7 mezarlıkta bakım çalışmaları devam ediyor

Çerkezköy Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı 7 mezarlıkta yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bakım ve temizlik işleri son hızla devam ederken, her mezarlığa birer bekçi kulübesi yapılarak mezarlıklarda mesai saatleri içinde görevli personel bulunacak

7 mezarlıkta bakım çalışmaları devam ediyor
17 Eylül 2014 Çarşamba 07:33

AĞAÇ DİPLERİ BUDANDI
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların mezarlıkları rahat ziyaret edebilmeleri açısından Çerkezköy’de bulunan bütün mezarlıklar bakıma alındı. Toplam 7 mezarlıkta yapılan bakım ve temizlik çalışmaları kapsamında yabani otlar temizlenerek yakılırken, devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren yetkililer, “Amacımız vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretlerinde rahatlıkla yakınlarının mezarlarına ulaşabilmeleridir. Tüm mezarlıklarda yabani otlar temizleniyor ve zaman zaman da mezarlık dışına çıkartılarak yakılıyor. Vatandaşlarımızın rahatlıkla yürüyebilmeleri için ağaç dipleri budanıyor” denildi.
 
DUVAR VE TEL İHALESİ TAMAMLANDI
Bakım ve temizliklerin yanında her mezarlığa birer bekçi kulübesi yapılacağını ifade eden yetkililer, “Her mezarlığa birer bekçi kulübesi yapılarak mesai saatleri içinde görevli personel bulunacak. Yabani otlar temizlenerek çimler biçildikten sonra da yapılan ilaçlamalar ile yabani otların çıkması engellenecek. Veliköy Sanayi Mezarlığı’nda duvarlarda bir sıkıntı yok sadece eski mezarlığın duvar olmayan kısımları duvarla kapatılacak. İhalesi yapıldı ve en kısa zamanda gerekli çalışmalar başlayacak” açıklamasında bulunuldu.
 
MEZARLIKLARIN İÇ TEMİZLİKLERİ TAMAMLANDI
Kızılpınar mahallesi eski mezarlığında da sadece duvar sıkıntısı olduğunu belirten yetkililer, “Mezarlığın iç temizliği yapıldı ve sadece elde olan hazır beton duvarlar monte edilecek ve boş kalan alanlarda tellerle çevrilecek. Kızılpınar yeni mezarlığında ise duvarlar tamamen bitti ve sadece kapılar monte edilecek. 5 adet kapı yapılacak ve ana kapıda biraz yükseltilecek. Diğer mezarlıklarda olduğu gibi bu iki mezarlıkta da iç temizlikler tamamlanarak yabani otlar yakıldı” ifadeleri kullanıldı.
 
12 DÖNÜMLÜK ALANDA MEZARLIĞA DAHİL OLACAK
Bahçeli Mezarlığı ile Türbedere Mezarlığı’nda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren yetkililer şunları söyledi; “Bahçeli mezarlığının iç temizliği yapılırken, yarım kalan duvarları da kısa bir süre içinde tamamlanacak. Diğer yandan Türbedere Mezarlığı’nda da iç temizlik biterken, sadece duvarların üstündeki teller yenilenecek. İstasyon Mezarlığı’nda ise üst kısımda bulunan 12 dönümlük alan mezarlığa dahil edilerek etrafı duvarla kapatılacak. Mevcut olan istinat duvarları da yükseltilecek”
 
ÇALIŞMALAR KURBAN BAYRAMINA KADAR TAMAMLANACAK
İstasyon Mezarlığı'na yapılan şadırvan hakkında da konuşan yetkililer, “Hayırsever bir vatandaşımız bayan ve erkeklerin rahatlıkla abdest alabilmeleri için şadırvan yaptırdı. Erkek ve bayanlar için ayrı olan şadırvanın etrafı camla kaplanarak içerden dışarısı gözükecek ama dışarıdan içerisi gözükmeyecek. Şadırvanın biraz uzağında da bulunan mescit sayesinde mezarlığa gelen vatandaşlarımız rahatlıkla namazlarını kılabilecekler. Çalışmaların tamamını Kurban Bayramına kadar tamamlamayı planlıyoruz” denildi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.