23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de coşkuyla kutlandı. Etkinliklerde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin yanı sıra şiirlerden, koro eşliğinde söylenen şarkılara, folklor gösterilerine kadar birçok sunum yapılırken, çocukların gösterileri güçlükle izlemeleri bazı öğretmen ve velilerin tepkisini çekti

23 Nisan coşkuyla kutlandı
23 Nisan 2015 Perşembe 17:43

 KATILIM  YOĞUN OLDU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çerkezköy’de coşkuyla kutlandı. Dün saat 10.00 Cumhuriyet meydanında başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Eyüp Savcı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör ile Atilla Can, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair ile İrfan Danışmaz, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Adem Pusaoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu MüdürÜ Yrd.Doç.Dr. Ercan Buluş, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Aysal, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, AK Parti Tekirdağ 2.Sıra Milletvekili adayı Ayşe Doğan ile 6.sıra adayı Ahmet Üzgün, MHP Tekirdağ 2.sıra Milletvekili Adayı Hakan Özgül, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ÇELENK SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın Atatürk Anıtı’na  çelenk koymasının ardından yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile kutlamalar başladı. Etkinlikler Kapalı Otopark üzerinde devam ederken, burada da saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Protokol üyelerini selamlayarak günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirmek üzere söz alan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Vatanımızın her bir köşesinin düşman tarafından işgal edildiği, istiklali ve istikbali tehlike altında olan günlere kadim milletimiz güçlü iradesiyle kendine yakışanı, geleneklerinde bulunan istişare meclislerinde yeni bir yapıyı geçiş yaparak demokrasinin kalbi ve milli iradenin temsil makamı olan TBMM’nin açılışını 23 Nisan 1920 tarihinde gerçekleştirmiştir” dedi.

YENİ NESİLLERE ARMAĞAN ETMİŞTİR

Erdoğan konuşmasının devamında ise, “Yokluklar içerisinde kurulan ilk meclis, önce milletimizi tek bir çatı altında toplamış, sonra da eşine az rastlanır bir bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Bu destansı mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle; ‘Asırların meydana getirdiği milli bir ruha, kuvvetli ve daimi bir milli iradeye hiçbir kuvvet karşı koyamaz’ İlk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal, bugünü 23 Nisan 1920’den itibaren Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir. Milletin geleceğinin planlandığı TBMM açılışını, milletimizin geleceğini emanet edeceği yeni nesillere armağan etmiştir” ifadelerini kullandı.

İLK VE TEK ÇOCUK BAYRAMI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünya çocuklarının katılımıyla kutlandığını sözlerine ekleyen Hüseyin Erdoğan, “Barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin büyük bir özveri, coşku ve samimiyetle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin bir araya gelerek buluşmasına ve kaynaşmasına vesile olan ilk ve tek çocuk bayramıdır” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN HER ALANDA GELİŞMESİNİ SAĞLAYACAKTIR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan, konuşmasının sonunda ise, “Milli Eğitim camiası olarak inanıyoruz ki, sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, sorumluluk duygusu gelişmiş iyi eğitimli bir nesil, Türkiye’nin her alanda gelişmesini sağlayacaktır. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, İstiklal savaşımızın tüm kahramanlarını minnet ve şükranla bir kez daha anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İlçemiz, Ülkemiz ve tüm dünya çocuklarına hayırlar getirmesini temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

BİR ANDA MİKROFONU ALARAK KÜRSÜYE GELDİ

Hüseyin Erdoğan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından ödül törenine geçildi. Yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermek üzere Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay kürsüye davet edildi.

SORUMLULUĞUN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Kaymakam Metin Kubilay, yaptığı konuşmada, “Bizlerin bugünlere gelmemizi sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi huzurlarınızda bir kez daha minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz. Bizlerin en değerli varlığı çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi için elimizden elen tüm çabayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve personeliyle büyük bir çaba içinde yerine getirmeye çalışıyoruz. Her nefes alış verişimizde bu sorumluluğu hissediyoruz. Bu sorumluluğun gereğini de yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

EĞİTİM ALANINDA DAHA İYİ YERLERE GELECEĞİZ

Kaymakam Kubilay konuşmasının sonunda ise, “Umuyorum ki Çerkezköy eğitim ve öğretim alanında yapılan bu çalışmalar sonucu çok daha iyi bir yerlere gelecektir. Bugün burada bu güzel coşkulu kalabalığı görmekten dolayı bir kez daha memnuniyetimi ifade ediyor, tüm vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın bayramını bir kez daha kutluyor, bu vesileyle de mübarek kandilinizi de en içten dileklerimle tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÖDÜL TÖRENİNE GEÇİLDİ

Kaymakam Kubilay konuşmasını tamamlamasının ardından Yıldız Erkekler Basketbol turnuvasında birinci olan Nurullah Narin Ortaokuluna, ikinci 75.Yıl Ortaokuluna, üçüncü Tepe Ortaokuluna, Yıldız kızlar Voleybol turnuvasında birinci olan Mevlana Ortaokuluna, ikinci olan 75.Yıl Ortaokuluna, üçüncü olan Nurullah Narin Ortaokuluna ödülleri takdim etti. Yıldız Kızlar Masa Tenisi turnuvasında birinci olan Mevlana Ortaokulundan Elif Topkayaya, ikinci olan Cumhuriyet Ortaokulundan Nazlıcan Tuncer’e, üçüncü olan Raif Dinçkök Ortaokulu’ndan Esma Paçal’a, Yıldız Erkekler Masa Tenisi turnuvasında birinci olan Tepe Ortaokulu öğrencisi Berk Doğan’a, ikinci olan Veliköy Belediyesi Ortaokulu’ndan Yakup Büyükbaba’ya, üçüncü olan Raif Dinçkök Ortaokulu’ndan Furkan Yağmurtaşan’a, minik erkeklerde birinci olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Cemil Arif Aysal’a, yine Atatürk İlkokulu öğrencisi Yusuf Danyeli’ye, üçüncü olan GOP Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulundan Yusufcan Şenol’a, Küçük Bayanlar masa tenisinde birinci olan Mevlana Ortaokulundan Beyza Koç’a, ikinci olan Mevlana Ortaokulundan Zehra Kara’ya, üçüncü olan Selvi Dursun’a, Küçük erkekler masa tenisi turnuvasında birinci olan Gülerçin Ortaokulu öğrencisi Efecan Cengiz’e, ikinci olan Mevlana Ortaokulu’ndan Eray Topçu’ya üçüncü olan Gülerçin Ortaokulu’ndan Arda Parmaksız’a ödülleri Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan verdi.

RESİM YARIŞMASININ ÖDÜLLERİNİ AKAY TAKDİM ETTİ

23 Nisan ve çocuk konulu resim yarışmasında birinci olan Gülerçin anaokulundan Melike Al’a, ikinci HFZ Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama anasınıfından Elif Azra Aydın’a, üçüncü olan Fevzipaşa İlkokulundan Hüseyin Gürbüz’e ise ödülleri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi. Şiir yarışmasında birinci olan GOP Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulundan Ceren Kartal’a, ikinci olan Özel İdare İlkokulundan Busem Azra Kahraman’a, üçüncü olan Atatürk İlkokulundan Semra Özkan’a ödüllerini ise Cumhuriyet Başsavcı vekili Eyüp Savcı verdi.

GÖSTERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Kompozisyon yarışmasında ise dereceye giren Mevlana Ortaokulundan Sude Yavuz’a, Veliköy Ortaokulundan Şevval Bozkurt’a ve İmam Hatip Ortaokulundan Rümeysa Demir’e ise ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan tarafından verildi. 23 Nisan ve Çocuk konulu şiir yarışmasında birinci olan GOP Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencilerinden Ceren Kartal “23 Nisan” , ikinci olan Özel İdare İlkokulu öğrencisi Busem Azra Kahraman ise “ Benim Bayramım” adlı şiirlerini okudular. Programın devamında ise Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı TBMM’nin açılışı adlı gösteri ise büyük beğeni topladı. Gülerçin Koleji öğrencilerinin hazırladığı koro ise müzik ziyafeti sundu. Programın finalinde ise Fevzipaşa İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu folklor gösterisi sahnelendi. Minik öğrencilerin oynadığı halk oyunları gösterisi ise herkesi mest etti.

ETKİNLİKLER YARIN DA DEVAM EDECEK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Cumartesi günü Kapalı Otopark üzerinde devam edecek.


Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali - 9 yıl önce
çerkezköyün bir stadı olmadığından bayramlar çocuklara sokaklarda ve okul bahçelerinde zeğir oluyor.