300’e yakın Suriyeli nüfus kaydı yaptırdı

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerine sığınan Suriye vatandaşları Çerkezköy’ü de mesken tuttu. Çerkezköy’de yaklaşık 3 binin üzerinde Suriye vatandaşının yaşadığı öğrenilirken, geçtiğimiz hafta da 300’e yakın Suriye vatandaşı İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne gelerek nüfus kayıt işlemlerini gerçekleştirdi

300’e yakın Suriyeli nüfus kaydı yaptırdı
27 Ocak 2016 Çarşamba 16:08

3 BİNİN ÜZERİNDE SURİYE VATANDAŞI VAR

Yaklaşık 5 senedir Suriye de yaşanan iç savaşın ardından Suriyeliler Türkiye’nin çeşitli İl ve İlçelerinin yanı sıra Avrupa’ya da göç etmeye başladılar. Yaşanan bu kaçıştan Çerkezköy’de nasibini almaya devam ediyor. Çerkezköy’ün hemen hemen tüm bölgesine yerleşmeye başlayan Suriye vatandaşlarının sayısının 3 bini geçtiği söyleniyor.

KİMİ YARDIM TALEBİNDE BULUNUYOR KİMİ DİLENİYOR

Elde edilen bilgilere göre de, geçtiğimiz hafta boyunca İlçe Nüfus Müdürlüğüne giden yaklaşık 300 Suriye vatandaşı burada nüfus kayıt işlemlerini gerçekleştirdiği öğrenildi. Çerkezköy’ü mesken tutan Suriye vatandaşlarından bazıları Çerkezköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan yardım talebinde bulunurken, bazı Suriye vatandaşlar ise cadde ve sokaklarda dilenerek geçimlerini sağlamaya çalışıyor.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.