3 ayda 110 kişi işe yerleştirildi

Çerkezköy Belediyesi bünyesinde vatandaşların istihdam taleplerine karşılık vermek amacıyla İŞ-KUR ile koordineli kurulan Özel İstihdam Bürosu kısa sürede 110 işsiz vatandaşı işe yerleştirdi

3 ayda 110 kişi işe yerleştirildi
22 Temmuz 2015 Çarşamba 18:01

 FİRMALAR ARASINDA KÖPRÜ SAĞLANDI

 

Çerkezköy Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projelerinden birini olarak hayata geçirilen İŞ-KUR ile koordineli olarak kurulan Özel İstihdam Bürosu’na üç ay içerisinde toplam 300 vatandaş başvuru yaptı. Çerkezköy Belediyesi Özel İstihdam Bürosu yapılan başvurular neticesinde firmalarla iletişime geçerek yapılan başvuruların değerlendirilmesini sağladı. Uygun nitelikteki aday personellerin firmalar ile görüşmesini sağlayan Özel İstihdam Büromuz görüşmeler neticesinde bu güne kadar 110 işsiz vatandaşımızı çeşitli firmalara yerleştirerek vatandaş ve firmalar arasında köprü vazifesini sağladı.

İSTİHDAM SAĞLANIP İŞ VERİLDİ

 

Belediye olarak işsiz vatandaşların istihdamını sağlamak amacıyla Özel İstihdam Bürosu’nun faaliyete geçirildiğini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Her gün göç alan ve sanayinin kalbi olan Çerkezköy’de işsiz vatandaşlarımıza iş bulmayı ve işsizliği Çerkezköy’de minimize etmeyi hedefledik. Kurulduğu günden beri kısa sürede birimimize toplamda 300 vatandaşımız başvuru yapmış, yetkili arkadaşlarımız Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 60 firmanın yetkilisiyle görüşme yapmıştır. Görüşmeler neticesinde veri tabanımıza kayıt edilen vatandaşlarımızın öz geçmişleri firma yetkililerine iletilerek uygun nitelikteki elemanların seçilmesine aracılık etmiştir. Firmalar Özel İstihdam Büromuzun kayıt altına almış olduğu 110 vatandaşımıza bünyelerinde istihdam sağlamış, iş vermişlerdir” diye konuştu.

 

SORUMLULUK VE GAYRETİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

 

Bundan sonraki süreçte daha fazla firmayla görüşme sağlanacağını belirten Başkan Akay, “Vatandaşlarımıza iş bulma hususunda Çerkezköy Belediyesi Özel İstihdam Bürosu olarak yetkili arkadaşlarımızca gerek Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalara, gerekse çeşitli şirketlere daha fazla ulaşmaya çalışıp, daha fazla işsiz vatandaşımıza hizmet etmek istiyoruz. Çerkezköy Belediyesi olarak elimizden gelen sorumluluk ve gayreti yerine getirmeye hazırız” dedi.

 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.