7 Milyonluk yatırım tamamlandı

Çerkezköy’deki su taşkınlarını önlemek için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından KDV dahil 6 milyon 935 bin 116 TL bir yatırım ile tamamlanan ‘Çerkezköy Belediyesi İmar Sahası Taşkın Koruma İşi’ bugün düzenlenen tören ile tamamlanarak devreye sokuldu.

7 Milyonluk yatırım tamamlandı
26 Mayıs 2016 Perşembe 16:59

YOĞUN KATILIM YAŞANDI

Gazi Osman Paşa Mahallesi Camii yanında düzenlenen açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Hayrobolu Beldiye Başkanı Fehmi Altayoğlu, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Tekirdağ Büyükşehir ve Çerkezköy Belediyesi çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMASI BAŞA’DAN

‘Çerkezköy Belediyesi İmar Sahası Taşkın Koruma İşi’nin tamamlanması nedeni ile Gazi Osman Paşa Mahallesi GOP Camii önünde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlarken, ilk konuşmayı TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa yaptı. Çerkezköy’ün su taşkınlarına maruz kalan bir yer olduğunu belirterek konuşmasına başlayan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, bu soruna çözüm bulmak için iki proje geliştirdiklerini ve ilk etapta dereler üzerine 4 köprü ve bir menfez yaptıklarını, ikinci etapta da zaman zaman aşırı yağışlardan dolayı su taşkınları olduğunu ve İmar Sitesi başta olmak üzere bazı noktaların ciddi su baskınlarına maruz kaldığını belirterek, mevcut yağmur suyu hatlarının çok yetersiz kaldığını ifade etti. Kendilerinin de bu su baskınlarına şahit olduğunu ve yerinde inceleme yaptıklarını belirten TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, projeyi sahada hazırladıklarını ve ardından Çerkezköy Belediyesi İmar Sahası Taşkın Koruma İşi’nin ihalesini yaptıktan sonra 2015 yılının Ekim ayı sonunda temelini attıklarını kaydetti.

ÇALIŞMA DETAYLARINI AKTARDI

Çerkezköy Belediyesi İmar Sahası Taşkın Koruma İşi’ ihalesi kapsamında iki güzergahta çalışma yapıldığını kaydeden TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “Birinci güzergah olan 1700 metre uzunluğundaki projemiz Q1200 mm iç çap ile Başarır Sokak’ın Fatih Caddesi ile kesiştiği noktadan başlamış ve bu sokağın sonunda Q1800 mm çap şeklinde Barbaros Caddesi yatay sondaj ile kesişmiş, sırasıyla Uğur Sokak, Efendioğlu Sokak, İmar Sitesi, Şehit İlker Akkaya Sokak, Sayar Sokak, Batur Caddesi ve Yılmaz Sokak’tan geçerek Küçük Sanayi Bölgesi içerisinden Çorlu Deresi’ne bağlanarak, güzergahın imalatı tamamlanmıştır. Ayrıca Çerkezköy Pazar Yeri Alanı’ndaki su baskınlarını önlemek amacıyla 200 metre uzunluğunda Q1000 mm’lik beton boru ile yağmur suyu projelendirilerek imalatı tamamlanmıştır. İkinci güzergah ise 760 metre uzunluğunda olup Q1600 mm’lik beton boru ile Kartal Sokak’ın Öztrak Caddesi ile kesiştiği noktadan başlayarak Pınarça Deresi’ne kadar olan kısmın imalatı bitirilmiş ve yağmur suları Pınarça Deresi’ne verilmiştir. Böylece mevcut eski tonozdan gelen yağmur suları şehir merkezine girmeden kuşaklama hattı şeklinde alınarak en kısa noktadan dereye verilmiştir. Ayrıca yağmur suyu hattı ile çakışan mevcut eski atık su hatları yenilenerek Q200, Q300, Q500 çaplarında yaklaşık 500 metre atık su hattı yapılmıştır” dedi.
  
TEŞEKKÜR ETTİ

Çerkezköy Belediyesi İmar Sahası Taşkın Koruma İşi’nin 5-6 ay gibi daha erken tamamlandığını belirten TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “Biz elimizden geleni yaptık ve tedbirimizi aldık. İhtiyaç olursa TESKİ olarak yine üzerimize düşeni yaparız. Açılış dolayısı ile müteahhit firmaya, çalışanlarına işin bitme süresinden 5-6 ay önceden çalışmalarını tamamladıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca TESKİ Proje Daire Başkanlığı’na, Yatırım ve İnşaat Daire Başkanlığı’na, Genel Müdür Yardımcımıza, bu projeyi talep eden, takipçisi ve destekçisi olan, bize her türlü desteği veren Çerkezköy Belediye Başkanımız Sayın Vahap Akay’a, Çerkezköy’e her zaman çok önem veren, ne ihtiyacı olursa Çerkezköy’ün acilen karşılamamızı isteyen, bu yatırımın kaynağını Tekirdağ Büyükşehir’den TESKİ’ye aktaran Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İÇME SUYU PROJELERİ DEVAM EDİYOR

Konuşmasının sonunda Çerkezköy Kanalizasyon Projesi’nin onaylandığını, ihalesinin yapıldığını ve Haziran ayı içerisinde yer tesliminin yapıldıktan sonra temelinin atılacağını, Çerkezköy’ün içme suyu ile ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini ve içme suyu altyapısını yenileyecekleri belirten TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın konuşmasını tamamlamasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın konuşması başladı.

 “O İPSİZ SAPSIZLARI KAFANA TAKMA MÜDÜRÜM”

Çerkezköy Belediyesi İmar Sahası Taşkın Koruma işinin açılış töreninde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Sözlerime, bu çalışmada büyük emekleri olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürüm Şafak Başa’ya teşekkürlerimi ileterek başlamak istiyorum. TESKİ Genel Müdürümüz Şafak Başak, göreve geldiği günden bugüne yaptığı çalışmalarla TESKİ’ye büyük bir ivme kattı. Neredeyse her ay bir temel atma töreni, bir açılış gerçekleştiriyoruz. Bu doğru işleri karalamaya çalışanlar oluyor. O ipsiz sapsızları kafana takma Müdürüm. Bizler ve vatandaşlarımız, kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizler sizin arkanızdayız.” ifadelerini kullandı.

“KAÇMADIK, ORTADAN KAYBOLMADIK”

Yıllar boyunca dere yatağının üzerinde bulunan yerlerin imara açıldığını ve üzerine yapılar inşa edildiğini dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yanılmıyorsam 2014’te Mayıs ayının 14’ünde çizmeleri, yağmurluğu giydik. Maalesef taşkınlarla karşı karşıya geldik. Bu taşkınlarda mağdur halkımızın yanında olduk. Kaçmadık, ortadan kaybolmadık. Aynı baskınlarla 2 kere karşı karşıya geldik.” dedi.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRE EDERİM”

Çerkezköy’ün taşkın probleminin bugünün değil, yılların meselesi olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Altyapı işi kolay iş değil. Bence bu yatırım vatandaşımız açısından en önemli yatırımlardan biri. 7 milyon lirayı bu toprakların atına gömdük ve Çerkezköylü vatandaşlarımızı taşkın sorunundan kurtarmayı hedefledik. Bugünün değil, yılların yok sayılan meselesini Büyükşehir Belediyemiz ve TESKİ’yle birlikte hallettik. Emeği geçen herkese çok teşekküre ederim.” ifadelerini kullandı.

“10 YILDIR NEREDEYDİNİZ?”

Önümüzdeki günlerde temeli atılacak projelerden de bahseden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy Kolektör Hattı İnşaatı Kanalizasyon İhalesi de yapıldı. Kızılpınar’da ikamet eden hemşerilerimizin sıkıntılarını da çok yakın zamanda çözmeye başlıyoruz. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki çevre felaketine de son vereceğiz. ‘Çevreyi görmüyorsunuz’ diyen arkadaşlara sesleniyorum. 10 yıldır neredeydiniz? Biz bu sorunu gördük ve son veriyoruz. Hiçbir şeye kayıtsız değiliz ve buna da kayıtsız kalmayacağız.” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZI RAHATLATACAĞIZ”

Ambardere’nin kanalizasyon çalışmalarının da önümüzdeki yıl başlayacağını belirten Başkan Akay, “Kızılpınar ve Ambardere’de alt ve üstyapı çalışmalarımızı tamamlayıp vatandaşlarımızı rahatlatacağız.” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ HAKKINDA KONUŞTU

Kültür Merkezi projesinde de sona gelindiğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy’ün ihtiyacı olduğu, Çerkezköy’e yakışan, Çerkezköy’ün en büyük eksiklerinden biri olan Kültür Merkezimizi de en kısa sürede Çerkezköyümüze kazandıracağız.” açıklamalarında bulundu.

YARI OLİMPİK HAVUZDA SONA GELİNDİ

Cengiz Topel Caddesi’nde yapılacak olan ayrı olimpik yüzme havuzuyla ilgili de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan ricada bulunan Başkan Akay, “Kadir Başkanım uygun görürse havuzumuzun başlangıç düğmesine buradan basılmasını istiyorum. İnşallah yakın zamanda yarı olimpik yüzme havuzumuzun temelini atarız.” dedi.

“TEK İSTEĞİMİZ KÖSTEK OLMAMANIZ”

Veliköy ve Kızılpınar Mahalleleri’nden Atatürk Viyadüğü’ne kadar olan yaklaşık 6 kilometrelik alanı ışıklandırma taleplerine Karayolları Genel Müdürlüğü’nden gelen cevabı da katılımcılarla paylaşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Veliköy, Kızılpınar ve Çerkezköy bir bütün olsun, mevcut karanlık manzarandan kurtulalım diye Karayolları’yla yaklaşık 3 – 4 ay mektuplaştık, hiyerarşiyi aşmak için yazıştık. ‘Biz buraları bütünleştirip ışıklandıralım. Sen bu gömleği çıkar, buranın ışıklandırmasını biz yapalım; yatırım ve işletme maliyetlerini de üstlenelim.’ dedik. Nitekim Karayolları’ndan 6 ay sonra bir onay yazısı geldi. Onayın altında bir de not vardı: ‘Sen bu çalışmayı yap ama bize de 158 bin TL ver.’ Bunu anlamak mümkün değil. Biz sizin beceremediğiniz işi biz yapacağız, siz de 158 bin TL isteyeceksiniz. Desteğinizden vazgeçtik ki zaten desteğiniz yok. Tek isteğimiz köstek olmamanız.” şeklinde konuştu.

“ÇERKEZKÖY’E SAHİP ÇIKILSIN”

Birilerinin çok güzel siyaset yaptığını, tribünlere çok güzel oynadığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Herkes gelsin, sorumlu olduğu bölgede görevlerini yerine getirsin. Tekirdağ’ın Meclis’te 6 tane vekili var. Bu vekillerin sorumlu oldukları yerler için yaptıkları isteklere parti ayırt etmeksizin cevap verilsin. Çerkezköy’e sahip çıkılsın.” dedi.

“MİLLİ EĞİTİM’DEN 3 AYDIR CEVAP BEKLENİYOR”

Kızılpınar’da bulunan ve kullanılamaz durumda olan futbol sahası hakkında konuşan Başkan Akay, “Biz, arazisi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş olan bu futbol sahasını temizlemeyi, suni çimle kaplamayı, ışıklandırmayı teklif edip sahayı bir an önce Çerkezköylü sporculara kazandırmayı teklif ettik. Projemizi tamamladık. İmar planında spor alanı olarak gözüken bu yerin düzenlenip sporcuların kullanımına açılması için Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden izin istedik ve 3 aydır bir cevap bekliyoruz. Bugün Sayın Kaymakamımızla da konuştuk bu konuyu ve ilgileneceklerini söylediler. 1 hafta içerisinde cevap gelir diye umuyorum.” dedi.

“ESAS SORUMLULAR HAREKETE GEÇMELİ”

Çerkezköy’ün nüfusunun hızla arttığını belirten Başkan Akay, “Bu artışa göre ihtiyaçlar da büyüyor. Devlet yatırımlarını istiyoruz. Elektrik altyapısının halledilmesini istiyoruz. Sayın Kaymakamımızın büyük uğraşlarıyla okullar bölgesi var. Oraya destek istiyoruz. Vazifesi olmadığı halde Büyükşehir Belediyemiz Kızılpınar’da okul temeli attı. Biz bunu yapıyorsak sorunun esas sorumluları da harekete geçmeli.” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Biz Çerkezköy ve Tekirdağ için gücümüz yettiğince çalışmaya devam edeceğiz. Bize güvenen vatandaşlarımızdan aldığımız güçle çalışmaya devam edeceğiz. Çerkezköy’ün arkasında olmaya, yatırımları çekmeye, üzerimize düşeni yapmaya söz veriyorum.” dedi.

“DÖNÜM NOKTASI OLDU”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasının başında göreve geleli 780 gün olduğunu belirterek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 29 Mart 2014 Yerel Seçimlerinin ardından Çerkezköy’e ilk gelişinin bir sağanak yağışın ardından olduğunu ve çizme giyerek gezdiklerini belirterek, “Çizmeleri ve yağmurlukları giydik, Çerkezköy’ün sorunla noktalarını Belediye Başkanımız Vahap Akay ile dolaştık. Bu görüntü beni çok rahatsız etti ve bir dönüm noktası oldu. Bunun Çerkezköy’ün kaderi olmaması gerektiğini belirterek, hemen tedbir alınması talimatını verdim. Bugün o tedbirler alındı ve bundan dolayı çok mutluyum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BAŞARILAR TAMAMEN VATANDAŞLARIMIZIN, SİZLERİN ESERİ”

Yerel yönetimlerin, Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının ve ona bağlı kurumların yaptığı yatırım ve hizmetlerin bir siyasi partinin yatırımı ve hizmeti olmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bu açılışta tüm milletvekillerimizi, tüm siyasi partilerin il ve ilçe başkanlarını aramızda görmek isteriz. Gelsinler vatandaşın oyları ile seçilen yerel yönetimlerin hizmetlerini sahiplensinler. Yapılan bu hizmet, bu başarılar ne benim, ne de Vahap Akay’ın başarısı, hizmeti. Bu hizmet ve başarılar tamamen vatandaşlarımızın, sizlerin eseri” ifadelerini kullandı.

ÇERKEZKÖY’Ü 30 YILDIR BİLİYOR

Çerkezköy’e 1980 yılından beri gelip gittiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy’ün sıkıntılarını bildiğini vurgulayarak, Çerkezköy Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak el ele verdiklerini ve ilçenin kaderini değiştirecek projeler ürettiklerini ve sorunlarını çözmeye başladıklarını belirterek, “Hem iktidar partisinden olacaksın, hem 10 yıl yerel yönetimde iktidarda kalacaksın ama Çerkezköy’ün kaderini değiştiremeyeceksin. Çerkezköy’ün kaderinin değişmesi lazımdı” diye konuştu.

HAVUZUN DÜĞMESİNE BASILDI

Konuşmasının sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasında dile getirdiği Kapalı Yüzme Havuzu ile ilgili de konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Kapalı Yüzme Havuzumuzun düğmesine bugün basıyoruz. Çerkezköy’e hayırlı olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

SON KAYNAK YAPILDI

Konuşmaların tamamlanmasının ardından ‘Çerkezköy Belediyesi İmar Sahası Taşkın Koruma İşi’nin açılış kurdelesi Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve açılışa katılan konuklar tarafından kesildi ve okunan duanın ardından son kaynak yapıldı.

Haber: Uğur Kılıç

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.