇTSO Meclis Salonu'nda Taha Ülker Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantı yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce konuşan Meclis Başkanı Taha Ülker, geçen hafta Somali'de yapılan Mogadişu Aden Abdulle Uluslararası Havalimanı Terminal Binası açılış töreni için ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva'yı ve emeği geçen herkesi Meclis Üyeleri adına tebrik etti.

GÜZEL BİR AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİK

Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da açılış ile ilgili kısa bir konuşma gerçekleştirirken "Açılışı 24 Ocak Cuma günü olacaktı. Fakat Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz'in vefatı sebebiyle ertelendi. İki günlük bir erteleme gerçekleşti ve bu ertelemeyi iyi değerlendirerek güzel bir açılış gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

GERÇEKLEŞEN TOPLAM GELİR 2 MİLYON 640 BİN 320 TL

2015 yılının ilk meclis toplantısında konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin ilk maddesinde Aralık Ayı gelir-gider bütçeleri, banka cetvelleri ve mizan görüşülürken, ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel gündem maddesi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Gel, 2014 mali yılını sonlandırdıklarını belirterek "Odamızın 2014 yılı tahmini bütçesi 2 milyon 306 bin 490 tl idi. 2014 yılı gerçekleşen toplam gelir 2 milyon 640 bin 320 tl. Gerçekleşen toplam gider ise 2 milyon 112 bin 93 tl" dedi.

GELİR BÜTÇESİNİN GERÇEKLEŞME ORANININ YÜZDE 114

Genel Sekreter Hakan Gel, gelir bütçesinin gerçekleşme oranının yüzde 114, gider bütçesinin gerçekleşme oranının ise yüzde 91.5 olduğunu belirtirken "Kesin mizan 5 milyon 163 bin 683 tl" dedi. Bilgilendirmenin ardından gündem maddesi oy birliği ile karara bağlandı.

NACE KODLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda daha sonra ÇTSO Proje Geliştirme Yöneticisi olarak göreve başlayan Ayşenur Taş Meclis'e tanıtıldı. Bir diğer gündem maddesinde ise Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı NACE çalışma grubu tarafından NACE kodlarında yapılan değişikliklerin görüşülmesine geçildi. 10.59.16 Jelatin ve süt albüminlerinin imalatı faaliyet kodu kaldırılıp, 20.59.17 Jelatin ve süt albüminlerinin imalatı faaliyet kodu eklendi.

HANNOVER FUARINA KATILIM KABUL EDİLDİ

Toplantıda daha sonra 2015 yılı yurt dışı fuarları için meclis önerileri görüşülürken, Nisan ayında Almanya Hannover’deki geniş kapsamlı fuara katılım meclis tarafından kabul edildi. Fuarlara oda üyelerinin yüzde 50 KOSGEB desteklerinden faydalanarak katılabileceği ifade edildi.

FAALİYET RAPORU OKUNDU

Toplantının sonunda ise 2014 yılı faaliyetleri görüşüldü. 2014 yılı içinde 429 yeni üyenin odaya kayıt yaptırdığı ifade edilirken, 231 üyenin de kaydının silindiği belirtildi. Odanın 2014 yılı içerisinde toplam 4 bin 449 adet faaliyet belgesi düzenlediği ifade edilirken, faaliyet raporu görüşülerek meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde Aralık 2014'te üyelerin katılımı ile gerçekleşen ABD Enerji Üretimi Fuarı ve İş Gezisi hakkında bilgiler verildi ve toplantı sona erdi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.