2020 İLK MECLİSLERİ TOPLANDI

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı ilk Meclis toplantısı Cuma günü yapılırken Kapaklı Belediyesinin 2020 Yılı İlk Meclis toplantısı Perşembe günü Belediye Meclis Salonlarında yapıldı.

2020 İLK MECLİSLERİ TOPLANDI
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
04 Ocak 2020 Cumartesi 12:13

Meclislerin 2020 ilk oturumunda gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.
ÇERKEZKÖY AĞUSTOSTA TATİL
Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ocak ayı Meclis toplantısında ilk olarak Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 17.12.2019 gün ve 97 sayılı Diğer Kuruluşlarla İlişkiler hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Ardından gündemin ikinci maddesinde yer alan Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 17.12.2019 gün ve 96 sayılı Meclis tatil ayı kararı hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, Ağustos ayının Meclis tatil ayı olmasına oy birliği ile karar verildi.

   Gündemin 3. maddesinde yer alan Denetim Komisyonu oluşturulması görüşülerek, yapılan gizli oylama ile Denetim Komisyonu Üyeliklerine Beytullah Coşkun, Serdar Ürkmez, Cevdet Aykaç, Adem İçli ve Mehmet Han Atbaşı seçildi.  Daha sonra gündemin 4. maddesinde yer alan Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 17.12.2019 gün ve 95 sayılı Engellilere yapılan yardım hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
   Gündemin 5. maddesinde yer alan Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 17.12.2019 gün ve 93 sayılı ücret tarifesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresinin Tarife Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, gündemin 6. maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 30.12.2019 günlü sözleşmeli personellerin 2020 yılında çalıştırılması ve ücretlerinin tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, oy çokluğu ile kabul edildi.
   Ardından gündemin 7. maddesinde yer alan Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 17.12.2019 gün ve 94 sayılı Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi seçimine geçildi. CHP Meclis Üyeliği’nden istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Dilek Köksal’ın Nisan 2020 tarihine Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliği görevine devam etmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
   Gündemin 8. maddesinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 17.12.2019 gün ve 1043 sayılı Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yönetmeliği hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, oy çokluğu ile kabul edildikten sonra Meclis gündeminin 9. maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 24.12.2019 gün ve 14618 sayılı 7 adet boş memur kadrosunda unvan ve derece değişikliği yapılması ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 27.12.2019 gün ve 15051 sayılı 13 adet boş memur kadrosunda unvan ve derece değişikliği yapılması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi oy çokluğu ile ardından gündemin 10. maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 24.12.2019 gün ve 14617 sayılı dolu memur kadrolarında derece değişikliği yapılması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi ise oy birliği ile kabul edildi.
GÖLGELİKLER ŞUBATTA GÖRÜŞÜLECEK
   Gündemin 11. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 23.12.2019 gün ve 52 sayılı kamu yararı kararı hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildikten sonra İmar ve şehircilik Müdürlüğü’nün 23.12.2019 gün ve 53 sayılı plan notu değişikliği talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 30.12.2019 gün ve 1331 sayılı kira hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildikten sonra, gündemin 14. maddesinde yer alan Belediye Meclisi’nin 02.12.2019 gün ve Toplantı Nosu:19, Karar Nosu: 116 olan gündemin 1. maddesinde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen pergola (Gölgelik) hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyon raporunun görüşülerek, çalışmaların Ocak ayı içerisinde tamamlanarak, Şubat ayı Meclis toplantısında nihai kararın verilmesine oy birliği ile karar verildi.
   Belediye Meclis gündemine sonradan ilave edilen 2 adet Belediye hissesi satışı incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildikten sonra 2020 Mali Gelir Yılı’nda İş Deneyim Belgesi harcı alınması talebi de Tarife Komisyonu’na havale edildi.
   Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ocak ayı Meclis toplantısının ilk oturumu sona ererken, Belediye Meclisi 8 Ocak Çarşamba günü saat 11.00’da yeniden toplanarak, komisyonlara gönderilen konuları karara bağlayacak.

KAPAKLIDA GÜNDEN YOĞUNDU
Meclis toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “Alacağımız kararların ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Yeni yıl boyunca sorunsuz, problemsiz bir süreç geçirdik. 2019 yılında 9 ay süresince ilçemizde bazı faaliyetleri uygulamaya, stratejik planı da oluşturmaya gayret ettik. Artık 2020 yılı stratejik plandaki projelerimizi, uygulayacağımız çalışmaları hayata geçireceğimiz bir yıl olacak inşallah. Bu bağlamda hem Büyükşehir Belediyesi’yle, hem TESKİ’yle hem de hükümetimizin desteğini alarak bizler de ilçe belediyesi olarak Kapaklı halkının beklemiş olduğu, özlemle arzuladığı hizmetleri getirmenin gayreti içinde olacağız meclis üyelerimizle birlikte. Huzurlu, mutlu, sağlıklı bir yıl diliyorum herkese. Umarım 2020 yılında hizmetlerimizle Tekirdağ genelinde ses getiren işlere hep beraber imza atarız” diye konuştu.
MECLİS BİLGİLENDİRİLDİ
Meclis üyesi Naciye Topçu ve Halil İbrahim Erkan’ın mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tarafından atanan Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Toprak, Yazı İşleri Müdürü Hasan İbili, Bilgi İşlem Müdürü Atilla Can’ın atamaları ile ilgili meclis üyeleri bilgilendirilirken, CHP grubunda asıl meclis üyeliğinden istifa eden Seyfi Özgerçek ve yedek meclis üyeliğinden istifa eden Erdinç Yılmaz’ın istifaları ile ilgili meclise bilgi verildi. Gündemin ilk maddesinde Meclis Başkan ve üyelerine, Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkının belirlenmesi konusu görüşülerek oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken,  denetim Komisyonu toplantılarına belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenler ile kamu kurumu dışındaki diğer uzman kişilere ödenecek olan günlük ödeme miktarının belirlenmesi ve görev yapan Meclis Üyesi Belediye Başkan Yardımcılarına ödenecek olan aylık ödeneğin belirlenmesi konusu da plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ 
Gündemin üçüncü maddesinde Fatih Mahallesi 380 ada 17 parselde bulunan 36,54 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması konusu da meclis üyeleri tarafından kabul edilirken, bir sonraki gündem maddesini teşkil eden zabıta memurlarına verilecek olan fazla çalışma ücreti görüşüldü. Gündem maddesi alakalı konuşan MHP’li Emrah Sevinç “ Gündem maddeleri arasında huzur hakkı, maaş artışı gibi gündemler bulunuyor. Ücret emeğin karşılığıdır. Eşitlik ilkesi, eşit iş için, eşit ücret hakkı, adil ve yeterli elverişli bir ücret hakkı gibi uygulamalar, huzur hakkı, maaş artışı yapılması doğaldır. Komisyona sevk edilen bu gündemleri ülkemizin ve belediyelerimizin zor şartlarda bulunduğu bugünlerde vatandaşlarımızın da tepkisine yol açmadan, açmasına meyil vermeden, kamu tasarrufunu göz ardı etmeden plan bütçe komisyonu üyelerinin hassasiyetli bir şekilde çalışmalarını sürdürmelerini, maksimum değil minimum alt tabandan işleme almasını talep ediyorum” diye konuştu.
“28 MİLYONLUK KREDİ TALEBİNDE BULUNACAĞIZ”
İlgili gündem maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İller Bankası’ndan 28 milyon TL kredi kullanılması konusu görüşüldü. Kapaklı’nın en önemli sorununun yollar olduğunu kaydeden Başkan Mustafa Çetin “9 aylık süre zarfında imkanlarımız ölçüsünde Fen İşleri olarak bazı çalışmalar yapmaya çalıştık. Ciddi sayıda yollar yapıldı. Hem asfalt hem beton hem de kilit taş yolları yaptık. Ancak beklentileri karşılayabilmek ve stratejik plandaki faaliyetleri hayata geçirebilmemiz için yaklaşık 28 milyon tutarında olan bir ihaleyi hayata geçirmek açısından İller Bankası’ndan kredi talebinde bulunacağız” diye konuştu.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan 1 adet hemşire, 3 adet avukat, 1 adet sanat tarihçisi, 7 adet tekniker, 3 adet teknisyen, 5 adet ekonomist, 2 adet şehir plancısı, 11 adet eğitmen, 7 adet mühendis, 1 adet psikolog ve 1 adet sosyologun aylık çalışma ücretinin belirlenmesi ile ilgili gündem maddesi plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, boş kadro değişikliği ve dolu kadro değişikliği ile ilgili gündem maddeleri de meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.
DENETİM KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı temsilcisi İbrahim Çetintaş tarafından sunulan dilekçede yer alan Hakkari Süngütepe’de yaralanan Sezer İldeş isminin ilçede bulunan isimsiz park alanlarından birisine verilmesi talebi  İmar komisyonuna havale edilirken, gündemin 11’inci maddesinde denetim komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı.  Komisyonun 5 kişiden oluşması oybirliği ile kabul edilirken, komisyon üyelerinin seçimi kapalı oylamayla gerçekleştirildi.  Komisyona AK Parti grubundan İbrahim Aktürk, Özgür Cengiz,  ve Şakir Demirel ile CHP grubundan Ender Dubaz ve Mustafa Önder seçildi.
MECLİS AĞUSTOS AYINDA TATİL YAPACAK
Mecliste tatil ayı Ağustos ayı olarak belirlenirken Fatih Mahallesi 727 ada 13 nolu parselde bulunan 17 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması da meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.  Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Kapaklı’ya 1 adet gençlik merkezi, 1 adet tenis kordu, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 1 adet 500 seyircili spor salonu, 5 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası ile 5 adet çok amaçlı mini basketbol sahası yaptırılması amacıyla Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
“AĞIZ VE DİŞ HASTANESİNİ KAPAKLI'YA KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Toplantının ardından dilek ve temenniler kısmında konuşan Başkan Mustafa Çetin “ Girişimlerimiz neticesinde Ağız ve Diş Hastanesi’ni Kapaklı’ya kazandırmaya çalışıyoruz. Şuanda mevcut OSB sınırları içerisinde olan hastanemizin bir bölümünde bir rehabilitasyon merkezi vardı. Taşında ve o bina boştu. Biz Ağız ve Diş hastanesiyle  yaptığımız temaslar neticesinde Kapaklı Ağız ve Diş Hastanesi’ni oraya taşımak için anlaştık. Şimdi Fen İşlerimiz orada bazı tadilatlar yapacak. Onların istedikleri bazı düzenlemeler var. inşallah onları yaparsak en kısa zamanda Kapaklımıza ağız ve diş hastanesi gelecek. Hastane projemiz faaliyete geçtiğinde bunu da oraya taşıyıp oraya yaptırmanın yollarını arayacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
“KAPAKLI'NIN MENFAATİNE BİR KARARDIR”
Millet bahçesi ile ilgili çalışmayı valilik kanalıyla yaptıklarını kaydeden Çetin “ Top sahasını da içine alan alanda biz belediye hizmet alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Büyükşehirde Metin Kanat kardeşimizin verdiği bilgiye göre Cumhuriyet Halk Partisi çalışmaların devamına karar vermiş. Bu Kapaklı’nın menfaatine bir karardır. Bu kararın ivedilikle Büyükşehirden geçmesi ve bizim de gerekli bakanlıklarla temaslarda bulunarak Millet Bahçesini kazandırmamız gerekiyor. İnşallah 2020 yılında Kapaklı’nın sorunlarını çözeceğiz.
"DAHA FAZLA HİZMETE AÇ OLAN BİR BÖLGEYİZ"
Yerel anlamda da elimizden gelenin fazlasını yapma gayreti içinde olacağız.Siyasi düşüncesi ne olursa olsun amacımız Kapaklı’ya hizmet etmek ve Kapaklının sorunlarını çözmektir. Siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakarak Kapaklı’ya ne kazandırabiliriz, sorunlarına nasıl çözeriz diye hareket edelim. Hem sosyal hem kültürel birçok sorunu barındıran bir ilçeyiz. Daha fazla hizmete aç olan bir bölgeyiz” dedi.
İKİNCİ OTURUM PAZARTESİ GÜNÜ 
Gündem maddelerinin görüşülmesinin tamamlanmasının ardından söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ikinci oturumun 6 Ocak Pazartesi günü saat 14.00’da yapılacağını ifade etti.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.