2015’te ekonomide daralma öngörülüyor

CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ile birlikte Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifini, ÇESİAD’ı ve İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü ziyaret etti

2015’te ekonomide daralma öngörülüyor
11 Aralık 2014 Perşembe 08:38

İlk ziyaretini Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne yapan CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, burada Kooperatif Başkanı Yılmaz Arat ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, 2015 yılında Türkiye’de ekonominin daralacağı beklentisinin olduğunu belirterek, “Avrupa Birliği Pakistan’a gümrük vergisini kaldırmayı düşünüyor. Eğer bu gerçekleşirse bundan ekonomimiz zarar görecektir ve daralma olacaktır” dedi.

İLK BİZİ ETKİLİYOR

Bunun üzerine Kooperatif Başkanı  Yılmaz Arat, ekonomideki daralmadan ilk olarak taşıma sektörünün etkilendiğini ve belirtilerinin ortaya çıkmaya başladığını belirterek, “İnşallah bir daralma olmaz ve işlerimiz artar. Ama bir daralma olursa bundan en erken etkilenen sektör biz nakliyecileriz” ifadelerini kullandı.

TOPLUMU CİDDİ ETKİLEYECEK

Pakistan’ın Ab tarafından korunmaya alınması durumunda, Pakistan, Çin ve Hindistan menşei ürünlerin pazarlara hakim olacağını ve bundan ekonominin zarar göreceğini ifade eden CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, hem sanayi, hem de diğer sektörlerde on binlerce insanın çalıştığını belirterek, toplumun bundan ciddi etkileneceğini ifade etti.

ARAT SIKINTILARINI DİLE GETİRDİ

Ziyareti için CHP İlçe Başkanı Hasan Demir ve Yönetim Kurulu’na teşekkür eden Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Hükümetin yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların muayene süresini 1 yıldan 6 aya düşürmek için çalışma yaptığını belirterek, “Eğer bu gerçekleşirse bizim için hem maddi, hem de zaman kaybına neden olur. Bir aracın muayenesi öncesi 2 gün bakım yapılıyor, geçmediği zaman yeniden sanayiye sokuluyor ve bakıma alınıyor. Nereden baksanız bir haftalık uğraş. Bu hem bize zaman, hem de para kaybına yol açar. İnşallah bu düzenlemeden biran önce vazgeçilir” dedi.

EĞİTİM ARTTIRILMALI

Trafik kazalarının %95’inin sürücü hatasından kaynaklandığını ve bu durumda yapılması gerekenin şoför eğitimini üst düzeye çıkarmak olduğunu belirten Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, “Zaten aracınız bakımlı olması gerekiyor aksi takdirde iş yapamıyorsunuz. Kimse eski ve bakımsız bir kamyona yük taşıtmaz” diye konuştu.

SICAK PARA ARIYORLAR

Bunun üzerine CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, Hükümetin önümüzdeki yıl ekonomide yaşanacak daralmayı gördüğünü ve bu nedenle sıcak para arayışına girdiğini belirterek, bedelli askerlik, kıdem tazminatı parası ve taşıma sektörüne getirilmesi düşünülen yılda iki muayene ücreti vs. gibi uygulamaların bundan kaynaklandığını söyledi.

AK SARAY ELEŞTİRİSİ

Ülkede sanayinin zenginleşmesi, üretimin artması gerektiğini belirten CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, kaçak olarak yapılan Ak Saraya yapılan harcama ile 100 yeni işletmenin açılabileceğini, binlerce kişinin istihdam edilebileceğini belirterek, “Ev, saray size yeni bir ev veya saray olmaz ama kuracağınız işletme doğru yönetilirse size yeni evler, saraylar ve işletmeler alabilir” dedi.

ÇESİAD’I ZİYARET ETTİLER

Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ziyaretinin ardından ÇESİAD’a geçen CHP Heyeti burada ÇESİAD Başkan Yardımcısı İsmail Tezcan ve Yönetim Kurulu tarafından karşılandı. Ziyareti dolayısı ile CHP Heyetine teşekkür eden İsmail Tezcan, ÇESİAD’ın misyonunu ve ivzyonunu anlatarak, temel hedeflerinin dünyanın dört bir yanındaki ekonomik fırsatlar ile ilgili bölge sanayicisi ve işadamına yol göstermek olduğunu söyledi.

YENİ FIRSATLAR SUNUYORUZ

TUSKON sayesinde dünya üzerinde ticaret köprüleri kurulduğunu ve bunları üyelerine aktardıklarını, yeni yeni ülkeler ve fırsatlar hakkında bilgilendirme yaptıklarını belirten İsmail Tezcan, yurt dışındaki Türk okulları sayesinde de yeni olanaklar ve fırsatlar sağladıklarını söyledi.

FARKLILIKLARA SAYGI GÖSTERİLMELİ

Bunun üzerine CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, herkesin aynı düşünce ve fikirde olması diye bir durumun söz konusu olamayacağını ama farklı görüş ve düşüncelere de herkesin saygı duyması gerektiğini belirterek ”Farklı düşünmemiz birbirimize düşman olmayı, o gözle bakmayı gerektirmez. Kutuplaşma kimseye bir şey kazandırmaz. Farklılıklar bizim güzelliğimiz ve zenginliğimiz” dedi.

17 ARALIK’TA HIRSIZLIKLAR DÖKÜLDÜ

17 Aralık’ta iktidarın yaptığı hırsızlıkların ortaya çıktığını ve suçüstü yakalandıklarını belirten CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, bunun geçiştirilemeyeceğini ve hukuk devletinde herkesin yakalandığı paraların ile birlikte hesap vermesi gerektiğini belirterek, “Ayakkabı kutularında o paraların ne işi var? Bakan çocuklarının evlerinde o kadar paralar, para sayma makinelerinin, çelik kasaların ne işi var? Bakan çocuklarının banka hesaplarında milyonlarca TL’nin izahatı ne? Tüm bunların hesabının sorulması gerekiyor” diye konuştu.

ÇESİAD ziyaretinin ardından CHP Heyeti görevine vekaleten atanan İsa Altay’ı ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.