41 yeni proje geliyor

30 Mart 2014 yılında yapılan Yerel Seçimlerin ardından Çerkezköy Belediye Başkanlığı görevine seçilen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay 2015 yılında hayata geçirilecek olan projelerin tanıtımını yaptı

41 yeni proje geliyor
01 Nisan 2015 Çarşamba 11:23

 2015 yılında yapılacak olan 41 proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, Kent Park Projesi’nden alt ve üst yapı yatırımlarına kadar önemli açıklamalarda bulunurken, 2015 yılında Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’e Kapalı Pazar Yeri yapılacağını, Kültür Merkezi inşaatına başlanacağını yol yapım ve asfalt çalışmalarına ağırlık verileceğini, kültür ve sanat faaliyetlerinin artarak devam edeceğini söyledi.

AKSAKLIKLARIN OLMASI NORMAL

2015 yılında hayata geçirilecek olan 41 adet proje ile ilgili de bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 1 yıllık sürecin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasındaki yetki ve sorumluluk alanlarının paylaşım yılı olduğunu belirtti. Bu süreçte bazı aksaklıkların olmasının gayet normal olduğunu dile getiren Akay, "1 yıllık süre zarfında TESKİ gibi önemli bir kurum oluşturuldu. Su ile ilgili tüm yetki ve sorumluluklarımızı da TESKİ’ye devrettik" ifadelerini kullandı.

SPOR SALONU 29 EKİM'DE AÇILACAK

10 İlçenin toplam borcundan daha fazla bir borç devraldıklarını belirten Akay "2015 yılı çalışmaları kapsamında Şehit Doğan Çabuk Sokak’ın cadde görünümüne kavuşacak. Burada 15 adet sokak yenilenecek. 24 bin 100 metrekare Demirli Beton Yol, 8 bin metrekare Beton Kaldırım yapılacak. 1 Nisan’da ihale yapılacak. 15 Mayıs’ta da işe başlanacak” dedi. İstasyon Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nun da yenileneceğini belirten Akay, Spor Salonu’nu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Çerkezköylülerin hizmetine açacaklarını belirtti.

VERİCİ İSTASYONU VE KAPALI PAZAR YERİ

Başkan Akay ayrıca, 225 m2'lik bir alanda 70 metre yüksekliğinde bir verici İstasyonu kurulacağını belirtirken "İşin ihalesi 15 Mayıs'ta yapılacak" ifadelerini kullandı. Kapalı Pazar Yeri projesi ile ilgili de konuşan Akay "11.540 m2'lik bir alana 8400 m2'si kapalı olmak üzere 26 dükkanlık bir pazar yeri projesi gerçekleşecek. Planlanan ihale tarihi  1 Haziran 2015 olarak belirlenirken işin bitiş tarihi ise 1 Ekin 2015 olarak belirlendi" dedi.

FATİH MAHALLESİNDE SICAK ASFALT

Fatih Mahallesi sokak ve caddelerin asfaltlanması kapsamında 150 bin metrekare alanda sıcak asfalt kaplama yapılacağını belirten Akay " İlçe içindeki belirlenen 45 parkın yeni düzenlemeleri yapılarak hizmete açılacak" dedi.

KENT PARK'A BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN BAŞLANACAK

Başkan Akay, Kent Park Projesi'nden de bahsederken "105 bin metrekare alan üzerine yapımı planlanan Kent Park Projesi’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapım çalışmalarına başlanacak" ifadelerini kullandı ve yapılacak olan kültür merkezi projesi ile ilgili de bilgiler verdi. Mevcut pazar yerinde yapımı planlanan kültür merkezinin toplam 9 bin 781 metrekare alan üzerine yapılacağını belirtti.

AMBARDERE İMAR YOLU AÇILACAK

 Ambardere mevkiinde vatandaşların talebi üzerine bölgede 150 bin metrekare ölçümünde imar yolu açılarak yol altyapı çalışması gerçekleştirileceğini belirten Akay "Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’nde Yeşil Alan Park Düzenlenmesi de yapılacak. 15 bin 900 metrekarelik yeşil alanda bin 300 metrekare yürüyüş yolu, 1 adet basketbol ve voleybol sahası oluşturulacak" şeklinde konuştu.

PİKNİK ALANLARINDA DÜZENLEME YAPILACAK

Orman Piknik Alanı yenileme ve düzenleme çalışmalarının yapılacağını belirten Akay "Tepe Orman Piknik Alanı'nda 2015 yılı ile birlikte yapmayı planladığımız çalışmalar var. Tel örgülerin onarımı, yürüyüş yolları tanzimi, çeşme yapılması, oturma gruplarında yenilenme, spor tesisleri yenilenmeleri gibi bir çok düzenleme 1 Nisan'dan itibaren başladı" dedi ve Belediye olarak 2015 yılı içerisinde 5000 adet fidanı toprakla buluşturacaklarını ifade etti.

AÇIK SPOR TESİSLERİNİN SAYISI ARTACAK

Akay açıklamalarının devamında, Çerkezköy Belediyesi Hizmet Binasının bodrum katına Meclis Salonu, Sergi Salonu ve Konferans salonu düzenlemeleri yapacaklarını belirtirken çalışmaların Eylül 2015'te biteceğini planladıklarını belirtti. Ayrıca, mevcut park ve yeşil alanlara yapılmış olan tesislerin onarılacağını ve açık spor tesislerinin sayısının arttırılacağını bildirdi.

DERE YATAKLARI TEMİZLENECEK

Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Çerkezköy'de yaşanan sel baskınlarına ilişkin hazırlanan projelerden de bahseden Başkan Akay "Kızılpınar, Veliköy, Ambardere de mevcut dere yatakları temizlenecek. Ambarderede 3, Kızılpınar Mahallesinde 1, Bağlık Mahallesinde de 1 adet köprü menfez yapımı gerçekleşecek. Çorlu Deresi Bahçevan köprüsünde istinat duvarı yapılacak. Tüm çalışmalar bu ay içerisinde başlayacak" dedi ve Büyükşehir ile birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında proje çalışmalarına devam edilen Atatürk Viyadüğü bitimi Çorlu istikameti Hikmet Uğraş Caddesi kesiminde ve Tepe Emlak Konutları TEM bağlantı yolu üzerine kavşak projelerinin olduğunu belirtti.

ARŞİV DÜZENLENİYOR

Çerkezköy Belediyesi'nde düzensiz vaziyette bulunan arşiv dosyalarını düzenli bir hale getirerek modernize edeceklerini belirten Akay "Belediyemiz hizmet binasında 1, teknik hizmet binasında 1 adet olmak üzere 2 adet arşiv oluşturulacaktır. Çalışmalarımız başlamış olup 15 Mayıs 2015 tarihinde hizmete girmesi planlanmaktadır" dedi.

YERALTI ÇÖP KONTEYNERLERİ TALEBE GÖRE ARTACAK

Akay, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile yürütülen çalışmalar kapsamında Çerkezköy'de önemli bekleme noktaları ve duraklarına 30 adet yolcu bekleme durağı konulmasını planladıklarını ve Haziran ayı itibariyle çalışmaların başlayacağını belirtirken Çerkezköy'de bulunan yer altı çöp konteynerlerinin sayılarının arttırılması için gerekli çalışmaları taleplere göre değerlendireceklerini belirtti.

STATLAR YENİLENECEK

İstasyon Mahallesi'nde 150 metre, Bağlık Mahallesi'nde 150 metre ve Kızılpınar Mahallesi'nde 300 metre istinat duvarı yapımının planlandığını belirten Akay "Bu konuda Bağlık Mahallesinde çalışmalar başladı. Yıl sonuna kadar hedefimize ulaşmayı planlıyoruz.  Kızılpınar Mahallesi’nde 150.000 m², Veliköy Mahallesi'nde 100.000 m² imar yolunun yol alt yapı çalışmaları ile birlikte yapım çalışması planlanmaktadır. Çalışmalara şuan itibariyle başlanılmıştır. Yılsonuna kadar aralıksız devam edecektir" dedi. Kızılpınar ve Veliköy statlarının onarımlarının gerçekleşeceğini belirten Akay "Her iki mahallemizde yer alan statlarımız yenilerek gençlerimizin hizmetine sunulacaktır. Çalışmalara Haziran ayı itibariyle başlanılması planlanmaktadır" dedi.

KGYS-TEDES PROJESİ BU YIL DEVREYE GİRECEK

Her mahallede yapımı planlanan halk evlerinin oluşturulmasına başlandığını belirten Akay, kent içi şehir aydınlatmaları konusunda özellikle İlçeye giriş noktaları başta olmak üzere aydınlatma komisyonu ve Tredaşın çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Akay, KGYS-TEDES projesi hakkında da sistemlerin yıl içinde devreye gireceğini belirterek "Çerkezköy Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol gereği ilçemizde 9 noktaya 9 hareketli HD kamera destekleyici 26 sabit kamera, 4 noktaya toplam 14 PTS kamera, 5 noktaya toplam 10 adet kırmızı ışık hız ihlal sistemi, 2 noktaya hız ihlali radar sistemi kurulması çalışmaları başlamıştır" dedi.

OTOGAR YOLUNA YAYALAR İÇİN KALDIRIM

Barbaros Caddesi Namık Kemal Bulvarı, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Heykeli, Saat Kulesi ve çevre alanlarda yeni düzenleme çalışmaları yapılacağını belirten Akay, Veliköy Mahallesi'nde de ana erterlere bağlı sokaklarda kaldırım çalışmalarına başlanacağını belirtti. Ambardere, Kızılpınar ve Veliköy de Temmuz ayı itibariyle stabilize yolların üst kaplamalarının yapılacağını belirten Akay, Gümrük önü ve Kızılpınar Mahallesi otogar uzantısında vatandaşların terminal binasına yaya olarak ulaşımını sağlamak amacıyla, Karayolları ile yapılacak protokol kapsamında kaldırım yapım çalışmasına başlayacaklarını belirtti.

ASTSUBAY LOJMANLARI REKREASYON ALANINA DAHİL EDİLECEK

Başkan Akay, Astsubay lojmanlarının bulunduğu 7500 m2'lik alanın rekreasyon alanına dahil edilmesine ilişkin proje kapsamında Milli Savunma Bakanlığı ile gerekli çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. Ayrıca, Çerkezköy, Veliköy ve Kızılpınar Belediye hizmet binalarının önünde düzenlemelere gidileceğini sözlerine ekledi.

OKUL BAHÇELERİ VE CAMİ ÇEVRELERİNDE DÜZENLEME

Bağlık Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi otobanı üzerinde bulunan köprünün yeniden düzenlenerek otoban geçişli batçık yapımına ilişkin bölge trafiğini düzenleyici çalışmaların yapımına başlanacağını belirten Akay bu projelerin bitiminin ise bu yıl içerisinde gerçekleşeceğini belirtti. Okul bahçeleri ve cami çevrelerinde de çalışmalar yapılacağını bildiren Akay, şehir içi kaldırım ve otopark düzenlemeleri de yapacaklarını belirtti.

TEKNİK HİZMETLER BİNASINDA ÇALIŞMA YAPILACAK

Çerkezköy Belediyesine ait Teknik Hizmetler Binası'nda daha verimli hizmet için çalışmalar yapılacağını belirten Akay, engelli bireylerin daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için de düzenlemelere gideceklerini dile getirdi.

TRAFİK YÜKÜNÜ AZALTMAK İÇİN 4 ADET YENİ YOL

Akay açıklamalarının sonunda ise mevcut verici istasyonunun yıkılarak yerine park düzenlemesi yapılacağını belirtirken, İstasyon Mahallesi'nde imara açılmayan mevcut yolların açılarak bölgedeki trafik yükünü azaltacaklarını ve çalışmalar kapsamında 4 adet yeni yolun yapılmasını planladıklarını belirtti.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Canan inan - 8 yıl önce
Güya büyük park 2016 sonunda bitecekti daha başlanmadı bile sözümüz bu mu?
Avatar
haktan - 9 yıl önce
baglik roman mahellesi pislik icinde lutfen bi goz atin dere kenari cok pis
Avatar
Merve - 7 yıl önce
Çerkezköy Pazarin içine kamera koyun lütfen !!!! Sürekli insanlar mağdur oluyor
Avatar
SALİM EKEN KIZILPINAR - 9 yıl önce
başkanim kizilpinar karabaş sok yağmur yağdiği zaman çamurdan geçilmiyor sanki o sokak lanetli