94. yılda umutlarımızı yeşerttiler

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruşunun 94. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de törenler ile kutlanırken, tören alanındaki karmaşa ve yetersizliğe rağmen çocukların heyecanı ve coşkusu gelecek adına milletimizi umutlandırdı

94. yılda umutlarımızı yeşerttiler
24 Nisan 2014 Perşembe 07:37

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları dün saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Hamdi Zenginal ve öğrencilerin çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
94. YILDÖNÜMÜ
Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Müdürü A. Hamdi Zenginal günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmasına “Bugün 23 Nisan 2014, ilk TBMM’nin açılışının 94. Yıldönümüdür” diye başlarken, “O tarihten sonra ülkenin yönetimi ile ilgili kararlar bu Meclis tarafından alınmış ve Kurtuluş Savışımız bu Meclis tarafından başarıyla yönetilmiştir” ifadelerini kullandı.
ÇOCUKLARA ARMAĞAN ETTİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını milletimizin ve vatanın geleceği olan çocuklara Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Hamdi Zenginal şunları söyledi:
BİZLER EMANETÇİYİZ
“Çünkü bu günün gençleri, yetişkinleri dünün çocuklarıydı. Yarının gençleri, yetişkinleri de bugünün çocuklarıdır. Bu ülke bizlerin değildir, bizler bu vatanın ancak bekçileri ve emanetçileriyiz.
GERÇEK SAHİPLERİ ÇOCUKLARIMIZ
Biz bu ülkeyi atalarımızdan miras olarak değil çocuklarımızdan emanet olarak aldık. Bu ülkenin gerçek sahipleri ancak yarınımız olan çocuklarındır. Bu nedenle bizler emanetimize gözümüz gibi bakmalı ve yarının yetişkinleri olan çocuklarımıza da bu bilinci şimdiden aşılayarak, emaneti yarınlara taşımalıyız.
Çocuklarımızı tarihini bilen, ufkunu gören ve adımlarını buna göre atan bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur.
BU MAKAM VE MEVKİLERDE SİZLER OLACAKSINIZ
Sevgili çocuklar, unutmayın, bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen, üreten, ahlaki ve insanı değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizler de bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip, geleceğe iyi hazırlarsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır.
Bu duygu ve düşünceler ile bizlere bugünleri kazandıran fedakar insanları, başta Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, siz sevgili çocuklarımızın bayramını kutluyorum. Bayramın ülkemize, milletimize hayırlar getirmesi dileği ile hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
ŞİİRLER OKUNDU, KONUŞMALAR AYPILDI
İlçe Milli Eğitim müdürü A. Hamdi Zenginal’ın konuşmasının ardından Fevzipaşa İlkokulu öğrencisi Seval Ertürk, Nurullah narin Ortaokulu öğrencisi Kadir Çelik, Tepe Ortaokulu öğrencisi Seren Yeşil, Özel İdare İlkokulu öğrencisi Hasan Mert Kılıç günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptılar ve şiirler okudular.
ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI
Daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren takım ve öğrencilere hediyeleri verildi. Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası’nda ilk üç sırayı alan Nurullah Narin Ortaokulu, 75. Yıl Ortaokulu ve Tepe Ortaokulu’na ödüllerini Kaymakam Metin Kubilay, Yıldız Kızlar Voleybol Turnuvası’nda dereceye giren Mevlana Ortaokulu, 75. Yıl Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu’na ödülünü Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan verirken, Şiir Yarışması’nda dereceye giren Sudenur Ogan, Gülsenur Askala ve Sedanur’a ise ödülünü Belediye Başkanı Vahap Akay verdi.
Kompozisyon yarışmasında dereceye giren Ayşenur Balkan, Gültekin Gülden Yıldız ve Emre Çimen’e ödülünü Başsavcı Vekili Mahmut Ateş verirken, Resim yarışmasında dereceye giren Gönül Nazdede, Nilüfer Mine Pamuk ve Barış Arslan’a ise ödüllerini Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Metin Taşkın verirken, Çerkezköy Belediyesi sponsorluğunda Nurullah Narin İlkokulu tarafından düzenlenen Matematik yarışmasında dereceye girenlere ise ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Hamdi Zenginal verdi.
ÇOCUKLAR BÜÜYLEDİLER
Ödül töreninin tamamlanmasının ardından 75. Yıl İlkokulu TBMM’nin açılışını canlandıran tiyatro sergiledi, Fevzipaşa İlkokulu öğrencileri halk oyunları gösterilerini sahneledi. Özel Gülerçin Koleji’ni Korosu’nun sahne almasının ardından Mevlana Ortaokulu Ritim Grubu sahne aldı. Kutlama programı öğrencilerin çeşitli gösterileri ile sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.