80 milyonluk talep karşılanacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’e yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi vererek basın mensuplarının sorularını yanıtladılar

80 milyonluk talep karşılanacak
03 Eylül 2015 Perşembe 23:50

 BASIN TOPLANTISI BELEDİYE MECLİS SALONUNDA YAPILDI

Çerkezköy Belediye Binası’nda yapılan basın toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Ünsal (Tedviren) TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Daire Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi ile Çerkezköy Belediyesi bürokratları katıldı.

YATIRIMLARI AÇIKLADI 

Çerkezköy Belediye Binası’ndaki basın toplantısına “Çerkezköy çok şanslı, sadece hizmet etmek için gelen genç bir Belediye Başkanı var” diyerek sözlerine başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy’ün birçok sorunu ötelenen fakat sürekli göç alan, bunun sonucunda ise nüfusu hızla artan bir ilçe olduğunu söyledi. Kendisinin ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın seçim beyannamesinde yazan her vaadin 5 yılın sonunda gerçekleşeceği sözünü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Vatandaşımıza 5 yıl içinde neler yapacağımızın sözünü ne verdiysek hepsini yerine getireceğiz. Kızılpınar’a yapacağımız 21 derslikli okulun temelini 1 Nisan’da atmayı planlıyoruz. Kentpark ve Kültür Merkezi Projesi son aşamaya geldi. Şubat 2016’da temelini atacağız. Bağlık Mahallesi’ne alt geçitin projelendirme çalışması, Kızılpınar’a üst geçit yapılması, Atatürk Viyadüğü kavşak düzenleme çalışması, Bağlık Köprüsü’nün iyileştirme çalışmalarının projelendirme kısmı sürüyor. Cumhuriyet Mahallesi’nin çevre yoluna bağlanması ile ilgili etüt çalışmamız sürüyor. Bahçeli Kavşağı’nın yer teslimi yapıldı, çalışmalar başlayacak. Çerkezköy Şehir Stadı, Aşevi, Gıda Bankası vs. gibi diğer projeler için Çerkezköy Belediye Başkanımızın yaklaşık 80 milyonluk bir talebi var. Bu talebin tamamı görev süremiz içinde karşılanacak” açıklamalarında bulundu.

“VATANDAŞIN GÖZÜNDE AYRIM YOK” 

Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise Büyükşehir ile İlçe Belediyelerinin Büyükşehir Kanunu ile görev tanımlarının yapıldığını fakat vatandaşın gözünde böyle bir ayrımın olmadığını belirterek, “Vatandaşın gözünde Büyükşehir, İlçe Belediyesi ayrımı yok. Bu nedenle gelen talepleri, istekleri, şikayetleri aktarmaya, birlikte çözüm bulmaya devam edeceğiz. TESKİ’nin yakın vadede önemli yatırımlar yapacak olması ilçemize bizleri sevindirdi” dedi.

NELER YAPILACAK? 

Toplantıya katılan Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları ise Çerkezköy’e yapılacak yatırımlar ile ilgili bilgi verirken, öne çıkan yatırımlar Şelaleli Park’ın altına katlı yer altı otoparkı yapılması, Akbank arkasına 400 araçlık otopark yapılması, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne yeni stat yapılması, Çerkezköy’ün içme suyu hattının yenilenecek olması, Kızılpınar’ın altyapısı ve üst yapısının yeniden yapılacak olması, çöp dökümü yasaklanan Çerkezköy Çöplüğü’nün ıslah edilecek olması, kanalizasyonu eksik olan noktalarda kanalizasyonun yapılacak olması, şehir içinde su taşkınlarının yaşandığı noktalara 4078 metre kapalı yağmur suyu kanalının yapılacak olması, Kentpark ve Kültür Merkezi Projesi, Kızılpınar’a 21 derslikli ilköğretim okulu yapılması, Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımı tamamlanan kreşin Eylül ayı içerisinde açılması, derelere akan kanalizasyonların kollektör ile yapılacak arıtma tesisine aktarılması, Aşevi kurulması, Gıda Bankası açılması oldu.

BASIN MENSUPLARININ SORULARI YANITLANDI

Yapılacak yatırımların ardından basın mensupların soruları cevaplandırıldı. Sorulan sorulara yüzeysel şekilde cevaplar veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, detaylı açıklamaları sorunun muhatabı olan Daire Amirlerinden yapmalarını rica etti.

YAPILAN ÇALIŞMALAR OLASI SEL BASKININI ÖNLEYECEK Mİ?

“TESKİ’nin normal şartlarda taşkın önleme gibi bir konusu yok. Bu konuda asıl yetkili DSİ’dir. Bu çalışmalar DSİ tarafından henüz yapılamadığı için TESKİ olarak biz, Sayın Başkanımızın talimatıyla durumdan vazife çıkarıyoruz. Açılışını yaptığımız köprü ve menfezler özellikle baskın tehlikesi yaratabilecek yerlere yapıldı.  DSİ Ambardere’de bir baraj yapacak. Burada yapılacak baraj ‘taşkın öteleme barajı’. Hem yer altı kaynaklarını besliyor hem de taşkın olmasını engelliyor. DSİ’nin projeleri devam ediyor. Baraj çok basit bir baraj, fazla maliyet gerektirmeyen bir baraj. Buna rağmen işlevi çok büyük. Bu baraj yer altı sularını besleyip taşkınları ötelediği gibi, bizi çok büyük bir kamulaştırmadan da kurtarıyor.”

TEKPARK İÇİN YAPILAN ELEŞTİRİLER HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

“Tekpark yeni oluşan bir sistem. Oluşan aksaklıkları ve bize gelen talepleri her Pazartesi Yönetim Kurulu Toplantısı’nda değerlendiriyoruz. Aksaklıkları gidermeye çalışıyoruz. Zannediyorum ki vatandaşların önerileri doğrultusunda eksikliklerimizi gidereceğiz. Bütün gelişmiş Büyükşehirlerde ücretli otopark sistemi var. Artık bu kabul edilmeli. Bu konuda kesinlikle geri adım atmayacağız. Bunu daha da geliştirerek Tekirdağ’ın 11 ilçesinde de trafiği rahat duruma getireceğiz. Çerkezköy için şu anda iki otopark planımız var. Birincisi Şelale Park’ın oraya yer altı otoparkı yapmak. İkincisi ise Akbank’ın arkasına bilgisayar kontrollü 400 araçlı bir otopark çalışmalarımız devam ediyor.”

İPTAL EDİLEN ÇÖP ALANIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR VAR MI?

“Biz ciddi bir çevre felaketini sezer sezmez İlçe Belediyemizle orayı kapatıp çöplüğü Önerler kısmına alıyoruz. Söz konusu çöplüğü de ciddi bir hafriyat toprağıyla baskılayıp bacaladık. Bu seneki yatırım planımızda var ama bazı şeyleri aşmak kolay değil. Çünkü eski dönemlerde işletilen bu çöplük mülkiyet sınırlarının dışına da taşmış. Bakanlık sadece Belediye mülkiyetinde olan yerlere gerçek rehabilitasyon izni veriyor. Gerçek rehabilitasyon demek; eski çöplüğün tamamen kapatıp rehabilitasyon yapmak, orayı parka çevirmek demek. Bununla ilgili önümüzdeki senenin bütçesine yetişebileceğini düşündüğümüz bir bütçe teklifimiz var. Çerkezköy ve Kapaklı’ya eşit mesafede bir transfer merkezi üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerekli izinler yetişirse 2016 yılı içerisinde transfer merkezleri yapılacak.”

ÇÖPLÜKTEN TOPRAK ALTINA SIZAN SULARIN İÇME SUYUNA BİR ETKİSİ VAR MI?

“Şu an herhangi ek bir sızma yok. Çöplükten kaynaklı bir sızma yok. Çerkezköy çöplüğünün arka tarafına geçerseniz orada zaten simsiyah akan bir dere var. Biz en azından dereye çöpün katkısını kestik.”

KREŞTE SON DURUM NEDİR?

“Çok ciddi bir çalışmayla örnek gösterilebilecek bir kreş açtık. İznimizin çıkmasıyla birlikte kreşimiz faaliyete geçecektir. Şu an için 60 aday öğrencimiz var. Bu konuda hiçbir aksaklık olacağını düşünmüyoruz. Kreşimizi en kısa zamanda hizmete geçireceğiz.”

ÇERKEZKÖY DEVLET HASTANESİ’NİN ORADA PATLAYAN BORUDA TESKİ İHLALİ VAR MI?

“Adliye Binası’yla Devlet Hastanesi’nin kesiştiği imar yolunda aspes borumuz var. Aspes borumuzun patlamasıyla ilgili 5.15’te ihbar aldık. 5.25’te müdahale ettik. Etmiş olduğumuz müdahale kot seviyesi çok aşağıda olduğu için 70 barlık bir su vardı ve o bölgeyi tamamen kapsıyordu. Bu patlama imar sınırlarımızda olmuyor. Bu patlama yeni yapılan hastanenin istinat duvarının altından giderek hastanenin imar dışı yapmış olduğu acil servisini su basıyor. Acil servisin bulunduğu yerde kendi kanalizasyon hatları mevcut. Biz müdahale ettik. Bizden vidanjör talebinde bulundular. Vidanjörler geldiğinde zaten 1 damla su bile kalmamıştı.”

BAL’DAKİ 300’ER BİN, SÜPER AMATÖREKİ TAKIMLARA 25’ER BİN YARDIM YAPILMASI KONUSUNDAKİ ELEŞTİRELER HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

“Tekirdağ – Çerkezköy ayrımı yok burada. Ligleri farklı. Farklı boyutlarda çalışmalar yapılması gerekiyor. Daha çok takımımızın üst liglere çıkmasını istiyoruz. Yardımlarımız geçen sene olduğu gibi bu sene de devam ediyor. Spora ayıracağımız paramız var. Büyükşehir’in bir takımı birinci lige çıksın. Ben bunu istiyorum. BAL’a yükselmek destek konusunda da takımlarımıza avantaj sağlayacaktır.”

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.