9.5 yıllık yol arkadaşından Ertem’e ezberleri bozacak sorular

9.5 yıl Belediye Başkanı Ali Ertem’in Başkan Yardımcılığını yapan ve daha sonra AK Parti’den Aday Adayı olduktan sonra Adaylığın Ali Ertem’e tekrar verilmesinin ardından BBP’ye geçen Habip Bilgin, Tepe Emlak Konutları Yolu’nun ihalesinden, emsal artırımı karşılığı yapılacağı vadedilen okula kadar birbirinden ilginç açıklamalar yaparak, Ali Ertem’i şok sorular yönetti

9.5 yıllık yol arkadaşından Ertem’e ezberleri bozacak sorular
26 Mart 2014 Çarşamba 07:30

Seçimlere artık sayılı günler kaldığını belirten BBP Meclis Üyesi Adayı olan ve aynı zamanda Ali Ertem ile birlikte 9.5 yıl Belediye yönetiminde yer alan Habip Bilgin birbirinden ilginç ve çarpıcı açıklamalar yaptı.
MÜTEAHHİTİN YAPACAĞI OKULU NEDEN DEVLET YAPTI
  Tepe Emlak Konutları yanında  bulunan bir arsada %25 emsal artırımı yapıldığını ve bunun karşılığında toplu konut yapacak firmanın ilköğretim okulu yapma vaadinin olduğunu ifade eden Habip Bilgin, “Toplu konutu yapacak firmanın o bölgede yapacağı ilköğretim okulunun yapımından neden vazgeçtiğini kamuoyuna açıklayın. Hangi menfaat karşılığında bundan vazgeçtiniz? Bununla ilgili bir Meclis kararı var mı? Varsa Meclis kararını uygulamak kimin işidir? Bunu kamuoyuna açıklayın lütfen. Bu insanlar bunları bilmek istiyor. Yani sözün kısası bahsi geçen yeri müteahhite yaptırmadın ama Tepe İlkokulunu sonra devletin üstüne yıktın. Bu mu senin hak anlayışın?” diye konuştu.
SEÇİM ZAMANIMI KONSER AKLINA GELDİ
Çerkezköy Belediyesi’nin seçimlere 15 gün kala konser düzenlemesini sert bir şekilde eleştiren BBP’li Habip Bilgin, “Bedeli 90 bin TL olan konserin parası kimin cebinden ödendi ve seçime 15 gün kala, üstelik kış günü açık hava konseri düzenlemek kimin fikri? Ben bunun örneğini başka bir yerde ne gördüm, ne de duydum. Duyan varsa da söylesin, bilelim. Mevcut 10 yıllık Belediye Başkanı artık nerelerden medet umduğu apaçık ortadadır. Belediye imkanlarını kullanarak kendinize siyasi rant sağlamaya çalışmanız çok yanlış ve üzücü. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını böyle mi koruyorsunuz siz? Bunun vebalini çok ağır ödeyeceksiniz. Tabi ki bu konuda sana destek olanlar ile birlikte yaptığın hatalardan ders almamışa benziyorsun. Bu insanların bin bir zorlukla Belediye’ye yatırdığı emlak vergisi ve su parasını eskiden olduğu gibi hesapsızca saçmaya devam ediyorsun Sayın Ali Ertem” açıklamasını yaptı.
KAÇ TANE ARSA YOK PAHASINA SATILDI?
“Belediye Başkanlığı döneminde Belediye’ye iş yapan firmaların ödemelerinde yaptığın haksızlıklar sonucunda Belediye kasasından kaç yüz bin TL faiz ödedin?” diye Belediye Başkanı Ali Ertem’e soran Habip Bilgin, “Kaç tane arsayı yok pahasına alacaklı firmaların icra takibi sonucu elden çıkardın ve Belediye’yi ne kadar zarara uğrattın? Bunlar kamu malı değil miydi, kamu zararı olmadı mı? Atatürk Caddesi üzerinde vatandaşın birine ait arsayı hiç izin almadan Şehitler Parkı yapıp, daha sonra o vatandaşın şikayeti üzerine o parkı apar topar oradan kaldırarak kamu zararı oluşturmadın mı? Kimin parası bunlar?” sorularını sorduktan sonra şöyle devam etti:
60 TONLUK KANTAR ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ?
“Daha sonra ise buranın sahibi tarafından açılan davayı Belediye’nin kaybetmesi sonucu o kişiye kaç yüz bin TL faiz ve mahkeme masrafı ödediniz? Bu konuda kesinleşmiş mahkeme kararı var mıdır? Çık açıkla bu insanlara. Yine Hayri Batur Caddesi üzerine yaptırdığın 60 tonluk kantardan bugüne kadar kaç araç tartıldı ya da geçti? O kantar 6 yıldır çürümeye terk edildi mi? Buraya harcanan para milli servet ve kamunun parası değil mi? Ayrıca Atatürk Caddesi ortasındaki alana yaptırdığın süs havuzlarının bir yıl sonra toprakla doldurdun. Buralara harcanan paralar bu insanların cebinden çıkmadı mı?”
SEL VEYA DEPREM Mİ OLDU DA İHALE ACİL İŞLER KAPSAMINA ALINDI?
Belediye Başkanı Ali Ertem’i sert şekilde eleştirmeye devam eden 10 yıllık yakın çalışma arkadaşı Habip Bilgin, “Cengiz Topel Caddesi’nin 3 bin 200 metrelik yol ihalesi hangi kriterler göz önüne alınarak acil işler kapsamına alındı ve davet usulü ile ihale edildi? Burada birileri kullanıldı mı? Bu konuyu insanlar merak ediyor ve bizlere soruyorlar. Bu işin sorumlusu olarak çıkın ve kamuoyuna açıklayın. Bu şekilde siz de şaibeden kurtulun. Acil işler kapsamında yolun ihale edilmesinin nedeni o tarihlerde ilçemizde sel veya deprem gibi bir afet mi oldu da bizim haberimiz olmadı?
O İBARE NEDEN KONULDU?
Yine aynı ihalede, ihale şartnamesine ‘İşi alan firma bu işi başka bir kişiye devredebilir’ ibaresini neden ilave etmek ihtiyacını hissettiniz? Böylece yapılan işin kalitesinin düşeceğini hesap etmediniz mi? Yoksa bundan sizin de haberiniz yok mudur? Tepe Emlak Yolu’nun ihalesine davet ettiğiniz firmalardan kaç tanesi bir kişiye ait kuruluştur. Bundan haberiniz var mı, yoksa tesadüf olarak mı bu firmaları davet ettiniz?” sorularını yöneterek, o dönem ihale üzerinde yapılan spekülasyonlara ait sis perdesini de aralamış oldu.
İŞ YAPMADAN KAÇ KİŞİ MAAŞ ALIYOR?
Belediye’nin taşeron firmalarında Belediye Başkanı Ali Ertem’in yakınlarının çalışıp çalışmadığını soran 10 yıllık Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, “Arazide çalışması gerektiği halde Belediye içerisinde hiçbir iş yapmadan sadece maaş alan kaç taşeron elemanı vardır? Bunlardan haberiniz var mıdır?” dedi.
BAĞLANTINIZ VAR MI?
Namık Kemal Bulvarı üzerinde yeni yapılan benzinlik yeri ve yapılan benzinliğin yol ile olan problemini herkesin merak ettiğini ifade eden Habip Bilgin, “O yeşil alan daha önce kime aitti? Nasıl satın alındı? O kişi mağdur edildi mi? Yapılan bu benzin istasyonu ile herhangi bir bağlantınız var mıdır? Kamuoyunda bu soru çok sık sorulmaya başlandı. Açıklarsanız insanlar tatmin olur” ifadelerini kullandıktan sonra eleştirilerini şöyle sıraladı:
İŞTE ŞOK SORULAR!
“Gelişi güzel olarak, seçimler yaklaşınca muhtelif yerlere konulan çocuk oyun grupları neden usulüne uygun konulmadı? Toprağın üzerine oyun grupları koymak doğru mudur? Bunlara ihtiyaç son 6 ayda mı hasıl oldu? Yoksa seçim geliyor diye mi konuldu?
Çeşmelerden akan su evlerde içiliyor mu? Ya da kaç kişi içebiliyor çeşmeden akan suyu? Bu konuda bir anket yaptırdınız mı? İçilmiyorsa ne gibi bir çözüm düşünüyorsunuz? Tepe Emlak Konutları Mevkii’nde bulunan su deposu ne kadar sağlıklıdır? Bu konuda bir çalışmanız oldu mu?
Bağlık, İstasyon, Yıldırım Beyazıt Mahallesi gibi kenar yerlerde oturan vatandaşlara 2004 yılında verdiğiniz sözlerin hangisini tuttunuz, yaptınız? Bu konuda bir araştırmanız oldu mu? Yoksa oralarda oturan insanlar sizin vatandaşınız değil mi? Pazar Yeri’nin girişine yaptırdığınız balıkçılara ait yerin tapularını Belediye olarak alabildiniz mi? Alamadıysanız bunun sebebini kamuoyuna açkılayabilir misiniz?
YAPILAN SUÇ DEĞİL Mİ?
Ayrıca Fen İşleri, Park Bahçeler, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bünyelerinde yapılan doğrudan temin işlerde ihale edilmesi gerektiği halde kaç tane iş ihale edilmeden ve usulüne aykırı olarak bölünmek suretiyle ve doğrudan temin yöntemi ile aynı kişilere yaptırıldı? Bunlardan haberiniz var mı? Yoksa önünüze gelen dosyayı hiç incelemeden mi imzalıyorsunuz? Bu yapılan suç değil mi?”
ARTIK İNANMAYIN
Açıklamasının son bölümünde Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköylü vatandaşlara seslenen Habip Bilgin açıklamalarını şöyle tamamladı: “Çok iyi düşünerek kararınızı veriniz. Söyledikleri ile yaptıkları birbirini tutmayan adaylara asla itibar etmeyiniz. 10 yıl öncede bugün söylediklerine yakın şeyler söylediler ve ama yapmadılar. Karşınıza çıktıklarında lütfen hesabını sorun. 5 yıl daha kaybedecek zaman yok. Çerkezköy bunları hak etmiyor. Sadece keselerini doldurmak için gayret edenlere artık inanmayın. Çıkıp mal varlıklarını açıklamalarını isteyin.
BBP SEÇİMİ KAZANACAK
BBP şuanda Türkiye genelinde bir çok şehirde Belediye Başkanlığı’nı kazanacak durumda. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Çerkezköy’de de yarışı göğüsleyecek tek partiyiz. Dedikodulara itibar etmeyin, inanmayın. Zafer mutlaka bizim olacaktır. Bunu çok net bir şekilde görüyoruz. Desteğinizi arttırın ki daha da güçlü gelelim.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sanayici - 10 yıl önce
habib bey bütün doğruları söyledin .bu söylediklerine seçmen itibar edecektir.belediyenin borcunun 150 tirilyon olduğu söyleniyor ,belediye başkanı bunuda cevaplasın .tabiki cevaplıyabilirse
Avatar
X MEN - 10 yıl önce
bunlari kafana takiyonda ,faruk un yaninda ne i̇şi̇n var ozaman
Avatar
Habib Abi - 10 yıl önce
abi doğru söylüyor olabilirsin . elinde belge varsa savcılığa git yoksa belgen konuşma daha iyi abi.
Avatar
seyfi - 10 yıl önce
habib bey şu ithamlara başka biri maruz kalsa vallahi insan içine bile çıkmaması gerekirken, yeniden başkan adayı olabiliyor ve en tuhafıda maalesef kazanması en muhtemel aday yazık çok yazık
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
habip bey bunlar olurken sustunuz görevdeydiniz anlıyorum peki görevden alındıktan sonra neden her hangi bir suç duyurusunda bulunmadınız???????
Avatar
ADEM AY - 10 yıl önce
tüyü bitmemiş yetimin hakki nasil yenir sen faruk a sor
Avatar
Bedo - 10 yıl önce
peki o 9.5 yil neden gık demediniz habib efendi de şimdi bunları söylüyorsunuz ? ortakmiydiniz yolsuzluklarda , yoksa menfaatiniz bitti diyemmi bu taşlamalar ? eger bunlar olduysa ve siz bunlara sessiz kaldiysaniz tüyü bitmemiş yetim hakkinda ve 80milyon kadar insanin hakki sizin uzerinizdedirde ;)
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
habip bey elinde belge bilgi varsa suç duyurusu yapacaksın. buradan çıkıp dedikodu yapmayacaksın. seçime 3 gün kala. ayrıca siz beraber çalışıyodunuz. ayrıca neden atıldınız ordan. bu kadar basit beklemezdim sizi